Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hayatımın Hatasını Yaptım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Hayatımın Hatasını Yaptım

Tercih formumda hata yaptım. Sıralamada istediğim üniversiteyi yanlışlıkla gidip en istemediğim üniversitenin altına yazdım. Çok rahat kazandığım halde okuyamayacağım. Tüm üniversite hayallerim bitti. İnşallah orayı kazanamam diyorum. Üstelik istediğim bölüm de değildi. Maddi ve ailevi baskılar nedeniyle yazmıştım. Şimdi istemediğim bir bölümü istemediğim bir yerde okuyacağım.

Tercihlerimi yaparken her kafadan ayrı bir ses çıktı. Bizimkiler maddi açıdan, ablam kalite açısından, hocalarım puan açısından derken ortaya 5 farklı liste çıktı ve ben sıralamada o kadar dikkat ettiğim halde farkına varamadım.

Vardır bunda bir hayır diyorlar. O kadar baktığımız halde göremedik vs. Ama ben o kadar kızıyorum ki kendime. Gittim daha yeni açılan köy diyebileceğim bir yeri yazdım. Lanet olsun. Bizimkiler için hava hoş eve çok yakın bir il ama ben istemiyorum ve %90 o gelecek. Allah'ım ne olur orası gelmesin. Ne olur bana yardım edin. Kafayı yemek üzereyim. Üniversitenin sitesi bile yok daha. Elim ayağım titriyor sinirden. Ne yaptım ben ya.

Hayırlısı olsun vs. dedikçe tövbe ama sinirleniyorum. Lise giriş sınavlarında da öyle diye diye çok berbat bir yere düşmüştüm ve o okulda 1 yılımı kaybettim. Çekmediğim çile kalmadı. Yine aynı şey olacak. Karamsar düşünmüyorum ama bu böyle. Benden başka hangi aptal gider o üniversiteyi yazar? Mahvettim üniversite hayallerimi. Çalışmalarımın karşılığını yanlış bir tercihle mahvettim. Hayırlısı olsun bile demek gelmiyor içimden çünkü olmayacak biliyorum. Bu kadar isteksiz okuyacağım bir yerden ve bölümden nasıl hayır bekleyebilirim ki?

İstemiyorum ya... İstemiyorum! Ne yapacağım ben?..
    Last edited by bypiso; 01-08-2010, 11:59 AM.

çok üzüldüm senin adına ya çok zor bir durum. ama üniversiteni değiştirme şansın var; geçiş yapabilirsin hem de ikinci yarıyılda! Ben de bir hayır vardır diyeceğim ama bu seni tatmin etmez biliyorum. senin yerinde olsam ben de aynı şeyleri hissederdim, üniversite seçimi önemli. ama istediğin yerde okuma şansın hala var ya, olmadı bir yılın sonunda değiştirirsin. belki de gittiğin bölümü ve okulu seversin belli mi olur?
    Yillar sonra yapmadiklarinizdan duyacaginiz pismanlik yapip da pisman olduklarinizdan cok daha fazla olacaktir. Çünkü yapmadıklarınızın sonuçlarını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

Yorum

Hocam bana değiştirme şansın yok demişti ama çıktıya dikkat ettim de:
      "Tercihlerinizi, tercih süresi içerisinde sisteme giriş yaparak değiştirebilirsiniz." yazıyor. Lakin okul bunu yapar mı? Bazen çok acımasız olabiliyorlar(!) Müdür yardımcısı umarım insafa gelir. Beni çok kötü azarlayacak herkesin içerisinde ama yarın ilk işim yanına gidip bu hatayı düzeltmesini istemek olacak. İnşallah düzeltir. Herhalde yine 3 TL alır zaten işlemler için. İsterse 10 TL olsun. Şansım varsa düzeltebilirim.
      Sonucu mutlaka buraya yazacağım.Sadece şunu söyliyeyim:

ÖSS'ye hazırlanırken ne kadar stres yaşadıysam hepsinden kat kat fazlasını 1 gecede yaşadım. Allah kimseye yanlış tercih yaptırmasın. İnsanın hiç farketmeden kendi eliyle tüm hayatını etkileyecek bir hata yapmasından daha büyük bir acı olabilir mi?
      Umarım hala şansım vardır...

Yorum

bak böyle bir fırsat varsa çok çok güzel. laf işiteceğim filan diye sıkma canını hiç; ne derse desin müdür yardımcısı. insanlar hata yapabilir, ne olmuş yani?
        umarım değiştirebilirsin kolaylıkla. bol şans; Allah yardımcın olsun...
        Yillar sonra yapmadiklarinizdan duyacaginiz pismanlik yapip da pisman olduklarinizdan cok daha fazla olacaktir. Çünkü yapmadıklarınızın sonuçlarını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

Yorum

Amin gerçekten ve inşallah öyle bir şansın vardır..
          Eğer gerçekten öyle bir şansın varsa tabiiki yap..Bu senin hayatının en önemli dönemeçlerinden biri..Zaten sende farkındasın..
          Dualarım seninle..
          İnşallah istediğin yeri kazanırsın ve çok güzel bi hayatın olur..
          Amin
          ..Üzgünüm yüreğim,sana büyüdüğünü hatırlatmak düştü bugün bana..

Yorum

Amin inşallah düzeltirler de bu vicdan azabından kurtulurum. Böyle birşey işin laf söylerlerse söylesinler, isterlerse dövsünler ama yeter ki düzeltsinler...
            Last edited by bypiso; 30-07-2010, 10:11 PM.

Yorum

Gece gözüme uyku girmedi. Dönüp durdum yatağımda. Sıkıntıdan saat 5'te kalktım. Biran önce okula gitmek istiyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bypiso View Post
                Gece gözüme uyku girmedi. Dönüp durdum yatağımda. Sıkıntıdan saat 5'te kalktım. Biran önce okula gitmek istiyorum...
                git de bize de haber ver bak merak ediyoruz

Yorum

evet bizede mutlaka haber ver..
                  İnşallah öyle bir hakkın vardır ve gerçekleştirirsin..
                  ..Üzgünüm yüreğim,sana büyüdüğünü hatırlatmak düştü bugün bana..

Yorum

Hafta sonu okul kapalıymış. Ömrümden ömür gitti beklerken. Pazartesi erkenden gideceğim...

Yorum

tercih yaptıgın okula git sana ait olan kod'la kesinlikle değiştiriyorlar sıkma canını)

Yorum

Şimdi okuldan geldim. Hocam: "Sana vereceğim şifreyle evde sakin kafayla tekrar yap." dedi. İstediğim gibi değiştirdim şuan çok ama çok mutluyum. Ayrıca babamın aniden aldığı kararla yarın tatile çıkıyoruz. Allah'ım! Bir anda herşey nasıl da değişti? Ne kadar mutluyum? O gün nasıldım şimdi nasılım? Depresyondan çıktım

Dersimize giren bazı hocalarımı ve arkadaşlarımı da gördüm. Onların hayır dualarını da alınca o kadar çok rahatladım ki...

Bu bana iyi bir ders oldu. Bir daha ailem de olsa "Etrafımdakiler ne der?" den önce "Ben ne istiyorum?" diye sorup, sakin kafayla düşüneceğim.

Ayrıca burdan da tüm ailelere sesleniyorum Çocuklarınıza tercih konusunda aşırı baskı yapmayın.
                        Last edited by bypiso; 02-08-2010, 12:03 PM.

Yorum

hangi bölüm okumayı düşünüyorsun peki

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bypiso View Post
                            Şimdi okuldan geldim. Hocam: "Sana vereceğim şifreyle evde sakin kafayla tekrar yap." dedi. İstediğim gibi değiştirdim şuan çok ama çok mutluyum. Ayrıca babamın aniden aldığı kararla yarın tatile çıkıyoruz. Allah'ım! Bir anda herşey nasıl da değişti? Ne kadar mutluyum? O gün nasıldım şimdi nasılım? Depresyondan çıktım

Dersimize giren bazı hocalarımı ve arkadaşlarımı da gördüm. Onların hayır dualarını da alınca o kadar çok rahatladım ki...

Bu bana iyi bir ders oldu. Bir daha ailem de olsa "Etrafımdakiler ne der?" den önce "Ben ne istiyorum?" diye sorup, sakin kafayla düşüneceğim.

Ayrıca burdan da tüm ailelere sesleniyorum Çocuklarınıza tercih konusunda aşırı baskı yapmayın.
                            çok sevindim harika iki haber, tercih formu düzelmiş ve tatil... süper

iyi tatiller bypiso.
                            Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Süleyman Demirel Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kazandım. 24. tercihimdi. Bu sene sıralamalar 200.000'e kadar oynamış :O
                              Sevdiğim bir alan ama "İşsiz kalmanın garanti olduğu bölüm." deniliyor. Bu yüzden çok endişeleniyorum açıkçası

KPPS atamıyor.
                              Dersaneler en fazla 300 TL veriyor. Rehber öğretmenlik içinse tanıdık olması gerekir
                              Üniversitede kalabilmem için siyasi parti vs... olayları var.

Bir de benim merak ettiğim şu kurs ve seminer olayları var. Hipnoz kursları vs. çıktı ya... Mesela Adil Maviş gibi birçok isim "Beşeri Bilimler ingilizce Öğretmenliği" gibi alakasız bölümleri bitirip, tabir-i caizse doğaüstü sıfatlar alıyorlar. Ben kendimi en iyi şekilde geliştirmeye hazırım. Ama bugüne kadar felsefe bölümünden öğretmenliğin dışına çıkan görmedim. O da şansı varsa... Ailemin maddi durumu da iyi değil...
                              Ne yapabilirim?...

Yorum

İşleniyor...
                              X