Duyuru

Collapse
No announcement yet.

5 yıldır aynı ilacı kulllanmam sakıncalı mı ki??

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• 5 yıldır aynı ilacı kulllanmam sakıncalı mı ki??

merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 5 yıldır sürekli ssri tarzi ilaç kullanıyorum önceden hep paxil kullnıyordum sonra her ay işten izin alıp gitmem problem olmasın diye 40 mg lik paxera ya döndüm yarım yarım kullanıyorum. ben ilaç almaya duygu durum bozukluğu sebebi ile başlamıştım ve başlayış o başlayış. bırakmak işime gelmiyor çünkü bu beni rahat hissetttiryor. bu arada ben hiç terapi vs görmedim sonuçta ssk dan gidip ilaç alıyorum.
    geçen hafta psikaytrist dolu olduğundan normal bir uzmana yazdırdım fakat adamda çok şaşırdı bunca senedir hala neden kullanıyorsun iyileşmedin mi falan dedi. bende kendimi böyle iyi hissediyorum dedim
    sizie sormak istediğim şudur: eğer içinizde gerçekten çok terapi gören ve psikiyatrsitler ile haşır neşir olan varsa aynı tarz ilaçları uzun seneler veya hep kullanmak mı gerek yoksa arada sırada bir değişmesi lazım mı ? çünkü bazı kişiler arada sırada farklı ilaçlara geçmelisin etkisi azalır gibi kelam ediyorlar
    THE FORCE BE WİTH YOU !!!

ben 10dır aynı ilaçları kullanıyorum
    ama ben bipolarım ben
    ölmek için erken sana kavuşmak için geç bi zamandayım...

Yorum

ben eskiden ilaçlarla çok haşır neşirdim sürekli okur takip ederdim makaleleri bile okurdum bildiğim ve dinlediğim kadarıyla ilaçların ideal kullanılma süresi 2 ila 5 yıl gibi uzun sürelermiş çünkü ilaçlar hastalığın nedenini deil sonucunu yani semptomlarını tedavi ettiği için ilacı bıraktığımız zaman semptomlar tekrar geri dönebiliyormuş.özellikle hastalığın ciddi biyolojik psikolojik alt yapısı varsa kısa süreli kullanımda ileşme olsa bile ilaç bırakıldığında herşey eskiye dönebiliyor.bu nedenle uzun süre kullanmak kesmeden herzaman daha iyidir televizyonda prof.dr kemal arıkan ı dinlemiştim bu konuyla ilgiliydi ilaçlar nedeni deil semptomları tedavi ettiği için uzun yıllar kullanılması gerekir demişti.ama yinede bildiğim bişey var takibi doktor yapmalı ve belki ilacı kademeli şekilde kesse bile kendini iyi hissedebilirsin .nedenleri tedavi etmeye gelince bunuda kendi deneyimimle şunu söyleyebilirim kişilik yapılandırmasını hedef alan uzun süreli dinamik psikoterapi programından fayda gördüm kişiliğimin hangi yönleri beni o semptomları yaşamaya itiyo beni dürtülerimin esiri ediyo bunları yani nedenleri çalışıp değiştirme üzerine gitme şansı buldum

Yorum

İşleniyor...
      X