Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yardım edin....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• yardım edin....

ben okulunu 7 yılına uzatmış bir üniversite öğrencisiyim...çocukluğumdan üniversite yıllarına kadar aile baskısı altında yetiştim. üniversitenin ilk yıllarında bile bu baskıyı hissedebiliyordum.. ekonomik olarak orta halli bir ailem var... ama sosyal hayat açısından hiç yardımı olmayan bir aile... çevre ne der düşüncesini benimsemiş bir aile... doğal olarak asosyal yetişmiş bir ben..ailemin hem baskısı yüzünden hemde ekonomik anlamda kısıtlamalrı yüzünden sosyal ortamlara hiç giremedim..bu yüzden arkadaşlarım oluyordu ama ortak bişey paylaşamadığım için genelde selamlaşmadan ileri gitmiyordu.dostlarım oluyor.. ve hala o dostluklarım sürüyor.. ama onlar şuanda hayat evrelerinin çoğunu tamamlamış hayat mücadelesi içine girmiş durumdalar. dost oldukları için hala yanımdalar.. ama pek faydaları olduğu söylenemez çünkü yeterince sorumlulukları var...bu aşırı ilgisizlik ve sevgisizlik arkadaşım yoksa sevgilim olsuna döndü.... ama karşıma çıkan bir kaç kişide benden yararlanmaya çalışan kişiler oldu özellikle ekonomik anlamda.. yada aşırı sorunları olan insanlar oldu tabi bunlarda beni olumsuz etkiledi... şimdi bir işde çalışıyorum ama bu sorunlarım hala devam ediyor... özgüvenim hiç yok...neye el atsam kuruyor. yada birşeye başlamak istesemde nasıl olsa oda olmaycak die vazgeçiyorum...beni anlayan toplayacak ciddi manada bir bayan arkadaşım olsun istedim.....bunu aileme açtım onlarsa bana okulu bitir askerliği yap vs vs devam ettiler...ama ben sorunlarım yüzünden ders bile çalışamıyorum hep düşünüyorum bunalım içindeyim takıntı haline geldi...merak ettiğiniz şeyler varsa ilave ederim. lütfen ne yapmam gerekiyor yardım edin

Öncelikle hoşgeldin Murat..Ailenin senin sosyalleşmende olumsuz yönde etkilediğini söylüyorsun. Peki ne gibi ? mesela koruma amaçlı dışarıya yollamama gibimi....erkek çocuklara genelde aileler baskı yapmaz aslında ama, biraz açabilirmisin? sen kaçıncı çocuksun? kardeşlerin varmı?
    Okuluna gelince neden uzattın bu kadar, sevmiyormusun okuduğun bölümü?
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

tesekkür ederim hoşbulduk...ben koruma amaçlı olduğunu düşünüyorum yanlış çevre ortamlara takılmasın babam emniyet personeliydi şimdi emekli oldu liseden sonraları bile beni takip ediyormuş o caddede ne işin vardı oraya niye girdin oralara gitme pek tekin değildir kendisi olmasa bile görev arkadaşları mutlak hebr veriyordur die düşünüyorum bu birinci neden ailemin diğer konuda ekonomik anlamda ortalama bir aile olduğumuz için maddi anlamda çok sıkıntı olmuyordu lise dönemlerimde yada öncesi ama çoğu zaman cebimde bir çay parası yada tost parası bulkunuyordu sosyal anlamda bişey yapacak maddi imkanım olmuyordu söylediğim zman ise ne işin var otur dersini çalış vb. şeylerle karşılaşıyordum.. çoğu zaman başarılı olacağım şeyler çıksa dahi nasıl olsa karşı çıkılacak ekonomi öne sürülecek die söylemiyordum etkinllikleri...çok başarılı olmasamda başarılı bir öğrenci sayılırdım lise çağlarında orta vasat öğrenci zeki ama ders çalışmayanbiraz tembel...yani erkek olarak ben baskı gördüm....ben ilk çocuğum bir kız kardeşim var aramızda 10 yaş var...okuduğum bölüm normalde alanım olmyan bir bölüm zorunlu olarak yazdığım tam araştırmadan sadece en iyi dedikleri için alternatiflerinin en iyisi die gittiğim bir bölümdü şu an 3 dersim kaldı kuyruğuna geldik... okuldada öle haylazlık yapan üni öğrencisiyim die delilik yapan biri değildim yine emniyet teşkilatının yurtlarında kaldığım için her yaptığımız biliniyordu okuldan yurttan okula gidip gelen bir öğrenciydim...sosyal olmak için kulüplere katıldım ama orda da etkinliklerde aktif rol almak için çaba harcasamda genelde duygusal anlamdaki çiftlere yeniliyordum...yani etkinliği düzenleyenin sevgilisi önde oluyrdu... böyle olunca kulüplerden uzaklaştım... sınıfımız kalabalık olduğu için alttan üstten sınıf dersi olanlar karışık olduğu için kim nedir ne olur ne yapılır karışık bir durumdu...zaten okul sonrası yurda girş saati olduğu için geri dönmek gerekiyordu okul kampüs ortamından uzaklaşıyorduk bu durumda burdada ekonomi karşıma çıktı...ailem bu sefer zorunlu olduğu için ksıtlamaya gittiler.. ve arkadaş ortamı hiç olmadı...memur çocuğu olduğumuz için ordan oraya tayinler taşınmalar geçmiş parçalayarak yaşamak buda etkili oldu...kısaca böle.. sormak istedikleriniz varsa yazabilirim yine....

Yorum

Aileler bazen gereksiz yere koruma ihtiyacı yapıyorlar.Senin sosyalleşmendeki neden tek ailen değil birazda senin yapınla ilgili sanırım. Herkesin sevgilisi var diyerek etkinliklere katılmamışsın, kendini geri çekmişsin herşeyden. Halbuki aralarına girsen eminimki yeni arkadaşlar edineceksin. Sen soyutlamışsın kendini herkesten, herşeyden.Biraz harekete geçmelisin, şimdi hobi kurslarına, spora vs...etkinliklere yazılmalısın.
        Okulun içinde az dersin kalmış, çalışır bitirirsin. Sadece harekete geç..ok..
        Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

öğrenci kulüplerinde sanırım sosyal ağırlıklı kulüplere katılmışın. teknik konularda alakalı olanlara gitsen çiftler mevzusunda sanırım daha az karşılaşırdın. neyse nelerden hoşlanıyorsun, müzik, resim spor. kendine hitap edecek bir kursa katılabilirsin, mesela bir tasarım kursuna. yada makina çizimleriyle alakalı solidworks, autocad, catia teknik çizimler üzerine yada photoshop, flash tarzı kurslara gitmeyi deneyebilirsin. ilgi alanlarını yazarsan belki bir yol çizebiliriz.

müzikten hoşlanırsan bir ney kursuna, yada popüler gitar kursuna, orhancıysan bağlama kursuna

eski sanatlara meraklıysan bir hat, tezhip, ebru kursuna da gidebilirsin. tezhib kursunu tavsiye ederim, insana sabrı öğretir, insanı olgulaştırır.
          Last edited by hezarfen; 19-08-2010, 03:09 PM.

Yorum

müzik konusunda ilgiliyim bağlama çalıyorum. kursa gitmeden kendim öğrendim...resimi severim ama sanatla ilgilenmiyorum pek...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: muhasebeci_murat View Post
              müzik konusunda ilgiliyim bağlama çalıyorum. kursa gitmeden kendim öğrendim...resimi severim ama sanatla ilgilenmiyorum pek...
              diğer insanlarla haşır neşir olacağınız ortamlara yönelin. Sanırım işlerinize sürekli müdahale edilmesi sizde kendinize karşı bir güvensizlik oluşturmuş. Bunun da üstesinden gelmeye çalışın.
              Yillar sonra yapmadiklarinizdan duyacaginiz pismanlik yapip da pisman olduklarinizdan cok daha fazla olacaktir. Çünkü yapmadıklarınızın sonuçlarını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

Yorum

merhaba sitemize hoşgeldin.
                içinde bulunduğun durum işin içinden çıkılamayacak bir durum değil.
                Anne babalar da hem haklı hem de baskıcılar gerçekten. Ortam o kadar kötü ki, sen de ilerde çocuğun olunca hak vereceksin.
                Tabii bunu aslında çocuğumuza hissettirmeden onu kırmadan aşağılamadan üzmeden yapmalıyız. Hem onun nerelere gittiğini bilmeli hem de ona güvenmeliyiz.
                Eğer biz çocuğumuza küçükken doğruları öğrettiysek ona iyi model olduysak o yanlış yapmaz zaten.

muratcım arkadaşların da dediği gibi spora, sanata neyi seviyorsan ona göre kendine ilgi alanları bul hem yaptığın şeyden mutlu olursun hem de oralarda kısmet belki de kendine uygun birini bulursun.

hiç canını sıkma. bence asosyalim diyen biri yani kendini tanıyan biri bu kabuğunu kırabilir.
                Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

sonbahara
                  sorun harekete geçmekte zaten okulla şuan bağım kopuk sadece sınavlara gidiyorum oda şubatta şuan ki durumum düşünüyorum ama neyi düşündüğümü bilmiyorum..çift falan farketmez die dediğin gibi aralarına girmeye çalıştım hatta baya çaba sarfettim ama nitekim sonunda yeter artık dedim tüm etkinlik ve projelerde bir dahaki sefere die ertelendi durdu...geçmiş zmanki hikayeler tabi bunlar ama şuanki halimi etkileyen herşeyden uzaklaştıran şeyler....

Yorum

iyimser'e
                    bilemiyorum nerden başlayacağım nasıl yapacam kursa gitmeye kalksam alacağım tepkiler ne olacak yaptığım herşeyden tepki almaktan korkuyorum....

Yorum

psychologist_ist

ama nasıl üstesinden geleceğim....

Yorum

benim gibi bir durumu olup atlatan varmı.....

Yorum

Polis ve asker çocuklarında benzer sıkıntılar dikkatimi çekti muhasebeci_murat, benimde arkadaşlarım var babası polis bazılarınınki de asker özellikle izmir asker emeklilerinin çok olguğu bir yerdir bu yüzden belirgin şekilde bunu gözleleme fırdatım oldu. Bunu nasıl aştıklarını bilmiyorum yani bir süre sonra aileye güven sağlanıyor bir şekilde yaşını bilmiyorum ama tanıdğım kişiler işlerini ellerine aldıktan sonra rahatladılar diyebilirim. Sanırım bu birazda aile içi güvenle ilgili olabilir. Kendi sorumluluklarını(okul,iş, odanın toplanması v.s.) tam olarak yerine getirdiğinde ailen ile ilişkin daha iyi olucaktık. Birde neyi yapmak istediğini ve neyi iyi yapabileceğin konularında da kendini sorgula mesela...
                          Sen bu dünyanın sırlarına eremezsin;
                          Erenlerin dilini de söktüremezsin;
                          İyisi mi iç şarabı, cennet et bu dünyayı:
                          Öbür cennette ya girer, ya giremezsin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: muhasebeci_murat View Post
                            iyimser'e
                            bilemiyorum nerden başlayacağım nasıl yapacam kursa gitmeye kalksam alacağım tepkiler ne olacak yaptığım herşeyden tepki almaktan korkuyorum....
                            Ne tepkisi, kim tepki verecek. Artık küçük değilsin ki, korkacak bir şey yok.
                            Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

iyimsere
                              bulunduğum yer küçük bir yer eleştrilere ne kadar kulak asmasamda birkiminde kötü oluyor...yaşadığım toplumdan soyutluyorlar... eleştrinin eleştirisi oluyor... o yüzden korkuyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X