Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstanbul' da yaşamayı seviyor musunuz?..

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul!
    Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer.
    Ömrüm oldukça gönül tahtına keyfince kurul!
    Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.

Nice revnaklı şehirler görünür dünyada,
    Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan.
    Yaşamıştır derim en hoş ve uzun rüyada
    Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan.

Yahya Kemal Beyatlı

Not: revnak : gözalıcı, parlak

Eski İstanbul artık yok tabii çok değişti, çok kalabalık oldu, trafik resmen bir işkence, temiz değil, alt yapı eksiklikleri vs ama ben herşeye rağmen seviyorum şehrimi...
    Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MEGAN View Post
      İstanbul 'da yaşamak hem çok guzel hem oldukça zor ,çunku gerek insanların aşırı stresli oluşları gerekse aşırı nufus kalabalıklıgı ve insanı bunaltan trafigiyle yaşamak çok sıkıcı .

Ben İstanbula eglenmek için gelmeyi tercih ederim ,eger İstanbulda yaşamak zorundaysamda şehir dışında ama şehre kolayca ulaşılabilen bir yerde oturmak isterdim .

Hiç olmazsa mesai saatleri dışında birazcık olsun huzuru yakalamış olurum .
      evet megan istanbul gerçekten çok stresli ve pek çok zor yönü olan bir şehir..anadolu yakası bir nebze olsun,avruupa yakasından daha iyi,daha sakin ama bu yaka felaket
      :10:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iris View Post
        Ahhhhhh İzmirim canım izmirim hiç bir yere değişmem ...
        evet iris benim de en çok yaşamak istediğim şehirden biri izmir..harika bir şehir

Yorum

İstanbuluma hasret kaldımmm bile ki döneli bir ay bile olmadı..mavicim istanbul sevilmezmi yaaa deniz kokusu,havası,kalabalıklığı,martıları,kız kulesi,istiklali....vb daha sayacak çok şeyde varda yazacak vaktim yok..(öğle arası eve kaçtım mesaiyeye yetişçem )
          Dip not: hepinizi çok özledimmmm
          Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: madamsurgun View Post
            İstanbuluma hasret kaldımmm bile ki döneli bir ay bile olmadı..mavicim istanbul sevilmezmi yaaa deniz kokusu,havası,kalabalıklığı,martıları,kız kulesi,istiklali....vb daha sayacak çok şeyde varda yazacak vaktim yok..(öğle arası eve kaçtım mesaiyeye yetişçem )
            Dip not: hepinizi çok özledimmmm
            hoşgeldin madam sürgün,ne zamandır yazmıyodun biz de seni çok özledik )

istanbul tabi çok gzüel şehir ama ben daha sahil şehri insanıyım..daha huzurlu yerleri sveiyorum..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iris View Post
              Ahhhhhh İzmirim canım izmirim hiç bir yere değişmem ...
              Ahhhhhhhhhh şu anda 35.5 da sahilde olucaktım ,deniz kenarında banka oturmuş elimde çigdem çatalkayayı seyredicek o guzelim yosun kokusunu içime çekicektim ,ne guzel olurdu .
              ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

bende öss den sora tercih zamanı illa istanbul olucak diye tutturdum. sonuç olarak geldim istanbulda bi üniversiteye. hemde özel üniversiteye(ortak alandan tercih yaparak). halbuki kendi memleketimdeki devlet üniversitesine puanım yetiyordu. şimdi nasıl pişman olduğumu bi ben bilirim. keşke hiç gelmeseydim buraya. bide bu pişmanlık üzerine para döktürüyoz okula. burda yaşamak çok zor. en kötüsü de trafik. hele bi yere giderken kulaklığımı da unutmuşsam o yol hiç çekilmiyor. güzel bi yer ama ben mezun olur olmaz arkama bile bakmadan memleketime döneceğim. bi daha da ne gezmeye gelirim ne başka bi şeye.

Yorum

İşim icabı İstanbula haftada 2/3 kez gidip geliyorum..özellikle kışları....
                  Bir an önce işim bitsin geri döneyim diye can atıyorum....

O ne büyük şehir öyle...herkes koşuşturmacada ....
                  O ne garip yerleşim öyle her yer dolu her yer tıka basa.....
                  O ne kötü yeşil öyle ağaçları tozlu garip garip.....
                  O ne biçim deniz öyle kapkara.....

İzmir'de yaşıyorum ve sanırım ben şehir milliyetçisiyim....
                  'Ben' diye başlamayı hakkettiğim tek cümle var,'Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilâh yoktur!...'

Yorum

İstanbul ' da nereye gittiğinize bağlı , Uğur Mumcu ya gidiyorsanız ki orası İstanbul değildir ; sevmezsiniz
                    Ama İstanbulun güzel nezih semtlerinden birinde huzur ve refah içinde yaşıyorsanız , geceleride çıkıp iki tek atıyorsanız , yani tuzunuz kuruysa seversiniz

Ben öğrenci olduğumdan , arkamdada babam olduğundan seviyorum , ama İzmir olsaydı çok daha güzel olurdu

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
                    ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
                    ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
                    уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !

Yorum

istanbul etilerde yaşıyorum. istanbul aşığıyım. nefret ettiğim en büyük özelliği ise, trafiği. artık dayanılmaz bir hal aldı. ve alternatifi yok. sırf bu yüzden bazen soğur gibi oluyorum istanbuldan. ama yine de, her istanbuldan uzaklaştığımda, yine özlüyorum. sanırım ben istanbulu seviyorum...
                      küçük dere, denize ulaşınca; şaşırır işte...

Yorum

İstanbul bağımlısıyım. İstanbul'un manevi havası güç veriyor bana...
                        Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

esinim istanbul yazın sıcaklık ortalama 33 derecemi oluyor?

Yorum

esinim söyler misin sıcak oluyro mu? hangi bölgeler serin oluyor?

Yorum

esinim sen hangi semt için söylüyorsun?

Yorum

rol mü yapıyor acaba yoksa hakkaten HASTA mı.?
                                Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

İşleniyor...
                                X