Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Depersonalizasyon

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Depersonalizasyon

2 gündür dünyadan soyutlanmış gibiyim. Çok tuhaf bir his bu. Başkalarına bu duyguyu anlatmak kör bir insana kırmızı rengi tarif etmek gibi. Anlamaları mümkün değil. Ama bu forumu okuyunca benim gibi başkalarının da olduğunu gördüm.

dostum ben 7 aydır depersonalizasyon yaşıyorum, iyi sen 2 gündür varmış.

Yorum

Geçmiş olsun. Aslında ilk kez 2 ay önce anksiyeteye bağlı yaşadım bu durumu. Tedavi gördüm geçti. sonra geri geldi işte

Yorum

bu depersonalizasyon nasıl bir şey. ben de yıllardır rüyada gibiyim.

Yorum

Dünyadan soyutlanmış gibi hissediyorsun. Aynaya bakınca sanki yabancı birine bakıyor gibi tuhaf bir hisse kapılıyorsun. Maddesel dünyadan ayrılmış başka bir boyuttasın sanki Tuhaf işte Allah kimseye yaşatmasın.

Yorum

bunun tedavisinde hangi ilaçkullanılıyor, ben 2004 yılında buna benzer bir seyler yaşadım zyprexa kulandım geçti ama yine şu sıralar sanki bir daha olacakmış gibi...

Yorum

Bildiğim kadarıyla bir ilacı yok. Kendiliğinden geçiyor. Bu başlığı 1 hafta önce açmıştım. Şu an kendimi gayet iyi hissediyorum. Bu rahatsızlığı yaşayanlara bazı tavsiyelerim var. Kendinizi bu düşüncelere teslim etmeyin. Bunun beyninizde oluşan nörolojik bir durum olduğunun farkında olun. Depersonalizasyon esnasında beyinde salgılanan serotonin hormonu azalıyormuş. bu hormonu salgılanmasını arttırıcı yiyecekler de işe yarayabilir. Örneğin Ceviz, muz, çikolata. Ben sabahları aç karna ve yatmadan önce ceviz yedim. En önemlisi de stresten uzaklaşıp hayat için kaygılanmamak sanırım. Ben geçmiş ve gelecek için endişelenirken sağlığımı hiçe saydığımı farkettim. Sevdiklerinizle sizi mutlu edecek şeyler yapın. Yüce rabbim herkese şifa versin.

Yorum

s.a arkadaşlar bendede depersonalizasyon var 3 yıldır .biraz geçti sanırım.efexor 37.5 ile sitilizan 1 mg kullanıyorum.doktorum geçicek diyor ama ne zaman nasıl.lütfen bana bu konudada bir açıklama yaparmısınız.şimdiden tşkkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ismailsen View Post
                  s.a arkadaşlar bendede depersonalizasyon var 3 yıldır .biraz geçti sanırım.efexor 37.5 ile sitilizan 1 mg kullanıyorum.doktorum geçicek diyor ama ne zaman nasıl.lütfen bana bu konudada bir açıklama yaparmısınız.şimdiden tşkkürler
                  Ben 3 kere yaşadım bu durumu. En son yaşadığım bazı üzüntülü şeylerden sonra kaygılandığım için oldu. Aşırı stresli, karamsar ve kaygılı olduğum zamanlarda bu problemle başbaşa kalıyorum.
                  Artık alıştım. Eskisi gibi paniğe kapılmıyorum. Daha çabuk atlatmamı sağlıyor bu durum. İnşallah siz de şifa bulursunuz. Korkmayın öldürmeyen acı güçledirir insanı. Gelip geçici bir durum olduğunu kabullenip rahat olmak lazım. en önemli ilaç moral. Sevdiğiniz şeyleri yapın. Zaten mutlu olduğunuzda bu duygunun azaldığının siz de farkındasınızdır. İlk depersonalizasyon geçirdiğimde anksiyeteye bağlı yaşadım bu durumu. Doktor Laroksil diye bir ilaç verdi. 2 hafta sonra iyileşmeye başladım. Daha sonra kaygılandığım dönemlerde yine yaşadım. doktor hemen ilaca dönme dedi. Dediği gibi de kendiliğinden geçti. Siz de durum daha farklı olabilir. Benim yaşadığım böyle. Allah yardımcınız olsun.

Yorum

Bu rahatsızlık azalarak geçiyor.

Yorum

merhaba yorgun savaşçı peki şu an nasılsınız iyisinizdir umarım ayrıca ilaç falan kullanıyormusunuz.birde ne kadar zamanda geçer bu hastalık bende de 3 defa oldu daha önceleri lisede ilk oldu sonra üniversitede oldu ama 1 1.5 sene içinde kendiliğinden geçti.şimdi yine oldu haliyle insan tabi yine vesvese yapıyor ya geçmez ise diyerek eşim şişlide çalışan marek isminde ünlü bir psikologla tel.de konuşmuş.geçer bunlar kalıcı değil kafasına takmasın demiş 30 35 li yaşlarda sonra pek görülmüyor demiş.hayırlısı bakalım

Yorum

Merhabalar arkadaşlar, bende de bu illetten var , 5-6 ayı geçti artık sanırım.. geçecek geçecek diye bekleyip duruyorum ama gerileme olmuyor.. dışarıdan kimsenin fark edebileceği bir davranışım yok her şey iyi hoş gözüküyor işime devam ediyorum fakat bir türlü 5-6 ay evvelden önceki halime geri dönemiyorum o gerçekliği doğallığı yakalayamıyorum, ilk yazan arkadaşın dediği gibi yaşamayan bir insana anlatmanın kesinlikle hiç bir yolu yok , sanki kişiliğinden uzaklaşma , dünyaya yabancılaşma , konuşurken dikkatin hep kendi sesine ve ağız hareketlerine odaklanması ( fakat bazen hararetli konuşurken bunu unutuyosun) ve aynada ya da fotoğraflarına bakarken , kendine dışarıdan bakıyormuşun hissi gibi bir şey.. ama bütün bunların aptalca olduğunun ve birden bire geldiğinin de farkındasın.... eskiden böyle olmadığının farkındasın.... paxil kullanıyorum uzun zamandır acaba işe yaramıyor mu diye de düşünüyorum ama bırakırsam ya daha kötü olursam diye de endişem var , burdan yaşayan arkadaşlar paylaşım yaparsanız birbirimize destek olmuş oluruz
                        Last edited by guestt; 11-01-2013, 01:04 AM.

Yorum

ben 1-5 sene yaşadım anksiyeteden kaynaklı kesinlikle geçiyor bu hastalık sabredin.........

Yorum

bana da anksiyete dedi psikiyatristler hep ama çözüm üretmeye gelince somut bir şeyler söyleyemiyorlar ilaç değişikliği oluyor cipralex , paxil oldu. saygım sonsuz doktorlara ama bu rahatsızlık sanırım karışık çözümü.. acaba sizin tavsiyeniz var mı atlatan biri olarak , bir kaç hafta bunu azaltsam da sonra ufak ufak ona başlasam ?
                            Last edited by guestt; 11-01-2013, 09:29 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ismailsen View Post
                              merhaba yorgun savaşçı peki şu an nasılsınız iyisinizdir umarım ayrıca ilaç falan kullanıyormusunuz.birde ne kadar zamanda geçer bu hastalık bende de 3 defa oldu daha önceleri lisede ilk oldu sonra üniversitede oldu ama 1 1.5 sene içinde kendiliğinden geçti.şimdi yine oldu haliyle insan tabi yine vesvese yapıyor ya geçmez ise diyerek eşim şişlide çalışan marek isminde ünlü bir psikologla tel.de konuşmuş.geçer bunlar kalıcı değil kafasına takmasın demiş 30 35 li yaşlarda sonra pek görülmüyor demiş.hayırlısı bakalım
                              Ben Allaha çok şükür şu an iyiyim. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Dediğim gibi bu rahatsızlık azalarak geçiyor. Bunu bilerek rahat olun önce. Kaygılanmak bu hastalığı besliyor. Zaman zaman bende sanki yeniden aynı şeyi yaşayacakmışım gibi bir hisse kapılıyorum. Ama eskisi gibi paniğe kapılmıyorum. Kendinizi bu duyguya teslim etmeyim. Yaşadığınız bu rahatsızlık da aslında bir nimet. Düşünsenize sizden başka hiç kimse dünyaya sizin baktığınız gözden bakmıyor. Hakikaten ilginç. Ben artık yaşadıklarımı iyi veya kötü olarak değerlendirmemeyi öğrendim. Herşey bir tecrübe insan için. Benim ablamda okb yi neredeyse yendi. Okb ve anksiyete birlikte. Çok zor günler geçirdik Geçen nisan ayından beri o da ben de sağlığımızla uğraşıyoruz. Çok şükür o da kendini toparlamaya başladı. Doktor ilaçlarını azalttı. Ama biraz da insanın kendi elinde. Yani insan mutlu olup olmayacağına aslında kendi karar veriyor. En önemlisi de Allah'a sığınmak ve bol bol dua etmek. İnanın çok işe yarıyor. Manevi tedavi. Rabbim hepinize yardımcı olsun.

Yorum

İşleniyor...
                              X