Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilgi çekici bir başlık gelmiyor aklıma :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ilgi çekici bir başlık gelmiyor aklıma :(

herkese merhabalar
    kendımı anlatmaya calısayım once.
    19 yasındayım. bayanım. tıp fakültesi ogrencısıyım.
    sorunlu bır aılede buyudum/buyuyorum.4 kardesız ben üçüncüyüm. yaslarımız cok yakın.ztn anne-babamn kendı aralarında sorunları varken aılemden cok da ılgı gormedm yanı.
    babam annemle ve bızle hıc ılgılenmems. hatta annemı aldatms fln oralar cok karısık neyse annem bızı tek buyutmus yanı.
    ben annemı gozumde cok buyuturdum bızı buyutmus bızım ıcın babamdan bosanmams fln dıye.ama sımdı herseye daha farklı bakıyorum.annemı abarttıgımı dusunuyorum.onceden sankı dunyanın en buyuk acılarını bız yasamısız gıbı gelırdı. ama evden uzaklasınca oyle olmadıgını anlıyorum artk.anneme karsı hayal kırıklıgına ugradım dıyebılırım.annem hıc okula gıtmemıs bu arada.
    neyse ben ve kardeslerım omrumuz boyu anne-baba kavgası dınledık hala da dınlıyoruz. babam narsıst bence annemde nasıl desem kendını cok acındırır hep acıların kadını gıbı davranır.
    benım aılemle sorunum su: kendı sosyofobıklıgm ve dıger problemlerım ıcın anne babamı sucluyorum. onların benı zerre kadar anlamadıgını dusunuyorum.bu yaz anneme hıc sevecen davranmadım cunku yapamadım cok kızgınım ona. ama bu durumdan memnun degılım yanı annesıne ıyı davranan bır ınsan olmak ıstıyorum ama yapamıyorum. ztn annemle ıletısım kuramıyorum bıle.
    ıste dıyorum kı napmalıym ne etmelıyım nerde yanlıs yapıyorum nasıl duzeltebılırım fıkrı/onerısı/tecrubesı olan varmı?

Cahil bir annen var ama seni tıp fakültesine yollamış sonra sen de onu beğenmiyosun Olay tam böyle olmasa da kızlar ve anneler arasında çekişmeler olabilir kendi kız kardeşimden biliyorum. Anneni küçümseme sen tabi doğal olarak eğitimlisin ama annen kabuğundan çıkamaz ve onu öyle kabul etmelisin kardeşim.
    ........

Yorum

Tam olarak aynı sebepten olmasa bile benim de annemle sorunlarım oldu. Ben de onu gözümde büyüttüğümü düşündüm çok kez. Ama onunla konuşabiliyordum yine de, nasıl davrandığı ve nasıl davranması gerektiği hakkında uyarabiliyordum. Bunu sen de yapabilirsin.
      Ondokuz yaşındasın ve annenin seni anlamayacağını düşünebilirsin, anlamasa bile, hani okumamış bir insan belki, ama o kadının duyguları var. Umursamayacak değil. Onunla konuşmayı ve onunla iletişim kurmayı öğrenmelisin. Onun da bir derdi vardır belki.

Annen hem aldatılmış hem de 4 çocuğunu tek başına büyütmüş, tıp okuyorsun. Annen benim gözümde çok büyük.

Yorum

Annen ; anneliğin hasını yapmış sana .. anlıyorum buna benzer bir durum yaşandı yakınımda . Sana diyeceğim şu ki annenın son zamanlarda farklı olmasını kendını acındırmasını onun artık psikolojik olarak çökmekte ve sana ve kardeşlerıne ihtiyacının olduğunu gösterkmektedir. Senin bu durumda yapacağın onu farklı dünyalara taşıyıp kafasını dağıtmak ve ona değer verdiğini hissetirmektir. Örneğin onunla gezmeye gidebilir gençliğinde en çok ne yapmak istediğini ve yaşadığı şehirlerde onda neyi eksik bıraktıysa onu tamamlamasını sağlayabilirsin . Maddi olanakların şu halde yettikçe . Dene işe yarayacak . Annenin psikolojisi sağlam tut .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: süphecandır View Post
          Annen ; anneliğin hasını yapmış sana .. anlıyorum buna benzer bir durum yaşandı yakınımda . Sana diyeceğim şu ki annenın son zamanlarda farklı olmasını kendını acındırmasını onun artık psikolojik olarak çökmekte ve sana ve kardeşlerıne ihtiyacının olduğunu gösterkmektedir. Senin bu durumda yapacağın onu farklı dünyalara taşıyıp kafasını dağıtmak ve ona değer verdiğini hissetirmektir. Örneğin onunla gezmeye gidebilir gençliğinde en çok ne yapmak istediğini ve yaşadığı şehirlerde onda neyi eksik bıraktıysa onu tamamlamasını sağlayabilirsin . Maddi olanakların şu halde yettikçe . Dene işe yarayacak . Annenin psikolojisi sağlam tut .
          son zamanlarda degıl hep boyleydı annem.hep bızden bekletısı coktu
          evet bıze ıhtıyacı oldugunu bılıyorum ama ne bıleyım cok agır gelıyor. bencıllık belkı ama kendı dertlerımden dolayı onu ve babamı sucluyorum
          annem kac kere agır ılaclar kullandı, hastaneye bıle yattı ama sankı ıyı olmak ıstemıyo, alısmıs mutsuz yasamaya.bunu anlatamıyorum ona

Yorum

İnsanlar hayat boyunca bir destekçi mutluluk kaynağı istediği için evlenirler.Annen evlenmiş fakat umduğunu bulamamış. Onunla bunları şimdi konusmaya çalışma zamanla açacaksın onu . Sende ağır bir yükün altındasın farkındayım ama sen bilinçlisisn bu büyük bir fark. Annene destek olman ve zamanla onun desteğine ihtiyacın olduğunu göstermen yetecektir . Anneliğini düzeldiğinde en gerekli haliyle yapacaktır sende iyi olursun .

Yorum

annen birçok sıkıntıya va acılara rağmen seni büyütmüş ve okutmuş saygı duyman lağzım.
              HAYAT HARCARIM LAN SENİ...

Yorum

Bu genel bir durum mu bilemiyorum fakat kız çocukları evlenene kadar annelerini begenmezler,anlaşamazlar,kavga ederler.Her ne hikmetse o bir kaşık suda bogma noktasına gelen çocuk evlendikten bi zaman sonrada annesinin dizinden ayrılamaz hale gelir.Tabi bu durum anne içinde geçerli.Bekarlıgında bagrına basmadıgı çocugunu evlendikten sonra ayrı bir sahiplenme görüyorum son zamanlarda.Bence sizinkide biraz zamanını bekliyor olabilir.Anne babanı değiştiremezsin ama sen gelişip,olgunlaşıp onları oldukları gibi kabullenebilirsin.
                Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

Yorum

İşleniyor...
                X