Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evlenmemem baskalarina neden bu kadar dert?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Evlenmemem baskalarina neden bu kadar dert?

Cok yakinda 34 yasima giriyorum bekarim, kronik depresyon ve sosyal fobi ile bogusan biriyim. Yalniz yasamanin benim icin en saglikli karar oldugunu dusunuyorum fakat insanlar surekli beni rahatsiz ediyor sacma sapan soru ve elestirileriyle. Cok asagilayici sozler soyleyenler de oluyor. Benim yuzume soyleyemeyenler babama ya da anneme soyluyorlarmis.

Babamin bir arkadasi dun babama neden hic kiz arkadasimin olmadigi ve neden evlenmedigimi sorup durmus, hatta burada ifade etmek istemedigim onerilerde bulunmus. Icimden dedim "kardesim beni rahatsiz etmeyen sey seni nasil bu kadar rahatsiz eder, sen manyak misin??" Uzulecek, kafani yoracak baska sey bulamadin mi su dunyada?

Kiz arkadasi olmayan ya da evlenmeyen biri bundan dolayi cok "degersiz" bir insan mi oluyor, boyle sacmalik olabilir mi? Bu nasil bir kafa yapisi gercekten anlamiyorum. Bana aciyacaginiza, gidin fakir ya da cok zor durumda olan insanlara yardim edin, ne bileyim cesitli hayir islerinde bulunun. Cok afederseniz ama benim seks yapmamam baskalarini nasil bu kadar rahatsiz hayret ediyorum. Allah akil fikir versin.. bazen kendimi baskalariyla kiyasladigimda ne kadar akilli bir insan oldugumu anlayip mutlu oluyorum.
    Last edited by Argamemnon; 27-06-2010, 02:31 AM.

Selamlar... Tahminimce sizin düşünce dünyanıza saldıran insanlar büyük bir ihtimal kendi evliliklerinde mutsuz olan insanlar. Ne yazıkki birbirimizi çekemeyen bir toplumda yaşıyoruz. Evlenipte mutlu olamayan çift sayısı da bir o kadar çok. Bazende insanların oyalanacak başka işleri kalmasa gerek "Falanca evlenmemiş... Gördün mü bak filanın kızı şuna kaçmış ayrılmış... Şöyle olmuş böyle olmuş..." diyerek huzur bozan insanlar türer etrafımızda. Yaptıkları, söyledikleri şeyler saçma sapan olsa da kendileri etrafına ne kadar zarar verdiklerinin farkında bile değildirler. Böyle insanlar var ve var olmaya da devam edecektir. Önemli olan çevremizden gelen olumsuz ve üzücü mesajlar üzerinde odaklanmamaya çalışmaktır. Ne zaman evlenmek istediğinizi ve nerede ne zaman kiminle birlikte olmak istediğinizi sizden iyi kimse bilemez. Zaman zaman bekar olduğumdan dolayı bende aynı manzaralarla karşılaşıyorum ancak benim insanlara cevabım şu oluyor : "Nasipten gerisi olmaz....". Eğer cevap vermek zorundaysanız makul bir cevapla geçiştirip , sizi tekrar eleştirmelerine ve üzmelerine bir ölçüde engel olabilirsiniz diye düşünüyorum.Her ne kadar engel olamayıp üzülsekte elimizden geldiğince üzerinde durmamaya çalışmalıyız. Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin....
    Nice İnsanlar Gördüm Üzerinde Elbise Yok, Nice Elbiseler Gördüm İçinde İnsan Yok....

Yorum

^sagol City35

Bu tip insanlara nasil bir cevap vermeli, onerisi olan var mi? "Ben yalniz yasamayi seviyorum" yeterli degil mi?

Benim yalniz yasamam baskalarini bu kadar rahatsiz ediyorsa gidip psikolojik destek gorsunler ya da intihar etsinler...

Yorum

Seni çok iyi anlıyorum, insanlar üzerine vazife olmayan şeylere burnunu sokmaya bayılıyorlar. Bende seninle yaşıtım, gerçi ben evlenmeyi düşünüyorum, çok şükür bir rahatsızlığımda yok ama seçimlerim hep yanlış kişilerdi yada bir yerde olmayıncada olmuyor. Fakat beni görenlerin ilk sorduğu şey sevgilin varmı? evlenmiyormusun halen? sıkıldım...İnanın akrabalarımla bile bu yüzden görüşmek istemiyorum, ilk ve tek sordukları şey evlenmiyormusun?
        Geçenlerde annemle markete gittik, benim hiç tanımadığım anneminde çok çok uzaktan tanıdığı bir bayanla karşılaştık. Kadının ilk sorduğu kızınmı? dedi, annemde evet dedi..Beni iyice bir süzdü, kaç yaşında dedi? tepem attı, anne gel yanıma diyorum, kadın niye kızıyorsun kızım, oğlum var, olmadı eşin dostun var, diyor, onamı kalmış acaba bana koca bulmak..Ben görünüşte yaşımı pek göstermem kadın çözemedi halen soruyor anneme, annemede epey varmış diyorlar kızının yaşı demesin mi ama yinede sen de bi hele diyor..
        üç paralık adamlara laf veriyorum işte
        Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

insanlar dediğin gibi üzerlerine vazife olmayan işlerle çok uğraşıyorlar, kimseyi dinleme, kimsenin tesiri altında kalma, ileride üç gün sonra birini bulursun evleneceğini söylersin, bula bula bunu bulmuş o kadar zaman beklemiş derler, ne yapsan yaranamazsın yani, iyisimi kimse için yaşama.

ben hayatımda insanlar için yaşamadım, insanlara rağmen yaşadım, kimseyi duymadım dinlemedim, benimkide tam tersine evleneceğim kişi için türlü yorumlar yapıldı, en iyisi insanların geçmişlerinde yaptıkları hataların telafilerini senin hayatın üzerine kurmasına meydan vermemek, saygılar başarılar..
          ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

Yorum

Birde saniyorum soyle bir durum var; insanlar genel olarak kendileri neden hoslaniyorsa baskalarinin da ayni seylerden hoslanacagini varsayiyorlar. Bunun boyle olmamasi ihtimali akillarina dahi gelmiyor.

Mesela ben yalniz kaldigimda kendimi cok huzurlu hissediyorum, kalabalik ortamlarda cabuk yorulup kisa sure sonra kendimi son derece gergin hissetmeye basliyorum. Halbuki bazi insanlar yalniz kalmaktan asla hoslanmaz hatta nefret ederler... iste insanlarin farkli oldugunu dusunemeyecek kadar cahil olmalari beni hayal kirikligina ugratiyor.

Maalesef egitimli insanlarin da cogu cahil, hic fark etmiyor. Goruslerinizi paylastiginiz icin tesekkur ediyorum.
            Last edited by Argamemnon; 29-06-2010, 01:10 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
              Eğitimli olsun cahil olsun hiç farketmiyor bende 34 üme girdim ve bekarım.
              Karşılaştığım herkesin yüzünde aynı ifade "neden evlenmiyor bu adam"
              Çünkü diyorum evlilik yeryüzünün en aptalca olayı,
              Evlilik kutsal bişey bunun farkındasın heralde...

Yorum

Üniyi bitireli bir ay oldu annem son zamanlarda konuyu evlilikten açıp duruyor daha düzgün bir işim bile yok. Son olarak bugün açtı "herkes oğluna evlendiriyor ben de evlendirmek isterim " gibi bir laf söyledi. Aşırı sinirlendim "herkesin oğluna .... " dedim çıktım.
                Her şey güzel olacak...

Yorum

herkesin derdi sıkıntısı başka bende 25 yaşındayım evlenmek istiyorum diyince millet sanki çok yanlış bir şey söylemişim gibi daha erken deyip duruyor benim de en çok kızdığım laf bu.insanın fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları var herşey maddiyat değil ki bunları da düşünmek önemli para biriktireceğime huzurlu bir ailem olsun mutlu olayım benim istediğim o.

Ayrıca milletin benim evlenmem için ilgisizliği beni o kadar üzüyor ki anlatamam. senin sorununu çok basit görüyorlar kimse de yardımcı olmuyor.şunu söyleyebilirler benim bi arkdaşım var tanıştırayım diye kinse elini taşın altına sokmuyor ama tabii bu zor günlerde gerçek dostlar ortaya çıkıyor

Yorum

bnde 25im ama evlenmek istemiyoorummm..anlamıyor kimse bunu doğanın kanunuymuş bana ne? evlenip te boşanalım mı zorla mı?

Yorum

walla benim annem bana kıza bakıyor evlenmek istemiyorum diyen kızların hep erkek arkdaşı çıkıyor yoksa mesleği olan ve 25 yaşındaki kız niye evlenmek istemesin

chenn senin için söylüyorum bekar kalınca çok mu mutlu oluyor sanki insan.akşam eve geliyorsun ev sessiz yemek yok sana ilgi gösteren seni şımartan yok televizyona bak dur walla çok sıkıcı bekar hayatı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Clipper
                        Arkadaş da kendisine sürekli evlilik konusu gündeme getirildiği için sıkılmış ve böyle yazmış;bunun farkındasın herhalde.
                        34 yasındakı bı adamın evlılıgı aptalca gordugu ıcın evlenmeme olasılıgı daha yuksek bı ıhtımal , herkes baskı yaptıgı ıcın mı evlenmıyo bu şahıs ? bu lafı da onun için yazdı tabi guzel kaçış yolu be Bı erkek 34 une kadar evlenmıyosa ve gecerlı bı sebebı yoksa (Argamemnon hariç) kesınlıkle uçarı ve olgunlasmamıs ınsan katagorısıne koyarım. Tek eşle hayatını gecırmeye korkan, kendıne bu konuda guvenemeyen bi insan, duzeltılmesı gereken problemlı bı kısılıge sahiptir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sawyer View Post
                          chenn senin için söylüyorum bekar kalınca çok mu mutlu oluyor sanki insan.akşam eve geliyorsun ev sessiz yemek yok sana ilgi gösteren seni şımartan yok televizyona bak dur walla çok sıkıcı bekar hayatı
                          haklısın ama sevdiğim biri yok toplum aile baskısıyla mecburen evlenmek istemediğimi kasdettim tabiki aşık olsam ve b27 28 olsam bnde isterim ilelebet bekar kalacak değilim tatilde olmam sebebiyle görücü durumları çok çok bunaldımmm da ondan öyle dedim..sevilmek ilgi görmek kadr güzel bi duygu yok bnde katılıyorum sana..

Yorum

İşleniyor...
                          X