Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elinden tuttuğunuz birisi sizi sırtınızdan bıçaklarsa...Biliyorum çok klasik...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Elinden tuttuğunuz birisi sizi sırtınızdan bıçaklarsa...Biliyorum çok klasik...

Ne yapardınız?
    Dünya bir gündür, o gün bu gündür.

İnsanların huyları tabiattaki renk cümbüşü gibidir. Birisiyle yıllardır birlikte olursunuz birde bakarsınız ki onu hiç tanımamışsınız. Birisine yardım eli uzatırsınız karşılık olarak ondan zarar görürsünüz. Herkesin içinde bir tarafın ağırlık bastığı iyi ve kötü yanları bulunmaktadır. %100 güven sağlamak diye bir şey söz konusu değildir. Bugün sıkıntılı zamanlarında yanında olduğunuz, onun için çırpındığınız, yardım etme ve birlikte dayanışma içerisinde olmak için yanıp tutuştuğunuz birisi , birgün sizi hiç ummadığınız bir şekilde yaralayıp sizden uzaklaşabilir. Yeteri kadar olgunsanız bunun bir gün başınıza gelebileceğini vakti zamanında düşünmüş olup böyle bir durumla karşılaştığınızda adımlarınızı da ona göre atarsınız. Hayatta tanıdığımız ya da tanımadığımız kişilerden fayda yada zarar görme ihtimalimiz her zaman vardır. Arkadaşlarımızı, dostlarımızı hatta evlilikte bile eş seçimine yeterli özeni göstermediğimiz açıktır. Anlık menfaatler ya da anlık faydalar uğruna bir insana gereken değerin üzerinde değer vermekte, karşımızdaki insanı beynimizin içinde farklı bir şekilde yorumlamaktayız.Gerçek hayatta bazı olumsuzluklarla karşılaştığımızda da çoğu zaman karşımızdaki insanla beynimizde düşündüğümüz ve şekillendirdiğimiz insanın tamamen farklı olduğunun farkına varmakta gecikmeyiz. Birlikte zaman geçirdiğimiz insanların davranışlarını, hayat felsefelerini iyi tartabilirsek, hangi yönlerinin zayıf ya da hangi yönlerinin güçlü olduğunu keşfedebilirsek ; kısacası kendimizi ve başkalarını iyi tanımaya özen gösterirsek , başkalarından zarar görme ya da fayda görme durumlarında nasıl davranacağımızı da biliriz diye düşünüyorum....

Birisi bizi sırtımızdan bıçaklıyorsa ; yapılan haksızlığa aynı şekilde cevap vermemeliyiz. Ben her zaman beni üzen insanları takibe almışımdır ve bizi üzenlerin üzüldüğüne, canımızı sıkanların başka sebeplerle de olsa canlarının sıkıldığına şahit olmuşumdur. Ancak keşke bunlar yaşanmasa , keşke birbirimizi daha iyi anlayıp birbirimize karşı hakettiğimiz değeri yine birbirimize verebilsek... Bir başka gerçek var ki İlahi adalet vakti zamanı gelince yerinde ve saatinde şaşmadan uygulanır... Sağlıcakla kalın.
    Nice İnsanlar Gördüm Üzerinde Elbise Yok, Nice Elbiseler Gördüm İçinde İnsan Yok....

Yorum

Büyük hayal kırıklığı yaşar ve bir süre sindirene kadar ağlardım. Şuan yaptığım gibi, zira dün o olayı yaşadım... Elinden tuttuğum diyemem ama, derdini her zaman dinlediğim samimi olduğum bir insan, beni büyük derde soktu...
      Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

İlk önce kabullenemiyorum.Sonra öc almak isterdim.Ama zamanla o kin nefret kalmıyor..Unutup gidiyorsun..Yukarıya havale etmek lazım.. : D

Yorum

dua ediyorum sadece..bi gün hatasını anlayıp gelsin yanıma diye (daha hiç gelen olmadı ama) ..ve çok üzülüyorum bende ağlıyorum...Allah biliyo ya yeter bu bana

Yorum

Clipper ile City35 arasındayım. Gidip gidip geliyorum. Hayır anlıyorsunuz tekin biri olmadığını, tüm bağlarınızı koparıyorsunuz...Ancak yine sizden faydalanmak için en yakınınıza yanaşıyor onunlada irtibatını koparıyorsunuz. Bu sefer tutup sizi zamanında can damarınızda vuran kişiye yanaşıyor.

Tam bela değilmi?

Yorum

keser döner sap döner, gün gelir hesap döner, herşeyin bir zamanı var, akacak kan damarda durmaz derler, herkesin hesabı birgün muhakkak görülecektir.
              ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...

Yorum

hayat çok tuhaf bende yakınlarda 7 yıllık dostumdan darbe yedim,ewet kolay olmuyo sindirmek bu duruma alışmak,kafanda oluşturduğun insanla karşında duranın ayrımına varana kadar baya bi
                zaman geçiyor şimdi keşke diyorum ama çok geç..çok fazla yara aldım hastalığımn alevli döneminde yaşadım bunları işim iki kat daha zorlaştı..dost insanı bir kez terk eder ve bir kez terk ettimi affetmek çok zor..çok geri dönüş yaptı ama ben hiçbir aramasına çıkmadım karşılık wermedim çünkü o zaten çoktan yıkmıştı içimdeki herşeyi..

Yorum

Bir insanla ne kadar süre tanışıklığınız olursa olsun, tahminimce her an darbe yeme ihtimaliniz vardır. İnsanların iç dünyalarında nelerin olup bittiği ve bunları dış dünyalarına ne kadar yansıttığı bilinmez. Bir insanın diğer insanların hak ve hukukuna manevi açıdan riayet etmesini sağlayan mekanizmalar kişinin ahlaki seviyesi, inançları, merhamet düzeyi ,aldığı eğitim ve aile terbiyesiyle doğrudan ilgilidir. Ne yazıkki bir kaç arkadaşımız ya da dostumuzdan tekme yedikten sonra bizi yanıltan bir düşünce sistemine kapılıyoruz ve bizde onlar gibi olmaya çalışıyoruz... Hepimiz bu sıkıntıdan muzdarip ama toplumda kimse de niye böyleyiz demiyor ve gerekli önlemi bireysel olarak alıp kendimizi düzeltemiyoruz.... Yeterince olgunlaşıp olayları daha iyi tartabilirsek karşımızdaki insanın yanlış davranışının altında yatan nedenleri de çözebilir ve ona gerçekten hakettiği değeri verip veremediğimizi öğrenmiş oluruz.

Bence biz tekmeyi düşene değil, bizi düşürmeye çalışan çakallara atmalıyız...
                  Nice İnsanlar Gördüm Üzerinde Elbise Yok, Nice Elbiseler Gördüm İçinde İnsan Yok....

Yorum

Derinlemesine düşünmek istemiyorum...Genelde yaptıklarımdan pişman olmamaya çalışırım ama bir daha asla hiç kimseye yardım etmeyeceğim. Aslında o insanda böyle bir potansiyel olduğunu çok daha öncesinden anlamıştım ama iş işten geçmişti o zaman.Kimseyide pohpohlayrak çevremde tutmak istemem.Gerçekten iyiliği hak eden bir insan ve gerçek bir arkadaş olsaydı zaten her şey çok farklı olurdu. Gayet kindar ve karkter olarak eksik olduğunu düşünüyorum. Sadece sakin ve kör olmaya çalışıyorum.

Yorum

Şunu da eklemek istiyorum. Kariyer olarak bir insan ne kadar güçlü ise o kadar yalnızdır. Bu nedenle burası benim sıkıntılarımı paylaşabildiğim tek yer. Zaman ayırıp okuyan ve cevap yazan herkese gönülden teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için çok değerli.

Duygusuz bir insan değilim...Bütün bunların yanında gidipte işyerinde husumet yaşadığım tek insanla bir olmaları beni üzüyor. Nasıl aşacağımı bilemiyorum. Zor bir süreç olacak.

Yorum

merhaba simone..bence sırtından bıçaklayan insanla araya direk mesafe koymak lazım..çünkü zaten o senin sevgini saygını hak etmiyordur ki böle yapıyordur..

eğer sana karşı çok büyük bir hata yaptıysa, gelip senden özür dileyene kadar yüzüne bile bakma,mesafeli ol bence..eğer özür dilerse, affetmek belki ozaman düşünülebilir..
                        :10:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Simone View Post
                          Elinden tuttuğunuz birisi sizi sırtınızdan bıçaklarsa...Biliyorum çok klasik...
                          Ne yapardınız?

Onu bir daha hiç görmem, hakkında bir haber bile almayı reddeder onu yok sayarım.
                          Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

İşleniyor...
                          X