Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Solian kullananlar?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Solian kullananlar?

Merhaba arkadaşlar, Solian kendinizi kötü hissetmenize neden oluyor mu?

Orjinal yazı sahibi: MSTFBKCK View Post
    Merhaba arkadaşlar, Solian kendinizi kötü hissetmenize neden oluyor mu?
    hayatımda solianı -kimse kusura bakmasın- üniversite hastanesindeki uzman bir psikiyatr yazmıştı ve... hayatımın en kötü deneyimiydi... eğer yanlış hatırlamıyorsam solian akıl hastanelerindeki hastaların tedavisinde -şizofrenik bozukluk- kullanılan çok ağır bir ilaç, kasılmalara neden oluyor -bende boyunda kasılmalara neden olmuştu, resmen boynumu düz tutamaz olmuştum- ve über uyku ve sersemlik yapıyor- böbreklere de zararlı olduğu ve bu nedenle çok dikkatli kullanılması gerektiği belirtiliyor

sonuçta hekim değiliz, sadece bildiklerimi duyduklarımı ve yaşadıklarımı yazdım
    GEÇMİŞ, ÖNSÖZDÜR.

Yorum

solian a tipik antipisikotiktir. 100-200 mg depresyon ve anksiyete bozukluklarında antideprasanlara yardımcı olarak kullanılıyor. Bu dozlarda pek bir yan etki görülmez. ama da yüksek dozlarda bu ilacın yan etkileni azaltıcı ilaç olan hemen hemen tüm yüksek dozlu antipsikotik ilaçlarla beraber kullanılan akineton ile beraber kullanmak gerekir. genel kural budur.

Tabi yan etkileri kişiden kişiye değişir. Bazıları 100 mg da yan etkisini hissederken bazıları 400 de bile yan etki hissetmez. Benim şu anda günde 3 mg norodol kullanıp yan etkisini hissetmediğim gibi.

Yorum

evet. antipsikotikler depresif yapabilir. düşük dozda bile.
        benim denediğim bütün antipsikotikler beni depresif yaptı. düşük dozda bile.
        doktorlar her ne kadar bu kadar düşük dozda ve doz yüksek olsa bile bu kadar kısa sürede depresif yapmaz deselerde benim için durum değişmiyor.
        düşük doz bir antipsikotik bile beni kısa sürede depresif yapıyor.
        bu durum benim ilaçlar konusunda yaşadığım en büyük şanssızlık. çünkü antipsikotiğin depresif yapması az görülen bir durum ve düşük dozda depresif yapması da hemen hemen hiç görülmeyen bir durum.
        fakat öfke problemim nedeniyle antipsikotiksiz yaşamam mümkün değil. antidepresan ile beraber alıyorum.

Yorum

bende bu ilacı kullanıyorum...2-3 gün üst üste almadıgım zaman gergin öfkeli ve paranoyalı oluyorum herşeyi tehdit olarak algılıyorum....çok fazla tedirgin oluyorum...başıma acayip senaryolarla bir iş getiriyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: neyzenilhan48 View Post
            evet. antipsikotikler depresif yapabilir. düşük dozda bile.
            benim denediğim bütün antipsikotikler beni depresif yaptı. düşük dozda bile.
            doktorlar her ne kadar bu kadar düşük dozda ve doz yüksek olsa bile bu kadar kısa sürede depresif yapmaz deselerde benim için durum değişmiyor.
            düşük doz bir antipsikotik bile beni kısa sürede depresif yapıyor.
            bu durum benim ilaçlar konusunda yaşadığım en büyük şanssızlık. çünkü antipsikotiğin depresif yapması az görülen bir durum ve düşük dozda depresif yapması da hemen hemen hiç görülmeyen bir durum.
            fakat öfke problemim nedeniyle antipsikotiksiz yaşamam mümkün değil. antidepresan ile beraber alıyorum.

aslında bende de en olumsuz yan etkisi bu oluyor ilacın çok düşük doz kullandıgım halde hissiz ortamdan soyutlanmış dikkatsiz vurdumduymaz moda sokuyor... ayrıca ilhan bu ilacı depresanla birlikte kullanınca bu yanetlilerde azalma oluyor mu ? birde ben bu ilacı şizofrninin negatif belirtierinede çok iyi geldiğini duydugum için kullanıyorum...

Yorum

Dostum bu ilacı tavsiye etmem ben de göğüs büyümesi yaptı eğer sende kendinde böyle 1 şey gözlemlersen hemen doktoruna söyle ben geç kaldım söylemekte iş iş ten geçti.

Yorum

İşleniyor...
              X