Duyuru

Collapse
No announcement yet.

efexor yan etkisi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• efexor yan etkisi

merhaba. Doktorlar efexor denen ilacı yazıyorlar anksiyete hastalarına. Etken maddesi venlafaksin denen şey. Ve bu venlafaksinin yan etkilerinden biri anksiyeteye neden olmasıymış. Aynı zamanda Prozac'ın içindeki fluoksetin denen etken maddede anksiyeteye neden olabiliyormuş. Bizmi yanlış okuyup anlayamıyoruz bununla ilgili birşeyler bilen varmıdır?

kaynak

Fluoksetinin piyasa öncesi klinik uygulamalarda, hastaların %5inde anksiyete artışına neden olduğu gözlenmiştir.
    Venfalaksinin ise, anoreksi, baş dönmesi, hipertansiyon, bulantı, kusma gibi yan etkileri yanında anksiyete gibi bir yan etkisi de vardır. Bu tip yeni jenerasyon antidepresanlar daha güvenilir olmakla beraber bu tip yan etkilerinin görülmesi de kaçınılmazdır ne yazık ki...
    bişnev...

Yorum

merhaba
      efexor birkere yani tek bir tanme kullandım bende baya yan etki yaptığı için panik edip bıraktım. .ama herkes de aynı şey yaparmı bilmeme.. ben ilaç hakkında kimseyi korkutmak istemiyrum. çünkü kendim korkağım:9

bir hafta oldu daha prozac cesaret edip de başlayamadım

biride bana destek olsun

Yorum

Arkadaşlar exefor 2 tane içtim tabiri cayizse nevrim döndü..Cok ağır bi ilaç ,eczacıya götürdüm sordum bunu kullanmanı tavsiye ederim dedi..Piyasadaki en ağır ve yan etkisi olan antidepsandır dedi..Arkadaşlar sizlere bi tavisyem var ilaçları eczacılara sorun ,nasıl etkili mi yan etkisi cok mu vb. çünkü eczacılar 5 yıl boyunca hep ilaç üzreine eğitim görüyorlar ve insan vücuduna hangi ilacın daha iyi geleceğini doktordan daha iyi teşhis edebiliyorlar..Tabii bu benim şahsi görüşümdür sakın yalnış anlaşılmalara sebebiyet vermesin..

Yorum

bi kaç ay önce doktor bana yazmıştı 3 gün kullanabildim. içtikten sonra panik atak nöbetleri başlamıştı içemeyip bıraktım uzun süredir lustral içiyorum daha iyiyim. bi farmakoloji sitesinde rastladım kaynak diyede koydum linkini başlığın altına . dedim herkestemi aynı etkiyi yapıyorki bende resmen anksiyete nöbetini başlatıyordu.

Yorum

efexor ve prozac beni hastanelik eden iki ilaç. berbat yan etkilerini yaşadım. efexorda intihar düşünceleri bile oluşmuştu. tabi bu herkeste olacak diye bişey yok. herkesin bünyesi farklı bana yaramadı.
            HAYAT UMUTTAN ONCE BİTMELİ..

Yorum

efexor u ben 2 aydır kullanıyorum.olumsuz bi yan etkisi olmadı. ilk 1 ay günde 1 tane aldım.şimdi 2 tane alıyorum günde.tek bi yan etkisini gördüm.ilk etkisini göstermeye başladığı zamanlarda sanki intihar etme isteği oluşturdu.bunu doktorumla paylaştım.yaptığı açıklama çok mantıklı geldi. o yzden şu an rahatlıkla içmeye devam ediyorum. intihar dşüncem de yok oldu. açıklaması şuydu: sen bana geldiğinde kımıldayacak halin yoktu, ağır depresyondaydın, efexoru başlayınca biraz canlanmaya başladın ve intihar edecek gücü bulmaya başladın kendinde.öncesinde daha ağır depresyondaydın ama halin yoktu dedi.ve bu geçici bir etki dedi.demekki etki gösteriyor bu iyi bişey dedi.benim şuan ilaçlarım iyi memnunum ama işten çıktım 1 ay önce. yeni bi iş arıyorum. ama aynı zamanda 1-2 ay içinde atamam da olabilir. 1-2 ay beklesem iyi olacak ama maddi yönden öyle lüksüm yok.bu belirsiz süreç beni çok kötü yapıyor.yoksa ilaçlar şimdiye kadar beni çok iyi yapacaktı.
              <div>kimse anlamaz biliyorum;canımı yaksa da hayat g&uuml;l&uuml;yorum</div><br />

Yorum

Orjinal yazı sahibi: buselim54 View Post
                Arkadaşlar exefor 2 tane içtim tabiri cayizse nevrim döndü..Cok ağır bi ilaç ,eczacıya götürdüm sordum bunu kullanmanı tavsiye ederim dedi..Piyasadaki en ağır ve yan etkisi olan antidepsandır dedi..Arkadaşlar sizlere bi tavisyem var ilaçları eczacılara sorun ,nasıl etkili mi yan etkisi cok mu vb. çünkü eczacılar 5 yıl boyunca hep ilaç üzreine eğitim görüyorlar ve insan vücuduna hangi ilacın daha iyi geleceğini doktordan daha iyi teşhis edebiliyorlar..Tabii bu benim şahsi görüşümdür sakın yalnış anlaşılmalara sebebiyet vermesin..
                Eczacı tavsiye etmem dedi ,kusura bakmayın arkadaşlar yalnış yazmışım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: buselim54 View Post
                  Eczacı tavsiye etmem dedi ,kusura bakmayın arkadaşlar yalnış yazmışım
                  Biraz önce okuduğumda yanlışlık olduğunu anlamıştım, 10 ay eczanede çalışan biri olarak eczacıların tavsiye edeceğine ihtimal vermiyorum. : )
                  Her şey güzel olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: janedoe
                    arkadaşlar kendi yaşadıklarımız üzerinden giderek direk ilaç isimlerine kesin yargılar koymak aslında çok tehlikeli
                    bu sitede zaten herkes belli sorunlar takıntılar yaşıyor
                    sorunlarını düşündüklerini kendisini anlayabilecek ortak sorunları yaşayan insanlarla paylaşıp bir çeşit terapi yapıyor
                    ama beni intihar düşüncesinden uzaklaştıran ilaç şu anda efexor
                    ne kadar ısrar etsemde doktorum değiştirmemi istemiyor
                    bu ilaç uzun vadede yan etkisi azaltılmış yeni nesil bir antidepresan
                    psikiyatristler de ilginç bir şekilde bu ilaca çok güveniyor
                    insan antomisi
                    beyin yapısı
                    ile ilgili 11 yıl (uzmanlığı ile) okumuş
                    deneyler yapmış insanların görüşlerini hiçe sayıp
                    eczacılara yetki tanımak bence o kadar da güvenli değil
                    eczacılara haksızlık etmek istemiyorum ama
                    doktorları sorgulamak ve hastaların güvenlerini sarsmak bence onların görevleri arasında değil..
                    Sevgiyle kalalım
                    katılıyorum
                    <div>kimse anlamaz biliyorum;canımı yaksa da hayat g&uuml;l&uuml;yorum</div><br />

Yorum

arkadaşlar ben exefor 75 mg yeni başlicam.burda yazılanları okuduktan sonra kafam çok karıştı.ilaç hakkında iyi tek bi kelime bulamadım.bu yüsden ilaca başlamama düşüncem var.ama ilacada çok ihitiyacım var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: my_immortaL
                        sewgili guL;
                        1. her insanin yapisi farklidir,dolayisiyla ilactan gorecegi iyi ve kotu etkiler de farkli olacaktir. sen de aynilarini yasayacaksin diye birsey yok..
                        2. olumsuz yorumlara cok takilirsan plasebo etkisi gibi olur. bilincaltina bu ilac hakkindaki endiselerin depolanir ve benzer yan etkileri sirf bu korkularin yuzunden yasarsin.
                        3. 7 yildir ilacli tedawi goruyorum, son 3 yildir efexor kullaniyorum. inan bana en iyi gelen ilac efexor oldu. hic korkma, doktorun kullan dediyse hemen basla. gecmis olsun..
                        tşk ederim.sabah ilaca başlicam ama öncesinde bilgi edinmek istedim.eczacı bazı yan etkiilerini söylemişti ama burda yazılanları okuyunca insan ister istemez endişeye kapılıyor.tavsiyeniz için tşk ederim.sizede geçmiş olsun

Yorum

doktor tavsiyesi.bugn başladım mide bulantısı baş dönmesi ve vücudumda uyuşukluk var kendimde değilim sanki umarım geçici bi durumdur.

Yorum

umarım geçmiştir gül şuan devam ediyormusn ve nasılsın acaba bilgilendireblirmisn bizi?

Yorum

iyi bi ilaç ama kederli ve duygusuz yapıyo yoksa benim mi hastalıım ağır bilmiyorum. panik atağımı aşırı artırdı bi yandanda depresyonumu azalttı. Ben bişey anlamadım iyileşiyomuyum dahamı kötüye gidiyorum.
                              Aptal etti beni ama bi yandanda zekamı arttırdı.garip etkileri olan kaliteli bi ilaç

Var Tabi benimde yaslı sözlerim
                              Akar Kanı cennetin bekledikleri
                              Atar Gibi kalbime girmek İstedi
                              Kendimi Kabrime Gömmek İstedim...

Yorum

İşleniyor...
                              X