babam haftanın her günü yada 4 günü her akşam alkol alan birisi.Bu durum beni çok üzüyor ailemide etkiliyor alkol aldıgı zaman zararsız çok degişiyor adeta pasif biri haline geliyor hiç bir şeyi umursamıyor gibi dedigim gibi şiddet uyguladıgı falan yok hep gülüyor ama çok fazla içiyor sızana kadar rakı içiyor üzerine şarap içiyor ne bulsa içiyor bana göre alkolik ama söyledigim zaman ben alkolik degilim diyor alkolikler sabah başlarmış içmeye o her akşam içtigi için alkolik degil bu durum beni çok rahatsız ediyor konuşmaktan anlamıyor artık ne yapacagımı şaşırmış durumdayım sizlerden yardım umuyorum bu durum her yönden etkiledi bizi başta manevi ve aşırı maddi olarak çünkü sorunlarda yuzleşmiyor sadece günü yaşıyor kimseyede zararı yok sanıyor ne yapmam gerekli yardım?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
babam ve alkol
Collapse
X
-
Benim babam da alkolikti ama çok şükür kurtardı kendisini tabi bir daire parasını da yedi o ayrı mevzu. EN yakına rkadaşımın babası da alkolik ama o devam ediyor. Babamla aynı yaştalar babam 10 yıl önce sigarayı bıraktı alkolüde 2 haftada bir alır o da 2 duble rakı. Yanyana gelseler arada 15 yaş fark var sanırsınız. Alkol sigara o kadar feci birşey. Bence ailece oturup babanıza bunu güzel bir dille anlatmalısınız ve sizi ne kadar üzdüğünü belli etmelisiniz. Sağlığına ve kesesine zarar verdiğini ayrıca ailesine zarar verdiğini ona hissettirmeniz lazım. Alkoliklik ciddi bir durum ve insan farkına varamıyor.
Ben alkolik olduğumun geçen sene farkına vardım. Ve benim içki içmem yasak aslında çünkü ben alkoliğim ve başlayınca duramıyorum.
Yorum
-
Alkolizm nedir? Tedavi edilebilirmi?
Sevgili Ozcanyaz,
Alkolizm ki, aynı zamanda alkol bağımlığı olarak bilinir, aşağıdaki dört semptomları bulunan bir hastalıktır:
Arzulama- İçmeye kuvvetle ihtiyaç duyma veya teşvik edici duygu sahibi olmak.
Kontrolu kaybetme- Sofrada içmeğe başlanıldıktan sonra durdurmaya muktedir olamama.
Fiziki bağımlılık- Alkolu bıraktıktan bir kaç gün veya hafta sonra sonra mide bulantısı, terleme, titreme ve anksiyete gibi geri çekilim reaksiyonları.
Tolerans- Sarhoş olmak veya kafayı bulmak için daha fazla miktarda alkol alma ihtiyacı.
Alkolizm hastalarına Alkolik denilmektedir. Zannımca beyinsel bir hastalıktır. Bu hastalık alkol yüzünden bir kere oluştumu, ortadan kaldırılması günümüzde mümkün değildir. Kişi uzun bir süre içmesede bir zaman sonra devamlı içmeye başlamaması için en güvenli yol alkolu bıraktığında ona hiç bir zaman ağzını değdirmemesidir.
Mamafi Alkolizmin tedavisi mümkün olup buda kişileri bilinçlendirme ve ilaçlar vasıtasıyle içki içmesini durdurmaya yardım edici yöntemler vasıtasıyle olmaktadır. Bu tedaviler bir çok insanın içmeyi durdurarak hayatlarını yeniden inşaa etmelerini sağlamıştır.
Buraya kadar olan Kaynak (İngilizce): http://www.medicinenet.com/alcohol_a...e.htm#11whatis
Bende 40 yıl süreyle babanız durumundaydım yani akşamcı fakat gittiğim hastanede bilinçlene kadar alkolik olduğuma inanmamaktaydım, son bir senesinde alkolik oluşum ve anksiyetif-depresyonumum tesiriyle anksiyetemi sakinleşmek üzere kendime hakim olamadan sabahtan içmeye başlamıştım. Bir taraftan antidepressan bir taraftan alkol baktım olmayacak, 4 yıl önce madde bağımlılığı konusunda çalışan İstanbulda’ki özel bir hastanenin ilgili kliniğinde 2 haftalık yatılı ilaç ve bilinçlendirme tedavisi gördüm. O gündür bu gündür bilhassa bilinçlendirmenin tesiriyle olsa gerek alkol almamaktayım.
Hastanede bana öğretilen şuydu, bir kişi günde iki duble rakıya eş miktarlı alkol tüketmeği adet haline getirmişse o kişi Alkoliktir. Anlattıklarınıza istinaden bana göre babanızda Alkolizm hastasıdır, ve tedavi görmesse ilerde karaciğer ve diğer alkolle ilgili hastalıklara yakalanma riski mevcuttur.
Gönül isterdiki babanız bu yazdıklarımı okusun, ve yukardaki 4 semptomların kendinde olup olmadığının cevabını vererek Alkolik olup oladığına kendisi karar versin. Alkolik olduğuna karar verdiğinde ise sizlerinde arzusunu ve kendi sıhhatini nazarı itibare alarak tedavi olmayı kabul etsin.
Geçmiş olsun U34Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34
Yorum
-
Özcanyaz bu konuda kime sorsan beni gösterir.babana derhal yaşadığınız yerdeki adsız alkolikler derneğine götür.sadece bi defa .
o zaman durumunun farkına varır.ama ayıkken gitmesi lazım.zaten kurtulmaya karar veririse her gün gider.Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.
Yorum
Yorum