Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sorunlu bir aileyle mutlu yaşamak mümkün mü?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sorunlu bir aileyle mutlu yaşamak mümkün mü?

Merhaba, yazıp yazmamak arasında çok kararsız kaldım. Ama kendimi çaresiz ve mutsuz hissettiğim için artık ümit aradığım için yazdım.

Ben 30 lu yaşlardayım. evliyim 3 sene olacak. hızlıca konuya giriyorum. Ablam şizofren. Erkek kardeşim eşcinsel, kopuk ve öfkeli. Annemle babam sıkça küs, kopuk. Evde herkes birbiryle sıkça tartışıyor.
    Eşimle mutluyuz. Ama senelerdir ailemle ilgili herşey aynı olmasına rağmen üzülmekten, sürekli onlar için birşeyler yapmaya çabalamaktan, onları merak etmekten ve kötü şeyler olacağını düşünmekten ( babam kardeşimin eşcinsel olduğunu öğrenecek kıyamet kopacak / ablam tekrar balkondan atlar mı intihar eder mi / annem ölürse ablam ne olacak / acaba yapabileceğim bişiler var da yapmıyor muyum pişman mı olucam.....vs ) kurtulamıyorum. Her görüştüğümde dengem bozuluyor, kötüleşiyorum. Ama görşmesem olmuyor sonuçta ailem , onları da üzmek kopmak istemiyorum.
    10 senedir çalışıyorum. Artık kendi hayatımı yaşamalıyım eşimle diye düşünüyorum. Ama hala ailemde yaşadığım acı günler sanki beni karamsarlaştırıp hayattan zevk almamı engelliyor, onları boşveremiyorum. Evli değilken onlarla daha çok ilgilenebiliyordum maddi manevi oysa şimdi evim, eşim var belki bir gün çocuk da yapmak istiycem. Onların bende yarattığı olumsuz hislerden dolayı anne olmaktan korkuyorum. Depresif bir anne olmak istemiyorum çünkü. Ailemde herkes arızalı belki ben de arızalıyım. Ama değişmek istiyorum. Psikoloğa hem maddi hem de manevi açıdan gidemiyorum.Bundan 4-5 yıl önce gitmiştim çok faydası olmuştu. kişisel gelişim kitapları okuyarak ve kendimle ilgilenerek, eski psikoloğumun dediklerini hatırlamaya çalışarak,telkinlerle, dostlarla, sinemayla ilgilenerek kendimi iyileştirmeye çabalıyorum. Başka ne yapabilirim? Nasıl daha ümitli, neşeli ve ailemden bağımsız yaşayabilirim? Aileme olan kızgınlığımla, sürekli benden birşeyler beklenmesiyle ve sevgisizlikle naısl başa çıkabilirim.Ayrıca eşime çok düşkünüm. Kıskanıyorum. Bunun da sebebinin ailemdeki sevgi eksikliğinden ve terkedilme korkusundan olduunu düşünüyorum. ayrıca babamla kopuk olan ilişkim ve annemin babamı sürekli kötülemesinin eseri olduunu düşünüyroum...Çok uzattım affedin..
    Yaşım ilerledikçe tahammülüm azalıyor sanırım. mutlu huzurlu bri hayat istiyorum ama sanki hayata baştan kaybeden olarak başlamışım gibi düşünüyroum bu sorunlardan dolayı..bir taraftanda acizliğime hassasiyetime kızıyorum..karmaşığım ve d eyorgunum

Hayat kimse için kolay değildir! ve hayat kimseye sen dertsiz tasasız bir hayat yaşayacaksını vaad etmez. Sorunlardan kaçmak yerine onların üzerine gitmek bazen iyi bir yöntem oluyor. Siz kişi olarak aileniz için elinden geleni yapmalısınız o zaman içiniz rahat olacaktır. Kimsenin yarını belli değil ne malum belki şuan aciz gibi görünen ailenize muhtaç olmayacağınız? Mutlu mesutken herkes herkesin yanında olur önemli olan en zor zamanda kimseler dayanmazken sen ordaysan işte o zaman esaslı insansındır. Malesef hayatlarımızda sorunlar var ama, güçlü olmak, yenilmemek, mücadele etmek çok önemli...Bazen çok zor olur bilirim, kendine bile faydan yok sanırsın.Yapamadıklarının, hayatta kaçırdıklarının vicdan azabı sarar.Durmaktansa harekete geçmek çok önemli.
    Mutlu olmak için sebepler bulmak zorundayız yoksa, bu dünyada çaresiz ve umutsuz kalırız. Çocukken bizi bir gofret ne sevindirirdi ama artık hiç bir şey mutlu etmez oldu değil mi? Küçük mutluluklarla yetinmeyi unuttuk çünkü...

Umarım herşey gönlünce olur...
    <div><em><strong>Seni ararken kendimi kaybetmekten yoruldum,<br />Buldugumu zannettigimde kendimden ayrı dustum<br />Bu garip bir veda olacak<br />cunku aslında hep icimdesin</strong></em><br /></di

Yorum

düğümlendim..

Yorum

ablam bundan 9 sene önce intihar etmişti. Şimdi böyle birşey söylediği ima ettiği yok. Ama ben korkuyorum, endişeleniyroum.
        zaten hep korkular yüzünden çektiklerim belki de.
        eşimin beni sevmeyi bırakmasından, aldatmasından, terketmesinden, çocuğumuz olursa ilişkimizin aşkımızın bozulmasından
        annemin ölmesinden
        ablamın daha kötü olmasından
        kardeşimin hep böyle mutsuz olmasından
        ....ve daha bisürüsü
        gücümü emiyor...toparlanıyorum...tamam diyorum işte yoluna girdi ohh iyyiyim diyroum sonra yine briden yerlerdeyim..
        oysa beni tanıyanlar (tüm bu acılarımı bilmeyenler ve bilenler) beni çok seviyor, bana çok güçlü olduumu, çok pozitif olduumu söyelyip duruyorlar..hep benle sorunlarını paylaşıyorlar..çok okuduğum yaratıcı olduum için hep bana fikri soruyorlar.. e diyorum ben demekki sevgiye huzura layıkım ..ama sonra yine korkular depresiflik falan filan..
        ya yazarken ben bile şu an kendimden sıkıldım

Yorum

Sevgili lili ;

Seni anlıyorum..Fakat unutmaman gereken birşey var..Herkes kendi hayatından sorumludur..Bencil bir insan olduğumu düşünme..Lakin her insanın hayatındaki sorunlarla ilgilenmeye kalksak( ki bu en yakın akrabalarımız bile olsa ) nasıl bir ruhsal çöküntü yaşayabileceğimizi düşünebiliyor musun ?

Başkalarını düşünerek kendini her geçen gün biraz daha yıpratıyorsun..Ablanın kendisini atmasını engelleyemezsin..babanın kardeşinin eşcinsel olduğunu öğrenmesini de aynı şekilde..olacağı varsa olur lili..
          şunu da unutma bir şeyden ne kadar çok korkarsan o kadar çok başına gelme olasılığı artar..Düşünme kötü ihtimalleri...

Sevgiler..

Yorum

Belli Kendini Son derece rahatsız hissediyorsun.
            Ama artık Günümüzde olan şeyler malesef bunlar.
            Bana bir sorsan ne sorunlarım var ,abatırım ama Banada bunlar büyük geliyor..
            Herkezin sorunu kendine göredir.
            Herkez aynı değil.
            Ben şimdi sıralasam anlatmadığım sorunlarımı,oooo neler çıkar.
            Bana belki ne gözle bakarlar.
            En Başta Alkoliğim bu bile yeter .
            Son berece kötü bu durum..
            Diyeceksin ki bana ne..
            Ama bunların biri senin başına gelse sen ozaman ne yapacaksın, bunu düşün.

en kötüsünü düşünmek ,iyidir her zaman.
            Daha iyisi olursa ,muhtemelen daha iyi hissedersin.
            Kalamış Parkı Parçasını Dinle bence...
            Şarkılar Bence Hep gerçeği Yansıtır...
            Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

Benim tek diyebileceğim şu soruyu kendine sor insan kendi kaderini yazabiliyor mu ki başkalarının da kaderini yazsın( bu kişiler çok yakınlarımız olsalar bile) Senin kocandan sevgi ve ilgi beklemeye ne kadar hakkın varsa kocanında senden sevgi ve ilgi beklemeye okadar hakkı var Bence hep aileni düşünüp kocanı ihmal etme
              Az da olsa yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

Yorum

çok teşekkür ederim öncelikle yazan herkese.
                eşimi öyle çok seviyorum ki ve de seviliyorum. Zaten hayatımdaki en büyük şans o. Bu yüzden de çok korkuyorum onu kaybetmekten. Bana asla ailemden alamadığım sevgiyi huzuru o verdi. Onu şımartıyorum, ilgileniyorum, hatta bazen abartıyordum şimdilerde sıkmıyorum. Herşeyine karışmamaya çalışıyorum.
                Kendi kendime mutlu olmayı öğrenmeliyim.
                Hala küçük bir kız çocuğu gibi annemle babamın mutlu olabileceklerini barışacaklarını hayal ediyorum. Hala ablamın iyileşeceğini ümit ediyorum. Ve bunların olmayacağına dair belirtiler her gün eksilmiyor. Sanırım kabullenme sorunum var. Önce kabullenmeliyim.
                "kalamış parkı" şarkısını merak ettim, sağolun. Asla kimsenin sorununa bugüne kadar banane demedim. Demem. Çünkü herşeyden çok etkileniyorum. Çok hassasım. Keşke gücüm olsa bir sürü insana yardım etmek, destek olmak isterdim. Zaten sorun da bu bence ben çevremdeki herkes için çok endişeleniyor ve sürekli bişiler yapmak, kendimce düzletmek istiyorum bişileri. Oysa herkes kendi hayatından, kararlarından sorumlu.
                Kafam karmakarışık..sanırım çok yorgunum. Kendime gelmeliyim.
                Sanırım hiç boş durmamalıyım. kendimi temizliğe, arkadşlara, işime, eşime, sinemaya, müziğe vermeliyim. böylece düşünmeye korkmaya zamanım kalmaz heralde

Yorum

lili..

anlattıklarından, çok etkilendim.. hani biryerlere hortum gelir aniden.. birçok birşeyi ardı ardına , hızlı hızlı içine alır ya, işte öyle düşünce hortumu yaşadım adeta..

problemler hep var. var da olacaklardır. çözüm birebir senin ile ilgili değil ise, ve senin imkanların dahilinde yapabileceğin hiçbirşey yok ise,
                  boşverebil be lili.. öğrenebilirsin bunu.. inan ki.. biraz zaman ister ama olur.. olmaz birşey değil bu..
                  yanlış anlaşılmasın sakın, asla,, ruhsuzluğu duyarsızlığı önermiyorum,
                  yapabileceğin birşeyler var ve yapamıyor isen, belki üzül.. ama yoksa, ailen bile olsa, dışında tut.
                  düşünerek biryerlere varılabilecek problemler ise bunlar, yine düşün. ama hiçbiryere varmıyacak ise bu düşünmelerin, "ne olacak" lar ile de yıpratma kendini..
                  zihnini meşgul etsen,, .. bunları düşünmemek için zihnini çalıştırıcaksın.. zorla gibi sanki..
                  "birşey yapamıyacak isem, üzülmemin de, düşünmemin de hiçbir anlamı yok"u, uygulamaya çalışırsan, yapmış olduğun her türlü faaliyetten lezzet alıcaksın, öbür türlü, sinemaya gitsen bile aklına geldiğinde yine yıpranıcaksın ki..
                  geçici değil, kökten çözümlere bak..

yapabileceğin birşey yok ise, düşünsen de, napabilirim, onların da yaşamı bu.. diyebil..

karşı komşunun mesela, çok çıkılmazcasına problemleri olsa, bir yere kadar üzülüyorsun.. o kadar dahil etmiyorsun kendini, "çünkü senin yapabileceğin hiçbirşey yok"..
                  tekrarlarım için de kusuruma bakma..
                  dedim işte..
                  ....

lili , eşin ile birlikte, mutluluğunuzun, huzurunuzun katlana katlana devamını diliyorum tüm içtenliğim ile..
                  inşallah sağlıklı, sıhhatli, nur gibi evladınız olur , ve sevinçten , çoşkudan ne yapacağınızı şaşırırcasına pır pır olursunuz her daim..
                  çok çok dinginlik ve huzur diliyorum,,
                  hem hayatın da , hem de düşüncelerin de..

Yorum

çok teşekkür ederim yardımcı olma çabanıza.. güzel dileğinize...

evet ne olursa olsun herşeye gücüm yetmez.
                    kendi hayatımı yaşamalıyım.
                    kalıplaşmış düşüncelerimi, davranışlarımı değiştirmeliyim.değişmek zor. çünkü küçük yaşlardan beri en yakınlarımız taklit ediyor model alıyoruz.
                    annem hep mutsuz depresif babamı kıskanan ona trip yapıp duran sinirli pasif bir kadındı. biz de kardeşlerimle arada postacı gibiydik onların sık sık arası kötü olduu için.
                    sanırım ben annemi istemeden de olsa model almışım. bunu tespit ettim.
                    yani insan yetiştirilirken üzerind eyapılan hataları nasıl düzeltir ki?
                    ben şunu deniyorum zorlanarak da olsa..
                    davranışlarımın tepkilerimin farkına varıp tersini yapmaya çalışıyorum..örneğin annemle babam kavga ederdi. annem uzunca küserdi. babam ne dese duvar gibi olurdu suratına bakmazdı..ve iğrenç bi durum olurdu.. evliliğimin ilk zamanları baktım ben de yapıyorum bunu anlayınca dank etti..ve inat ettim kendime..şimdi tartışsak da uzatmıyorum. eşimin iletişim çabalarını asla karşılıksız bırakmıyorum. duvar gibi olmamaya kin tutmamaya çalışıyorum....

benim anlattıklarım derdim bir kenara...
                    lütfen şuna çözüm bulalım.
                    yetiştirilirken hatalı, yanlış yetiştirilen bireyler büyüdüklerinde bunu nasıl temizleyebilirler, nasıl düzelebilirler? nasıl otomatikleşmiş modelleri/kalıpları düzeltebilirler?

Yorum

Sevgili lili,
                      seni çok iyi anlıyorum işin zor ama olayları abartıp eşini ve yuvanı ikinci plana atma,sıkıntılarını eşine yansıtmamaya çalış,aileni artık öyle olduğu gibi kabullenmeye çalış,değiştiremessin istesende bazı şeyleri üzülen hep sen olursun.
                      Sen her şeye yetemezsin,onlarda yetişkin insanlar bırak kendi problemlerini kendileri halletmeye çalışsınlar...
                      Allah yardımcın olsun.
                      Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
                      Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Yorum

çok sağolun..elimden geldiğince korumaya çalışıyroum eşimi.. ama geçen gün anladım ki eşim kardeşimin eşcinsel olduğunun duyulmasından çok korkuyor ve bu konuda çok kapalı. Ama ben bu konuda ne yapabilirim ki
                        eşimin de ailemdeki sorunlar yüzünden psikolojisi bozuldu.
                        neyse artık uztamanın alemiyok.. hiçkimse bana çözüm öneremezki..
                        pozitif olup güçlü olup başıma ne gelirse yaşayacağım..allah büyük.
                        inşallah hakkımda hayırlısı olur..
                        yazan , destek olan herkese çok teşekkür ederim.
                        mutlu bir hafta olsun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mor_krizantem
                          düğümlendim..

bende

Yorum

Tabiki onlardan ayrı yaşayamazsın onlar senin ailen mesela ben şöyle düşündüm bu konu üzerinde biraz kendi hallerine bırak bakalım annen ve baban kaç yaşında insanlar,mutluluk onlarında hakkı bu yaştan sonra bunu böyle düşünüp sorunlarını çözmeleri lazım ve bunun için yapabileceğin hiç bir şey yok aralarındki sorun ikisini ilgilendirir yardım isterlerse yardımcı olmaya çalışırsın bu konuda,kardeşin eşcinselmiş bu konu onu ilgilendirir,senin görevin ablalık psikolg olamazsın kendi hayatı burda yardıma ihtiyacı olan sağlığını kaybetmiş ablan ona yardımcı olabilirsin sevgi göstererek ve ailendende bunu isteyerek hayatını kurmuşsun sınırları senin elinde sen ayrı bir ailesin artık

Yorum

sevgili lili ..evet yaşadıkların gerçekten zor şeyler.Aşılması güç .Ama unutma hayat herkesi farklı açılardan sınıyor.En mükemmel görünen insanların iç yaşantısında ne fırtınalar koptuğunu bilemeyiz.Hayatta çok daha çaresiz durumlar var ve bazen sadece nefes alıyor olmanın mükemmel hazzını farketmek bile acıdan uzaklaştırır.Sana diyeceğim yaşadıklarından tamemen kurtulamazsın ,ama en azından daha kötü şeylerin olabileceği ihtimalini düşüneek,Olanlara şükretmek ,Ve ileriki hayatının zeminini sağlam kurmak.Tek yapabileceğin bu.

Yorum

İşleniyor...
                              X