Duyuru

Collapse
No announcement yet.

PAXERA ile kilo alımı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• PAXERA ile kilo alımı

Selamlar herkese,
    Sosyal fobim var. 6 aydır paxera kullanıyorum ve işhatım çok açık. İlaçtan da fayda görüyorum. Doktorum da diyet yap falan diyor ama yapmaya çalışsam da çok feci tatlıya düştüm. Önerisi olan var mı? İlacı mı değiştirsem ne dersiniz?

İlginçtir genelde paxil ve eşdeğerleri iştah kaybına neden olur.Kilo kaybı olur.Ama sende tam tersi etki etmiş.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ruhsuz_birisi View Post
      İlginçtir genelde paxil ve eşdeğerleri iştah kaybına neden olur.Kilo kaybı olur.Ama sende tam tersi etki etmiş.
      bu bilgi yanlış. bütün antidepresanlar şişmanlatabilir.
      paxera SSRI grubu antidepresanlar arasında en fazla şişmanlatandır. doktorundan başka bir SSRI isteyebilirsin. bütün SSRI antidepresanlar sosyal fobide plasebodan daha başarılıdır.

Yorum

Sosyal fobide Paxera ( Paroksetin ) etkili bir ilaç, ancak kilo yapıyor. Bu ilaçtan çok faydalandım ama diyet yaptığım halde 10 kilo aldım, paxili bırakıp prozaca geçtikten sonra bir ay içinde 8 kilo verdim. Prozac bende hiç kilo yapmadı bilakis zayıflamama yardımcı oldu.

Yorum

prozac.a geçene kadar bende çok kilo aldım. hemde tam 27 kilo. ama prozac.tan sonra kilo almadım hiç. antidepresanlar genelde kilo aldırıyor. antipsikozlarda aynı şekilde. yapacağınız şey diyetisyene gidip birlikte hareket etmek. ben yapmadım. o hataya düştüm. şimdi tüm hormonlarım altüst durumda. doktora gidiyorum. başta önleminizi alın. sonra kötü oluyor.

Yorum

sosyal fobimin olup olmadığını bilmiyorum fakat bu ilacı şişmanlamak için kullansam bir sorun olur mu ... biraz kilo alsam iyi olur

Yorum

Orjinal yazı sahibi: inception View Post
              sosyal fobimin olup olmadığını bilmiyorum fakat bu ilacı şişmanlamak için kullansam bir sorun olur mu ... biraz kilo alsam iyi olur
              Antidepresan ve antipsikotik ilaçların çoğunluğu kilo aldırır. Ancak her metabolizma farklı olduğu için, birisine kilo aldıran bir ilaç başka bir kişiye de kilo aldıracak diye bir kural yoktur.

Eğer psikolojik bir rahatsızlığın varsa, zayıf olduğun dikkate alınarak kilo aldıran bir ilaç seçimi yapılabilir.

Öncelikle ilaç kullanmadan önce bir dahiliye uzmanına görün, zayfılığının sebebi yapısal olmayabilir. Çünkü troid hormonunun normale göre biraz fazla çalışması dahi kilo alımını engeller.

Yorum

ben de zeldox kullaniyorum, sozde kilo yapmayan bir ilac. Ama bende o kadar uyku yapiyorki uyumaktan kilo aliyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeglk
                  bu ilaç hafif mi ? ağır bi ilaç bi ilaç deilse alıcam ?
                  Hangi rahatsızlık için ve hangi ilacı almayı düşünüyorsun ? Şu an bir ilaç kullanıyorumusun ve daha önce hiç psikiyatrik rahatsızlıklar için ilaç kullandın mı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeglk
                    cipralex ve serex kullanıyorum , belli bi rahatsızlığım yok tpik depresyon için kullanıyorum
                    bahsi geçen ilacın kilo aldırıcı özelliği cezbetti beni , ağır bi ilaç deilse kilo için kullanmayı düşündüm
                    Paroksetin ( Seroxat- Paxil- Paxera vs. ), SSRI grubu içersinde en fazla kilo aldıran ve sedasyon ( uyku ) yapan ilaçtır. Cipralexe göre, daha ağırdır.

Serex uzun vadede kilo alımı yapabilir.

Sen zayıf olduğunu kilo almak istediğini doktoruna söylersen, doktorun cipralexten paxile geçiş yapabilir, çünkü cipralex bazı kişilerde ciddi kilo kaybına yol açabiliyor.

Yorum

ben de tam paxeraya geçmeyi düşünüyodum kilo mu aldırıyomuş ya:'(:'(

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Zulliger View Post
                        Paroksetin ( Seroxat- Paxil- Paxera vs. ), SSRI grubu içersinde en fazla kilo aldıran ve sedasyon ( uyku ) yapan ilaçtır. Cipralexe göre, daha ağırdır.

Serex uzun vadede kilo alımı yapabilir.

Sen zayıf olduğunu kilo almak istediğini doktoruna söylersen, doktorun cipralexten paxile geçiş yapabilir, çünkü cipralex bazı kişilerde ciddi kilo kaybına yol açabiliyor.
                        cipralex ben de kilo aldırdı tam tersi ssrilerin hepsi kilo aldırır

Yorum

@ayşeglk; rica ederim, geçmiş olsun.

Orjinal yazı sahibi: lavender View Post
                          cipralex ben de kilo aldırdı tam tersi ssrilerin hepsi kilo aldırır
                          @lavender; ilaçların etki ve yan etkileri kişiden kişiye değişir, ancak en çok görülen yan etkilere göre sınıflandırılır.

Cipralex kullanıp senin gibi kilo alan kililer olduğu gibi zayıflayan kişilerde var. Hatta bazı kişiler sırf zayıflamak amacıyla Prozac ve Lustral kullananıyor. Ancak SSRI grubu içersinde, en çok kilo alımı Paxilde görülür.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Zulliger View Post
                            @ayşeglk; rica ederim, geçmiş olsun.

@lavender; ilaçların etki ve yan etkileri kişiden kişiye değişir, ancak en çok görülen yan etkilere göre sınıflandırılır.

Cipralex kullanıp senin gibi kilo alan kililer olduğu gibi zayıflayan kişilerde var. Hatta bazı kişiler sırf zayıflamak amacıyla Prozac ve Lustral kullananıyor. Ancak SSRI grubu içersinde, en çok kilo alımı Paxilde görülür.
                            kaç kilo alınır ortalama ya tam da paxil içcektim ben ya

Yorum

hayallah herkesin derdi ayri, biz kilo verelim diye camurlara yatiyoruz. bunlarda kilo almak icin gereksiz ilaclar yutmak derdinde.

Yorum

İşleniyor...
                              X