Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Haftanın 6 günü çalışmak zor geliyor.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Haftanın 6 günü çalışmak zor geliyor.

    Merhaba arkadaşlar. Ben yurtdışı kaynaklı bir firmada çalışıyorum yani yurtdışı kaynaklı bir firmanın İstanbul distirübitörlüğünün Mersin kolunda çalışıyorum . işin aslına gelmek istiyorum 1000 lira maaş alıyorum okuldan mezun olalı 5-6 ay oldu işe gireli 2 ay oldu. fakat cumartesi günleri çalışmak çok koyuyor bana. Normalde cuma gününden işimi halledersem Cumartesi günü bazen hiç iş olmuyor. Ben bu iş olmama durumunu 0 a indirebilirim cuma günleri çalışarak . Patron benden iş sözleşmemi istedi verdim 1-2 hafta sonra sorduğumda cumartesi tatil içindi diye söyledi . Sonuç nedir dedim . Ankarada senin pozisyonunda çalışan biri Cumartesi günleri çalışmıyor dedi. Fakat sadece ora için geçerli dedi. Şuanda ben cumartesi günleri çalışmak istemiyorum. Bunu patronuma, müdürüme nasıl söylerim bilmiyorum. Bu arada firmanın kadrolu elemanları 5 gün çalışıyor. Cuma gününden işleri halledersem şirket hiç tökezlemeden devam edebilecek bir şirket. Kendimi zor ifade ettim kusura bakmayın. Ben patrondan bunu en güzel nasıl bir dille isterim ? yardımınızı bekliyorum teşekkür ederim.

  • #2
    Dembaba psikolojik sorunlarla milletin kıvrandığı bir sitede cumartesi tatilinden bahsediyorsun. Kardeşime pazar bile tatil vermiyorlar. Devlet memuru musun da cumartesi de tatil olsun diyorsun. Patrona sakın söyleme densizlik olur. Verdikleri para değil zaten. Cumadan hallet işleri belki yarın tatilsin derler.

    Yorum


    • #3
      sence bu piskolojik bir sorun değil mi ? beni sıkıntıya sokan bir durum bu. . Derler ya "herkesin derdi kendine büyüktür" diye aynen de öyle. belki boş geliyor olabilir sana bu. Fakat dediğin gibi verdiği para ne de çalışma ne olsun o ayrı bir konu. kendime ayırabildiğim zamanım yok eve geldiğimde bitmiş oluyorum zaten pazar günü de bıraksan cumartesi akşamdan yatıp pazartesi sabah kalkacam ... anlatabiliyor muyum ? dediğim gibi cumadan halledersem cumartesi günü hiç iş olmuyor . Bunu densizlik yapmadan söylemenin bir yolu olmalı .. ya da başka birine söyleterek yaptırmak..

      Yorum


      • #4
        her cumartesi sabah uyanırken ağlayasım geliyor o da ayrı bir konu

        Yorum


        • #5
          bende ctesi çalışıyorum , hemde tamgun. yani haftanın 6 günü tam gün çalışmak zor geliyor açıkcası.pazar günleri hiçbişeye yetmiyor dinlenemiyorum bile.
          bir ara bende motivasyonumu kaybedip ,işten sogudum ama sonra kendime şöyle bir yol buldum , hayatım boyunca bu şekilde olmayacak ,bu belli dönem. biraz bu poziyonda iş tecrubesi kazanana kadar ,1 yıl 1,5 yıl. sonrasında bulursam gecerim daha iyi koşullu bir yere.

          askerlik gibi de düşünüyorum bazen. geçip gidecek bir süre.

          sağda solda başka iş bak ,bakarsın rastgelir daha iyi bir yere gecersin. yada zamanla kadroya gecersin vs. kendini fazla üzmeye degmez. Her koşulda mutlu olmayı kendimize öğretmemiz lazım bir şekilde.

          işsizlik daha kötü .

          Yorum


          • #6
            Kapitalist dünyada ve Türkiye şartlarında normal bir durum . Modern kölesin ve zenginleri daha da zengin hale getirmek için çalışacaksın .
            ego sum qui sum ...

            Yorum


            • #7
              Yardımınız için teşekkür ederim. Dreamer ; şöyle birşey var kardeşin de aynı durumda . Tabi geçinmek zorunda olduğumuz için çalışıyoruz haklısın. Fakat buna bir dur demeli. Kardeşin de buna dur demeli.

              Böyle bir durumda patronla ya da müdürünle nasıl konuşulur bana tavsiye verebilir misniz lütfen ?

              Yorum


              • #8
                Bundan önceki iş yerinde 8 ay kurban bayramı hariç bir gün izin vermemişler kardeşime, dayanamadı ve bıraktı. Bunun çaresine çalışan değil, yasalar bakar, çalışma bakanlığı denetlemeli. Haftada 45 saaten fazla bir işçi çalıştırılamaz. Sana izin vermeyen patron, rica etmenle izin vermez. İzin isteyen reddediliyor, direten işten atılıyor. Böyle bir dünya dostum. Böyle patronların suratına tükürmek lazım.
                Orjinal yazı sahibi: Dembabaa View Post
                Yardımınız için teşekkür ederim. Dreamer ; şöyle birşey var kardeşin de aynı durumda . Tabi geçinmek zorunda olduğumuz için çalışıyoruz haklısın. Fakat buna bir dur demeli. Kardeşin de buna dur demeli.

                Böyle bir durumda patronla ya da müdürünle nasıl konuşulur bana tavsiye verebilir misniz lütfen ?

                Yorum


                • #9
                  bende haftanın 6 günü çalışıyorum cumartesi pazar tatil olmaması gerçekten çok kötü heleki pazar sabahı kalkıp işe gitmek berbat birşey bakalım sonumuz ne olacak lafa gelince kurumsal şirketiz....

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X