Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Unutuyorum ve kaybediyoru, çıldırmak üzereyim.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Unutuyorum ve kaybediyoru, çıldırmak üzereyim.

Bu sıkıntı tam olarak ne zaman başladı bilmiyorum ama kesin olan birşey var, birkaç yıl içinde 4 kere kimlik,8-9 kere gözlük ve vb oınlarca eşya kaybettim. Bir kısmını buşuyorum ama nereye koyduğumu hatılamadan tesadüfen arayarak buluyorum. Bugün paramı kaybettim ve saatler sonra kitabın arasından buldum. Ama o para ne zaman ve neden o kitabın arasına koydum zerre kadar hatırlamıyorum. Hazıfazmda sorun yok akademik bilgilerde isim, yüz, olay gibi durumarda hiçbir unutmam yok. Ama günlük hayattaki küçük ayrıntılardan kaybediyorum ya da unutuyorum. Anahtarı kapının üstünde bırakıyorum veya gittiğim yerde telefonumu unutuyorum vs.. Kan testi yaptıdım kansızlık çıkmadı, doktor kansızlık olmazsa B12 eksikliği de çıkmaz dedi. Sizce ne yamalıyım, hangi testleri yaptırmalıyım. Bu unutma alzheimer belirtisi olabilir mi?

Bazen aşırı yoğunluk güncel yaptığınız işleri unutturuyor olabilir. Mesela beyniniz çok fazla derslere odaklandığından diğer yaptığınız şeyleri, yapıp yapmadığınızı hatırlayamabilirsiniz. Doktor sanırım unutkanlıkla ilgili bi teşhis koymamış, alzheimer bildiğim kadarıyla yaşlı insalarda oluyor sadece..
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

başka şeyler düşünerek başka işler yapıyorsun demekki...yani anahtarlarını eve gelip bie yere bırakırken kafan baska yerde gecmiş yada gelecekte...o an anahtarıda şuraya koydum diyip kafana yazsan problem yaşamazsın...alzheimerla alakası yok.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sizopantera View Post
        başka şeyler düşünerek başka işler yapıyorsun demekki...yani anahtarlarını eve gelip bie yere bırakırken kafan baska yerde gecmiş yada gelecekte...o an anahtarıda şuraya koydum diyip kafana yazsan problem yaşamazsın...alzheimerla alakası yok.
        evet ya aynen dediğin gibi birşeyi yaparken başka biir düşünce oluyor kafamda, örneğin gözlüğü koyarken sonra onu ordan almam gerektiği aklıma gelmiyor demek ki. Ama bunu bilinç otomatik olarak yapmaz mı? ben her koyduğumun üstüne bu kadar düşersem bu sefer ya endişem artacak her an birşey kaybederim diye ya da hiçbirşey yapamaz duruma gelecğim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: keloglu View Post
          evet ya aynen dediğin gibi birşeyi yaparken başka biir düşünce oluyor kafamda, örneğin gözlüğü koyarken sonra onu ordan almam gerektiği aklıma gelmiyor demek ki. Ama bunu bilinç otomatik olarak yapmaz mı? ben her koyduğumun üstüne bu kadar düşersem bu sefer ya endişem artacak her an birşey kaybederim diye ya da hiçbirşey yapamaz duruma gelecğim

gözlüğünü koyarken oturup bunun üzerinde saatlerce düşünme ki...1 sn yeter oda seni endişelendirmez beyin 1 saliselik olayı bile kaydeder nasıl olsa.

Yorum

İşleniyor...
          X