Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İyi hissetmeye başladım kendimi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• İyi hissetmeye başladım kendimi

Önceden (şimdide dahil aslında biraz) kendi kendime birinin destegi olmadan iyi olamayacagımı düşünürdüm birilerinin iteklemesi lazım felan diye kendime kızardım. Artık öyle düşünmüyorum kendi kendimi onarıyorum sanırım. Daha iyi hissediyorum kendimi git gide.İnsan oldugumu kabul ediyorum galiba, veya başka birşey tam olarak iyi hissettiren şeyin adını koyamıyorum fakat inanmak lazım. Aslında sürekli kendime göre tartışma konusu açıyorum ama katılım olmuyor bir şeyler yazar mısınız ?

ilaç kullanıyormusun ?bende yavaş yavaş iyi oluyorum galiba

Yorum

Hayır. İlaçla iyi olmaya karsida batıl inanclarim var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: snowboard View Post
        Hayır. İlaçla iyi olmaya karsida batıl inanclarim var
        Kesinlikle doğru tespit...

O kimyasallarla insanın ruh hâli asla düzelmez. Bana göre onlar sadece insanın kendisini kandırmasıdır. İnsan, ancak kişisel gelişimle güçlenebilir ve kendini iyi hissedebilir. İlaçla, hapla olacak şey değildir bu...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Abalı View Post
          Kesinlikle doğru tespit...

O kimyasallarla insanın ruh hâli asla düzelmez. Bana göre onlar sadece insanın kendisini kandırmasıdır. İnsan, ancak kişisel gelişimle güçlenebilir ve kendini iyi hissedebilir. İlaçla, hapla olacak şey değildir bu...
          Abalı sen eski forumda farklı bir niklemi üyeydin, sanki profil resminden başka birini hatırlar gibi oldum. Ama adını çıkartamadım
          Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
            Abalı sen eski forumda farklı bir niklemi üyeydin, sanki profil resminden başka birini hatırlar gibi oldum. Ama adını çıkartamadım
            Avatar resmim meşhurdur, herkes kullanıyor olabilir...

Yorum

İyi olmamın kaynagı artık kısa vadeli davranmıyorum. Kafamda kendimi üzmeye başladıgım zamanlar hep aynı şeyler varmış bunları idak etmeye başladım. Uyuz gezer gibiydim bu duruma ben buyum değişemem demek yerine olabilir sıkıntılıyım gözüyle bakmaya başladım. Aslında bu değişmin temelinde bir çok şey var aklıma şimdi bunlar geldi. Kendimi kabul etmenin ne anlama geldiğini sorguluyorum vede. Neyi nasıl kabul etmem gerektiğini. Kendime çok değerli bir insan olarak bakmıyorum bakmamaya çalışıyorum. Yolda biri gelip suratıma yumruk atsa eyvallah demiyorum kızıyorum fakat ilerde bunlarda düzelicek. Aha kendimi iyi hissedyorum işte. Evet farkındayım bu düşündüklerim şeylere bazen bende inanmayabilirim ama yılmak yok.

Yorum

insan çabalıyorsa ve yinede mutlu olamıyorsa o zaman biraz olsun kendini basitleştirmeli basit yaşamalı yani bir felsefecinin artık felsefe yapmayı bırakması gibi....

Yorum

merhaba ilaçların etkisini göz ardı eden arkadaşlara bir iki şey söylemek istiyorum daha önce defalarca anlattım bipolar bozuklugum ,okb ve dürtüsel bozuklugum var on yıldır ilaç kullanıyorum ve bir yıl kulanmadım agır depresyondan intihardan üç gün hastanede yattım ilaçlar hakkında hiç bişey bilmiyosunuz kızmayın bana ama beynimiz diger organlarımız gibi bir organ ve haberiniz var mı beynimizde hormonlar var olumlu duygular ve olumsuz duygular depresyona girdigimizde bu denge bozulur beyin sürekli olumsuz duygu salgılar olumlu duyu salgılaması azalır beynin kimyası tüm denegesi bozulur bu da agır depresyonda pek çok kişinin intiharına sebep olur ölen ve yaralanan insanlar olur bunun dışında bipolar bozuklukta vücudumuzda lityum eksiktir özellikle manide biz bipolarlar lityum almazsak günlerce uyumadan konuşur alışveriş yapar ya da hayatımızı riske atacak pek çok yanlış işler yapar ya hayatımızı kaybederiz yada yine çok zarar görürüz mesala bazı bipolarlarda psikoz eşlik eder yanlış düşünceler hallüsinasyonlar ,olmayan sesler ,olmayan düşünceler benim ilacını içmeyen psikoz bir arkadaşım annesinin ve çevresindeki herkesin kendisini zehirlemeye çalıştıgını söylüyodu ve ben ona ilacçlarını iç dedigimde her şey bizim elimizde ilaçların ne faydası var ben üstesinden gelirim diyodu yani bu savunma mekanizması insan beyni hakkında hiç bişey bilmeyen insanlar yapar bunu depresyondaysa eger psikiyatirsti ilaç yazmışsa içmiyosa dünyanın en büyük yanlışı bu çünkü ilaç içmeden depresyonu yenmek nerdeyse imkansız başaranlar ise çok uzun sürede aylar bazen sene boyunca ugraşmışlardır ben yıllardır psikiyatrik kitapları okuyor psikologlarla psikiyatristlerle görüşüyorum amacım kendimi anlatmak degil benim sadece ilaç içmesini doktorların söyledigi ama içmeyen arkadaşlara diyorum ki bu sizin tercihiniz siz kendinize deger vermiyor insan beyni hakkında bişey bilmiyosanız siz içmeyin ama içen arkadaşları da etkilemeyin psikiyatristiniz ne diyosa onu yapın içmen lazım diyosa için kendim üstesinden gelirim deyip her şeyi berbat etmeyin her şey bizim elimizde degil nasıl kanser olmak bizim elimizde degilse ilaç şartsa fiziksel bir hastalıksa depresyonda fizikseldir ama sizin haberiniz yok herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum saygılarımla....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: loneyhoney View Post
                    insan çabalıyorsa ve yinede mutlu olamıyorsa o zaman biraz olsun kendini basitleştirmeli basit yaşamalı yani bir felsefecinin artık felsefe yapmayı bırakması gibi....
                    Aslında söylediğin gibi zamanla basit yaşamayı ögrenecegiz. Hayatta kimsenin kimeseye hayatının üzerinde yorumyapma hakkı olsada müdahale hakkı yok. Buda farklı bir yanılsımam güzel bir cevap gelişim sürekli süren bir şey. Hayatta tamam ben oldum dediğin an tasa yakın vakitte seni bulur. Bunlar kendime söylediğim şeyler inanmayı bekleyen kuramlar. Katılımınız için teşekkür ederim.

Yorum

Birilerinin desteğini istemeyi de eksiklik gibi görmemek gerek belki de..
                      İnsanız sonuçta ,diğerlerine mutlaka ihtiyacımız var..gülmek için de ağlamak için de başkasına ihtiyaç duyarız..bir dosta dost sesine..Ama tek başına ayakta duramamak değil tabi bu..yada hep onay beklemek değil..
                      neyse kendinizi iyi hissetmeniz güzel ..inşallah hep böyle olur.

Yorum

Hayat içgörü geliştirmekte değil aklıma bu geldi şimdi. Hayat ögrendiklerini uygulamak. Uygulamak insana ayrı bir haz veriyor. Hala uygulamıyorum daha dogrusu haz alma çabası içersinde uygulamayı göz ardı ettiğim yönler oluyor. Buraya yanılgılarımı ve öğrendiklerimi yazarak unutmamaya çalışıyorum.

Yorum

İşleniyor...
                        X