Merhaba arkadaşlar... Annem son zamanlarda çok fazla stres yaşadı. Babam bir kriz geçirdi,anneannemi kaybettik ve güncel diğer stresler derken kalp çarpıntıları başladı. Kardiyolojiye gitti. Kalbiyle alakalı bir problem olmadığı ortaya çıktı. Kardiyolog, 10mg'lık olan Cipralex ilacını yazdı. Yalnızca bir kapsül kullandı. Fakat yan etkilerinden ve bağımlılık yaratabileceğinden korktuğu için ilaca devam etmedi. Bir tane kullanmasına rağmen ilacı doktor tavsiyesi olmadan ve birdenbire bıraktığı için huzursuz olduk. Çünkü diğer forumlarda okuduğum kadarıyla ilacı bilinçsiz bir şekilde bırakınca komaya giren ya da rahatsızlıkları ilerleyen hastalar olmuş. İlaca devam etmesi gerekiyor mu? Bir kere içmesine rağmen herhangi bir şikayeti olur mu bilinçsiz bıraktığı için merak ediyorum. Bir psikiyatr önerisi olmadan kullandığı için yardım alacak;fakat şu an ne yapmamız gerektiğiyle alakalı kaygılarım var. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Acil yardıma ihtiyacım var arkadaşlar...
Collapse
X
-
Antidepresan bağımlılığı kafein bağımlılığından bile azdır içiniz rahat olsun.Orjinal yazı sahibi: Dramaturg View PostMerhaba arkadaşlar... Annem son zamanlarda çok fazla stres yaşadı. Babam bir kriz geçirdi,anneannemi kaybettik ve güncel diğer stresler derken kalp çarpıntıları başladı. Kardiyolojiye gitti. Kalbiyle alakalı bir problem olmadığı ortaya çıktı. Kardiyolog, 10mg'lık olan Cipralex ilacını yazdı. Yalnızca bir kapsül kullandı. Fakat yan etkilerinden ve bağımlılık yaratabileceğinden korktuğu için ilaca devam etmedi. Bir tane kullanmasına rağmen ilacı doktor tavsiyesi olmadan ve birdenbire bıraktığı için huzursuz olduk. Çünkü diğer forumlarda okuduğum kadarıyla ilacı bilinçsiz bir şekilde bırakınca komaya giren ya da rahatsızlıkları ilerleyen hastalar olmuş. İlaca devam etmesi gerekiyor mu? Bir kere içmesine rağmen herhangi bir şikayeti olur mu bilinçsiz bıraktığı için merak ediyorum. Bir psikiyatr önerisi olmadan kullandığı için yardım alacak;fakat şu an ne yapmamız gerektiğiyle alakalı kaygılarım var. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Yanlız antidepresan ile beraber sakinleştirici (xanax vb.) de kullanılsa iyi olabilir bence.
-
Evet haklısınız aslında. Bu konu için bir psikiyatra danışacağım zaten. Fakat şu an ilacı bıraktığı için birden bire yan etki olur mu merak ediyorum. Şikayetlerin,çarpıntının ve huzursuzluğun şiddetlenmesi gibi...Sevgileri yarınlara bıraktınız;çekingen,tutuk,saygılı...
Yorum
-
bu belirtiler psikolojik olabilirmiOrjinal yazı sahibi: Dramaturg View PostEvet haklısınız aslında. Bu konu için bir psikiyatra danışacağım zaten. Fakat şu an ilacı bıraktığı için birden bire yan etki olur mu merak ediyorum. Şikayetlerin,çarpıntının ve huzursuzluğun şiddetlenmesi gibi...Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!
Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .
Yorum
-
Evet canım... Psikolojik zaten. Doktorun verdiği ilaç da antidepresan ilacı. Şu an için kalp çarpıntısı dışında şikayeti yok;fakat ilacı bırakanların çoğunda bu tarz şikayetlerin arttığı söyleniyor.Sevgileri yarınlara bıraktınız;çekingen,tutuk,saygılı...
Yorum
-
bırakanlar yan etkileri yüzünden bu etkileri görüyo olabilir bir psikiyatriye gitmeniz de iyi olur geçmiş olsunOrjinal yazı sahibi: Dramaturg View PostEvet canım... Psikolojik zaten. Doktorun verdiği ilaç da antidepresan ilacı. Şu an için kalp çarpıntısı dışında şikayeti yok;fakat ilacı bırakanların çoğunda bu tarz şikayetlerin arttığı söyleniyor.Last edited by mavi deniz; 16-06-2012, 03:58 AM.Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!
Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .
Yorum
-
Merhaba Dramaturg,Orjinal yazı sahibi: Dramaturg View Post...... Kardiyolog, 10mg'lık olan Cipralex ilacını yazdı. Yalnızca bir kapsül kullandı. Fakat yan etkilerinden ve bağımlılık yaratabileceğinden korktuğu için ilaca devam etmedi. Bir tane kullanmasına rağmen ilacı doktor tavsiyesi olmadan ve birdenbire bıraktığı için huzursuz olduk. Çünkü diğer forumlarda okuduğum kadarıyla ilacı bilinçsiz bir şekilde bırakınca komaya giren ya da rahatsızlıkları ilerleyen hastalar olmuş. İlaca devam etmesi gerekiyor mu? Bir kere içmesine rağmen herhangi bir şikayeti olur mu bilinçsiz bıraktığı için merak ediyorum. ........ Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Antidepressanların aniden bırakılması bırakan üzerinde kötü ve fiziksel tesirler yaratır. Bu tesirlere geri çekilim reaksiyonları denir. Bu raksiyonların olabilmesi için antidepressanın en azından 1 hafta devamlı kullanılmış olması gerekir. Cipralex’de bir antidepressandır. Anneniz bunu 1 gün kullandığından geri çekilim reaksiyonlarının olması mümkün değildir.
Geçmiş olsun, U34Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34
Yorum
-
3-4 aydır kullandığım antidepresanı bir anda bıraktım hiç azaltmadan. Tek zararı uyku ve uyuşukluk hissinin kaybolması oldu. Yanlız antidepresanın vücuttan atılması uzun sürdüğünden birden bırakınca anında etkisini göremiyorsunuz en az 1 hafta geçmesi gerek.Orjinal yazı sahibi: Umut34 View PostMerhaba Dramaturg,
Antidepressanların aniden bırakılması bırakan üzerinde kötü ve fiziksel tesirler yaratır. Bu tesirlere geri çekilim reaksiyonları denir. Bu raksiyonların olabilmesi için antidepressanın en azından 1 hafta devamlı kullanılmış olması gerekir. Cipralex’de bir antidepressandır. Anneniz bunu 1 gün kullandığından geri çekilim reaksiyonlarının olması mümkün değildir.
Geçmiş olsun, U34
Yorum

Teşekkürler arcatera sana da...
Yorum