Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Selamlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Selamlar

Herkese merhaba arkadaşlar.
    Açıkçası forumu psikolojiye ilgi duymaya başladığım yıllarda takip ediyordum fakat bir süre varlığını dahi unuttum. Ta ki benim de başıma bir şeyler gelene ve bazı aşamadığım durumlar oluşana kadar. En azından bir maskenin ardına sakladığım bu şeyleri anlayabilecek başka insanlar olabileceği umuduyla aranıza geri dönmeye karar verdim. Yaşadığım şey kronik bir kendine güvensizlik ve başka şeylerin kılıfına soktuğum bir sosyal fobi esasında. Fakat çevremde ya da herhangi bir yerde insanlara bu konuyu açtığımda beni anlayabilen insanların olduğunu göremiyorum. Umuyorum ki burada sizlerle gerçek bir şeyleri paylaşabiliriz. Esen kalın.

benimde aşamadığım bi korkum var bu yüzden intiharı düşünüyorum mantıklı düşnüyorum ama bi çıkış yolu bulamıyorum hayatta bana yardım edicek kimse de yok

Yorum

gecmıs olsun gelgit sfyi ilaçlarla bir nebze yenebilirsin antonia montana senın derdin neki intiharı dusunuon benım hayatım kaymıs ben dusunmuyorum valla

Yorum

bisürü derdim var psikologa da anlatım ama anlatmak işe yaramıyor

Yorum

dertlerini psikoloğa anlattığın gibi burada bir başlık açıp anlat..belki değişik bir bakış açısı sunar burdaki arkadaşlar.

Yorum

bunu yapmayı düşündüm ama bitanıdık çıkar diye yazamıyorum burda bile içimi dökemiyorum çok bunalıyorum

Yorum

tanıdık çıkmaz ya.bu siteyi zaten belli başlı kişiler takip ediyor..birçoğu da foruma uğramıyor sonra gördüğüm kadarıyla..derdini söylemeyen derman bulamazmış..biz birbirimizi psikologdan daha iyi anlarız duygusal olarak.tabi o uzman olduğu için yönlendirmeleri bizden daha iyi yapabilir.en azından burada paylaşarak hem içini rahatlatmış olursun hem yalnız olmadığını hissedersin.istersen bir zaman sonra değişik bir nickle girip yaz.sen bilirsin.

Yorum

Bence insanları sosyal fobik olduğuna inandıramazsın sen. Çünkü iyi kamufle oluyor gibisin ve senin de söylediğin gibi insanların dikkatini farklı yöne çekerek kendindeki bu sosyal çekingenliği algılamalarını engelliyorsun. Bu herkesin yapamayacağı ve yorucu bir durum. Gizli SF lisin yani. Güçlü bir muhakeme ve zihin gerektirir. Bence bırak anlasınlar biraz, hata yap, utanırken yakalan, biraz açık ver. Çok kontrollü olma. İnsanlara da gram güvenmediğini hissediyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hector34 View Post
                  tanıdık çıkmaz ya.bu siteyi zaten belli başlı kişiler takip ediyor..birçoğu da foruma uğramıyor sonra gördüğüm kadarıyla..derdini söylemeyen derman bulamazmış..biz birbirimizi psikologdan daha iyi anlarız duygusal olarak.tabi o uzman olduğu için yönlendirmeleri bizden daha iyi yapabilir.en azından burada paylaşarak hem içini rahatlatmış olursun hem yalnız olmadığını hissedersin.istersen bir zaman sonra değişik bir nickle girip yaz.sen bilirsin.
                  anasayfada 18 üye, 806 misafir yazıyor.üyelerden çekinmiyorum çoğumuzun benzer sıkıntıları var.ama üye olmayıp burayı okuyanlar problem.değişik nikte alsamda yazdıklarımdan anlaşılır.rahat değilim bu yüzden.keşke forumun bazı bölümlerini sadece üye olabilenler görse.mesela sadece dertlerinizi paylaşın bölümünü.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: antonio_montana View Post
                    anasayfada 18 üye, 806 misafir yazıyor.üyelerden çekinmiyorum çoğumuzun benzer sıkıntıları var.ama üye olmayıp burayı okuyanlar problem.değişik nikte alsamda yazdıklarımdan anlaşılır.rahat değilim bu yüzden.keşke forumun bazı bölümlerini sadece üye olabilenler görse.mesela sadece dertlerinizi paylaşın bölümünü.
                    Sebep buysa üyelerle özelden iletisime gecebilirsin.sadece sen ve karşindaki okuyabilir.
                    Last edited by YerGökHayat; 11-08-2014, 02:35 PM.

Hayat kúcúk seylerden olusur.
                    Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Hoşgeldin dostum.İçindekileri dök elbette,biz yardımcı olmaya çalışırız.

Yorum

Hoş geldin..
                        ........

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View Post
                          Bence insanları sosyal fobik olduğuna inandıramazsın sen. Çünkü iyi kamufle oluyor gibisin ve senin de söylediğin gibi insanların dikkatini farklı yöne çekerek kendindeki bu sosyal çekingenliği algılamalarını engelliyorsun. Bu herkesin yapamayacağı ve yorucu bir durum. Gizli SF lisin yani. Güçlü bir muhakeme ve zihin gerektirir. Bence bırak anlasınlar biraz, hata yap, utanırken yakalan, biraz açık ver. Çok kontrollü olma. İnsanlara da gram güvenmediğini hissediyorum.
                          Korkuttun beni şu an, bir iki cümleyle nasıl böyle bir analiz yapabildin?
                          Aslında ne zaman insanlara bunu açsam, benimle dalga geçiyorlar.. "Nereden çıkarıyorsun, gayet de kendine güvenen bir insansın" gibi yorumlar alıyorum. İnsanlarla konuşmaya çekiniyorum, bir muhabbeti ilerletmek için gerçekten ciddi anlamda çabalamam gerekiyor fakat insanlar bunu kendini beğenmişlik, kibir gibi algılıyorlar. Bu da artık beni yoruyor, kabul edilmeye ihtiyacım var fakat kafalarındaki bu olumsuz önyargıyı kırmam için zaten bu tutukluğumu aşmam gerekiyor. İnsanlardan artık umudumu kesmeye başlıyorum yani, kendimi olduğum gibi anlatabilmem için olağanüstü efor sarf etmem gerekiyor çünkü.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: antonio_montana View Post
                            benimde aşamadığım bi korkum var bu yüzden intiharı düşünüyorum mantıklı düşnüyorum ama bi çıkış yolu bulamıyorum hayatta bana yardım edicek kimse de yok
                            İntihar asla bir çıkış yolu değil, olmamalı arkadaşım.. Etrafında ne kadar insan olursa olsun sana yardım edecek tek kişi sensin, sen olmalısın zaten. İnşallah bir çıkış yolunu bulacaksın, tutunmaktan vazgeçmezsen.

Yorum

Merhaba. Hoşgeldiniz. Benim bipolar ve obsesif rahatsızlığım var. Ama sosyal fobiye de sahip olduğumu düşünüyorum. Mesela az önce yürüyüş yaptım. Sanki kenarda bankta oturanların gözü hep bendeydi. İşleri güçleri yoktu. 2-3 kez yürüyüşü yarıda bırakmayı düşündüm.

Tartışmaya girmekten, bir konu hakkındaki fikirlerimi tam olarak ortaya koymaktan da çekinirim insanların bakış açılarını düşünerek. Saçlarıma şekil vermekten, değişik kıyafetler giymekten çekinirim. Bunun gibi birçok şey.

Burası gerçekten bu rahatsızlıklara sahip insanlar için gayet iyi bir ortam. Sağlıklı insanların bizleri anlaması imkansız gibi. Bizlerin de birbirimizi anlaması zor çünkü her insan ayrı bir dünya ama en azından paylaşımda bulunarak bir nebze olun rahatladığımızı düşünüyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X