Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Obsesif Kompulsif Bozukluk

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Obsesif Kompulsif Bozukluk

Okb de en etkili ilaç hangisi bilen var mı acaba?

anafranil diye biliyorum,bende uzun zman kullandım iyide geldi ama biraz yan etkileri var

Yorum

evet kesinlikle anafranil ama yan etki olasılığı fazla.

Yorum

Anafranil , ancak yan etki daha fazla çünkü eski tip bir antidepresan. Benim kullandığım lustral çok daha güvenliydi. Ama tabii ilaç kararını doktor verir.

Yorum

sağolun cevaplar için

Yorum

arkadaşlar merhaba ben kayseride hukuk fakültesi öğrencisiyim...3 aydan beri doğru dürüst uyuyamadım aklıma sürekli saçma sapan şeyler gelio..ama başka hiç bişey düşünemiorum sadece o düşünce var beynimde ...böle şeyler tekrarlanıyo sora geçio hemen yenisi başlıo..mesela amfide söz alıyorum konuşuyorum sora aklıma ya yalnış bişey dediysem ya ters bişey sölediysem die kafayı yiyecek gibi oluyorum arkadaşlarla konuşuorum benle dalga geçiolar ne olcak olum felan diye...sora kız arkadaşım var diorum ya bi hoca öğrenirse naparım felan die aslında hocaya ne yani biliorum ama aklımdan çıkmıo..çok kötü durumdayım bu aralar erciyes tıp dan psikyatr için sıra aldım 1 ay soraya sıra verdiler..bi kaç xanax bulmuştm o sadece uyku yaptı biraz..bi arkadaşım prozac önerdi..bnm derslere odaklanmam lazım bu takıntılarla korkularla ne yapıcam bilmiorum..çok sosyal başarılı ve mutlu bi insandım ama artık hiç bişey yapamıorum..ölsem de rahatlasam dediğim geçiyo içimden bazen..bana yardımcı olursanız sevinirim ..yaşım 20 ...

Yorum

'''çok sosyal başarılı ve mutlu bi insandım ama artık hiç bişey yapamıorum.'''

geçmiş olsun,arkadaş önerisiyle falan ilaç kullanma.
              birden nasıl oldu bu değişme.yani çok sosyal ve başarılıyken ne oldu birdenbire.ani bir olay falan mı oldu?

Yorum

bilmiorum ben böyle bi insan değildim..3 aydır devam ediyo ve ben artık hiç bişey düşünemiyorum bu yüzden..aniden başladı ...3 aydır aralıksız sürüo..bütün yaşama sevincimi kaybettirdi bana ..etrafıma yansıtmamaya çalışıorum ama elimde değil bu takıntılar huzursuzluk sonum olabilr...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yankeekavak View Post
                  bilmiorum ben böyle bi insan değildim..3 aydır devam ediyo ve ben artık hiç bişey düşünemiyorum bu yüzden..aniden başladı ...3 aydır aralıksız sürüo..bütün yaşama sevincimi kaybettirdi bana ..etrafıma yansıtmamaya çalışıorum ama elimde değil bu takıntılar huzursuzluk sonum olabilr...
                  Doktorun önermediği ilaçlar dışında sakın ilaç almayın. Şu anki hastalığın ne? varmı yokmu? bilmeden siz kafanıza göre ilaç almışsınız.
                  Diğer konuya gelince, ders stresi felan derken, bazı şeyleri kafaya takmaya başlamış olabilirsin. Belli düşüncelere yoğunlaşıp, dikkatini farklı yönlere veremeyebiirsin.Bu durum geçicide olabilir, yada devamda edebilir. MUtlaka doktora görün ve şuan sakın ilaç kullanma..
                  Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

ben faverin kullanıyorum,ve takıntılarımın çoğundan kurtultum.

Yorum

Anafranil genelde ilk akla gelen ilaç OKB'de. Ama yan etkileri nedeniyle öncelikli olarak tercih edilmeyebilir. Paxil de etkilidir aslında. Bırakması zor olsa da görece daha az yan etkisi var. Ben Paxil'den daha fazla fayda gördüm ama. Bu iki ilacı da kullanmış biri olarak söylüyorum, takıntılarım için. Bu arada bu iki ilacı tek başlarına almadım, yanında anti-psikotikler de vardı (bu arada benim tik bozukluğum var ve bununla ilişkili takıntılarım, tiklere değil ama takıntılara iyi gelmişti).
                      AMA KESİNLİKLE BİR DOKTORA BAŞVURUN. İSTERSENİZ ANAFRANİL, PAXİL VB İLAÇLARDAN BAHSEDEBİLİR VE BUNLARI KULLANIP KULANAMAYACAĞINIZI SORABİLİRİSİNİZ.
                      Geçmiş olsun...

Yorum

Merhaba

ben faverin kullanıyorum,ve takıntılarımın çoğundan kurtultum.
                        Anafranil genelde ilk akla gelen ilaç OKB'de. Ama yan etkileri nedeniyle öncelikli olarak tercih edilmeyebilir. Paxil de etkilidir aslında. Bırakması zor olsa da görece daha az yan etkisi var. Ben Paxil'den daha fazla fayda gördüm ama. Bu iki ilacı da kullanmış biri olarak söylüyorum, takıntılarım için. Bu arada bu iki ilacı tek başlarına almadım, yanında anti-psikotikler de vardı (bu arada benim tik bozukluğum var ve bununla ilişkili takıntılarım, tiklere değil ama takıntılara iyi gelmişti).
                        AMA KESİNLİKLE BİR DOKTORA BAŞVURUN. İSTERSENİZ ANAFRANİL, PAXİL VB İLAÇLARDAN BAHSEDEBİLİR VE BUNLARI KULLANIP KULANAMAYACAĞINIZI SORABİLİRİSİNİZ.
                        Geçmiş olsun...
                        Sağolun

fakat paxil den fayda göremedim hiç bir anlamda.

Yorum

burada kendime tanı koymam çok doğru değil gibi görünüyor..erciyes tıp dan psikiyatr için sıra aldım 1 ay soraya sıra verdiler..bu da bize verilen değeri gösteriyo....

Yorum

1 ay sonraya mı ! Bence devlet hastanesine git

Yorum

bende de varmis dr fulsac diye prozac benzeri bisey verdi. prozac vermek istedi ama ben uyutuo diyince fulsac verdi, kilo yapmaz vs vs dedi. ama bilmiyorum yani psikoterapi sart senin icin dedi. sadece ilaclarla cozulmuor arkadaslar.
                              Damnant quod non intelligunt. (Anlamadiklari seyleri kinarlar)

Yorum

İşleniyor...
                              X