Duyuru

Collapse
No announcement yet.

antidepresan kullanımını bırakma-(lustral)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• antidepresan kullanımını bırakma-(lustral)

slm.ben 2 seneye yakın lustral 100 mg kullandım.3 aydır 50 mg daha sonrada 25 mg düşürdüm.ve 5 gündür inatla ilacı içmiyorum.çünkü artık bırakmak istiyorum.fakat ilacı bıraktığımdan beri baş dönmesi dilimde uyuşma sersemlik unutkanlık ve sinir başladı ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum.bu durum ne kadar sürücek bi fikri olan varmı.tekrar ilaca başlamak istemiyorum artık... (((((

İlacı kendi başınıza bırakmak büyük bir hata. Bakın şimdiden olumsuzluklarını hissetmeye başlamışsınız..

Bu tür ilaçlar öyle pat diye kesilmiyor.

Dr nuzun kontrolünde, doz ayarı yapılıyor ve azaltarak sonlandırılıyor..

Bu konu dr ile konuşun, geç kalmayın, sonradan tüm çabalar boşa gittiği gibi, birde en başından başlamak zorunda kalabilirsiniz..

Yorum

bende lustral 50mg.kullanıyorum.bırakmak bu kadar zor mu?hastalığınız nedir ?neden lustral kullandınız 2 yıl boyunca :roll: :roll:

Yorum

meraba ben :o de lustrala yeni başladım ben daha önce fulsac kullanıyodum şimdi sorcam şey şu yan etkilerinde terleme sıcak basması yapıyo mu sen de

Yorum

Orjinal yazı sahibi: panik
          bende lustral 50mg.kullanıyorum.bırakmak bu kadar zor mu?hastalığınız nedir ?neden lustral kullandınız 2 yıl boyunca :roll: :roll:
          benim hastalığım okb seninki ne sen de yan etkileri neler oluyo

Yorum

depresyon tedavisi.dr bu ilacı uygun gördü.önce 25 lik daha sonra 50 mg ve daha sonra uzun bir dönem 100 mg kullandım.fakat dediğim gibi artık bu ilaca bağımlı olarak yaşamak istemediğim için bıraktım.ilacı bırakmaya karar verdikden sonra zaten dozajı düşürdüm ve 1 aylık dönemde 25 mg kullandım.ama bu yan etkiler çok fazla ve ağır geliyor bana.aklıma gelmiyo değil tekrar 25 lik kullanmak fakat bu konuda çok fazla hırs yaptım.ne kadar süreceği konusunda bi fikrim yok bu sersemliğin ve baş dönmesinin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: destiny89
              meraba ben :o de lustrala yeni başladım ben daha önce fulsac kullanıyodum şimdi sorcam şey şu yan etkilerinde terleme sıcak basması yapıyo mu sen de
              ilk zamanlar yapıyordu ,artık yapmıyor.bende çok fazla miktarda mide bulantısı ve sersemlik yapıyor.

Yorum

2 yıl lustralın nimetlerinden faylanmanız için yeterli bir sürec zaten.. bu bahsettiğiniz etkileri sistemli bırakma metodunda çok sık yaşamıyorlar ama sizde nüksettiğine göre, doktorunuza danışmalısınız..
                25 mg ye düşürdükten sonra önce birer, sonra 2 şer gün arayla alma sistemini de denediniz mi yoksa direk kestiniz mi ?

cvp: ilacı birden kestim tabii.artık 2 -3 günde bir değil hiç kullanmak istemiyorum......

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilksen
                  opssss.. doktorunuza danışmadan mı bırakma kararı aldınız... 8O
                  bunu yapmamalısınız.. yeniden ve daha ağır bir depresyon sürecine girebilirsiniz...vakit kaybetmeden doktorunuza baş vurun..

evet dr uzun zamandır gitmiyorum.çünkü sadece ilacın dozajını ayarlamaktan başka hiç birşey yapmıyormuş gibi geliordu bana.artık sıkıldım.ama diğer tanıdığım dr arkadaşlarla görüşüp ilacı nasıl bırakmam gerektiği konusunda bilgi alıp ona göre davrandım.fakat şu an kötüyüm.dediğim gibi sinir baş dönmesi fazla.artık şikayetlerimde yerini endişeye bırakmıyor değil.tekrar eski halime dönmek istemiyorum.....

Yorum

doktora danışmadan ilaç bırakmayın ,eğer doktorunuza güvenmiyorsunuz bu konuda başka bir hekime başvurun.ama kendi başınıza ilaç dozuyla oynamayın.bu çok riskli bir durum!

Yorum

İşleniyor...
                    X