Duyuru

Collapse
No announcement yet.

(Akineton, İnvega, Depakin, Seroquel XR) hepsini kullanıyorum ve vücuttaki değişiklk?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• (Akineton, İnvega, Depakin, Seroquel XR) hepsini kullanıyorum ve vücuttaki değişiklk?

Başlıktaki ilaçların hepsini sabah akşam olmak üzere hergün kullanıyorum. 3 gündür bıraktım ve tekrar beyin bozulmaya başlıyor, tekrar başladım. Sorum şu ki bu ilaçları kullanırken kabızlık, sperm gelmeme, hindi gibi düşünme sorunları yaşıyorum. Hele kabızlık yüzünden çok çekiyorum. Prospektüslerinin yan etkilerinde anlayacağımız dilden yazmadığı gibi bu yan etkilere hangi ilaç sebep oluyor bulamadım.

Kısacası ilaçlar "beyni düzenlerken vücudu bozuyor"

Benden daha tecrübeli arkadaşlar fikirlerini kısaca paylaşabilir mi lütfen?
    evet bipolarım
    sen de gelsene&yazsana, yazmazsan da...

konuyla ilgili bilgim yok ama bu ilaçların hepsini birden kullanmak ağır gelmiyor mu? Yani bırakamıorsan hepsini bi ikisini cıkarmaı denesen. tabi doktoruna danısmalısın önce.
    Devlet, bütün soğuk canavarların en soğuk olanıdır. Yalan söyleyişi de buz gibidir ve şu yalan dökülür dudaklarından: ''Ben Devletim Halkın Ta Kendisiyim''. -Nietzsche

Yorum

bunu kullanan arkadaslar bilecekdır ben seroguel kullandım akınetonda kullandım ama kabızlık felan yapmadı bende genede doktor en iysını bılır teshısın ney bıpolar felansın sanırım

Yorum

Bipoların içinde pisikoz delüzyon gibi sorunlardamı yaşıyorsunuz? çünkü zaten bu ilaçların hepsi başlı başına sağlam ilaçlar daha öncesinde depakin sonra seroguel ve invega ilaçlarını benimde yakınlarım kullanıyor ve gayette memnunlar annemde bipolar hastası ve en etikli ilacı seroguel yanında lithuril ve lustral alıyor ve hayatını şuan çok güzel idame ettiriyor.
        belirttiğiniz gibi bu ilaçların kabızlık ve cinsel yönden etkileri olabiliyor. bu durumu pisikiyatrinizle ayrıca konuşmanız gerekli
        Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

dediğiniz gibi her biri ayrı ayrı sağlam ilaçlar ancak doktorum bu şekilde kullanmamı zorunlu kıldı. Bende bırakma taraftarıyım ama hangi birini bilemediğimden haftaya olan kontrolümde ki kontrol de kan testi de yaptıracağım doktoruma danışacağım.Sanırım hepsini bir arada kullanan çok üyemiz yok forumda?

@milaa bipoların içindeki pisikoz delüzyon gibi sorunlar ne demek açıklar mısınız? lithuril ve lustral ı doktor daha önce verdi ancak beni kötü etkiledi ve doktor da yaptığı hatanın farkına vararak değiştirdi o ilaçları. önerileriniz için tekrar teşekkürler
          evet bipolarım

Yorum

Sanırım lityum kanınız ölçülüp ilaç düzenlemeniz yapılıyor. Lithuril size yaramadığı içinde onun görevini gören depakin verildi. Daha önce annemdede lithuril değişildi ve depakin verildi hastalığı çok ağır tekrarladı. ve tekrar lithurile geçildi. ilaçlara şu iyidir şu kötüdür diyemeyiz aynı hastalıkta olsa her insanda bulgusu farklı... invegada abime delüzyon bozukluğu için verildi oda bir çok piskolojik hastalığın içinde yaşanabilen bir durum kısaca şöyle tarif edebilirim. sürekli takip edildiğini kendisine komplo kurulduğunu ve insanların sizin arkanızdan iş çevirdiğini düşünme haliniz.Psikozda, düşünce ve duyunun ağır oranda bozulduğu zihin durumunu tanımlamakta kullanılan genel bir psikiyatri terimidir. En son annemin görüşmesinde doktorunun söylediği bu nokta kafamı o sıra baya kurcalamıştı. doktorunun söylemi şükredelimki bipoların içinde psikozuda yaşamıyor.
            tabiki bu durumlar tabloyu daha zor hale sokuyor. siz kaç yıldır bu hastalığı yaşıyorsunuz? size en büyük öğüdüm şu olabilir 15 senelik bu hastalığı çeken birinin evladı olarak asla dışardan gelen ilaçları bırak sözlerini dinlemeyin arada kan testlerinizi yaptırın ve ilaç ayarlamalarınızı sürekli doktorunuzla takipte tutun kesinlikle kendiniz ilaçlar üzerinde oynama yapmayın. ve hastalığınızı tetikleyecek üzüntülü alanlardan olabildiğince uzak kalın uykunuza dikkat edin. bunlara uyduğunuz taktirde bu hastalıkla baş etmek siz için çok kolay olacaktır başlarda bizde hastalığı kanıksayıp doğru doktoru bulana kadar çok çektik şükür birkaç senedir gayet iyi ölüm vb. acılar dışında hastalığı asla tekrarlamıyor.umarım sizde en hafif zararla üstesinden gelebilirsiniz.
            Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

@milaa yazdıklarınızı büyük bir dikkatle okudum. doktorlar ve dedikleri bir yandan önemli ve tabi ki bu hastalığı kendi içinde yaşayanların neler çektikleri, ne yöntemlere başvurduğu da diğer yandan.

lityum kullanırken bana iyi gelmedi dememin sebebini açıklayayım; kullanırken hatırlamadığım 5 dk yaşadım ve hala hatırlayamadığım sebeple kafamı duvara vurarak yarmışım.8 dikişle yırttık şükür ki sonra da doğru doktora

ben de bu hastalığı yaklaşık 10 senedir çekiyorum ama "delüzyon bozukluğu" hiç yaşamadım.burda sanırım doktorumla benim aramda bir yanlış anlaşılma var. Eğer bu sebeple verdiyse ki dediğim gibi hiç yaşamadım düzeltilmesi gerekli.

dediğiniz gibi etraftakilerin söyledikleri hareket edip ilaçları bırakmadım ancak bu 4 kalem ilacı hergün almak beni o kadar yoruyor ki. hindi gibi düşünüyorum, kendi kedim köpeğimle ilgilenemiyorum, 2 satır kitap okuyamıyorum, oturup baştan sona bir filmi izlemek bile sıkıyor yarıda bıraktırıyor vs... vs...
              ancak gelgelelim doktorumuz ki gerçekten güveniyorum doktoruma bu yan etkilerinden bi haber, umursamaz halde. 5 dk değişebilen duygu durumunu 20 günde bir görüp 10 dk muayene eden doktora anlatamamak da cabası.

herşeye rağmen 10 senedir kendi kendime başettiğim hastalıkta şimdi "ilaçlara bağımlı hale gelmek" i yaşıyorum, kabullendim ancak insanın kendini tanıyamaması zor geliyor.

Aileniz de bipolar bozukluk sadece abiniz de var değil mi? eğer öyleyse kardeşiniz için çok şey öğrenmişsiniz ve başkalarına da yardımcı olmaya çalışmanız takdire şayan. teşekkürler
              evet bipolarım

Yorum

annemde bipolar rahatsızlığı var abimde bu sene delüzyon çıktı. fakat şuda var pisikiyatrik ilaçların genelinde şuda var mesela abim delüzyon yaşıyor o nedenle invega ve yanında lustral verildi. fakat invega şizofrenide,yada diğer ruhsal hastalıklardada verilebiliyor. abime invega verildiğinde eczacı şizofreniye çevirir gibi saçma bir laf etmişti doktoruyla konuştuğumdada alakasız birşey olduğunu eczacıların bu konuları bilmesinin mümkün olmadığını belirtmişti. delüzyon yaşamıyorsanız demekki sizede bipolar için verilmiş olabilir.dediğiniz durumları çok net anlıyorum bu yaz annemde ilaç değişikliğine bağlı çok ağır bir süreç yaşadı ve inanırmısınız bir süre sanki beyni durdu gibi söylediğimiz hiç birşeye cevap veremez hale geldi . kısa bir hafıza kaybı gibi birşeydi fakat ilacı alır almaz bir anda kendine geldi. annemin doktoruda görüşmelerde hep soruyor dikkatinizi vererek sohbetlere katılabiliyormusunuz yada tvde birşey izlerken diziyi yada programı sonuna kadar sıkılmadan bakabiliyormusunuz? annemde artık hastalık süreçleri baya kısaldı. umarım sizinde bu anlattığınız şikayetler en kısa zamanda geçer.

Yorum

sizin için kolay zamanlar olmadığı belli, neyse ki hastalık süreçleri kısalmış. Aslına bakarsanız ben buna "hastalık" gözüyle de bakamıyorum. Bu artık benle beraber süregelen "yaşam şeklim". sonuçta normal insanlara göre hızlı düşünüp, hızlı karar vermek makul ölçülerde olduğu sürece kesinlikle avantaj. Altından kalkamayacağınız üstesinden gelemeyeceğiniz iş yok. Yeterli olan gerçekten istemek. Psikologlar için derler ya "çocukluğuna inmek lazım" diye, ben de ki öyle birşey evin şımarık küçük oğlu imajı büyüdükçe üstünüze yapışıyor.

Şükür ki bipolarız Allah daha kötülerinden korusun, baş edilemeyecek, tedavisi olmayan birşey değil sonuçta
                  kafa nereye biz oraya
                  evet bipolarım

Yorum

İşleniyor...
                  X