Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Concerta ya da Ritalin kullananlar bakabilir mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Concerta ya da Ritalin kullananlar bakabilir mi?

Mrb. arkadaşlar. Ben sf, anksiyete ve okb sorunumu hemen hemen hallettim. Tedavime devam ediyorum. Ama dikkat eksikliğim muazzam şekilde. Bu sene benim için çok kritik, geçen sene üniversiteyi bıraktım bu sene tekrar hazırlanıyorum. Alan dışı tercih yapıcağım içib bu sefer normalüstü çalışmam gerekecek. Ama bir testin başına oturunca 5-6 soru çözüyorum sonra dikkat dağılıyor, başka yerlere gidiyorum anca kendime geliyorum sonra 2-3 soru çözüyorum sonra başka yerlerdeyim. Masadan kalkıyorum dolanıyorum evin içinde. Kötüyüm yani dikkat sıfır bende. Doktoruma gitsem anlatsam ritalin yada concerta yazar mı? Ritalinin fiyatı ucuz ama concerta 70 tlden başlıyo en düşük fiyatı. Concerta yazarsa bunun fiyatını nasıl ödeyeceğiz. SSK var bu ilaç için geçerli olurmu, yaşım 20.

Dikkat eksikliğinin sebebi başka bir şey olabilir doktora görün ben zamanında ritalin yazması için çok ısrar ettim yazmadı iyiki yazmamış.
    Her şey güzel olacak...

Yorum

antidepresanlarda seratonin dopamin dengesini bozduğu için dikkat eksikliği yaratabiliyor...

KuzuZade
      Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
      BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
      Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Ritalin akıllıyı delirtir kardeşim uzak dur Herkes ben değil aklı kaldırmıyor bu ilacı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: arcatera View Post
          Ritalin akıllıyı delirtir kardeşim uzak dur Herkes ben değil aklı kaldırmıyor bu ilacı.

Denemek lazım abi. Olmazsa bırakırız. Ben şuanda 40 mg paxil içiyorum, birlikte kullanılırmı acaba

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bjksaid92 View Post
            Denemek lazım abi. Olmazsa bırakırız. Ben şuanda 40 mg paxil içiyorum, birlikte kullanılırmı acaba
            Hemen hemen her ilaçla kullanırsın sorun çıkarmaz(prospektüsü oku). Kalp tansiyon sorunun varsa 100 metreden fazla yaklaşma Doktorun ilk başta ritalin yazması daha uygun olur eğer sana yaramazsa bana yollarsın bro

Yorum

ritalin ve concerta aynı grup ilaçlar. Ritalinin etki süresi 4 saat, diğerinin ise 8-10 saattir.
              kırmızı reçete ile yazılan ilaçlardır.

Yalnız sen daha doktora gitmemişsin, önce bir doktoruna git bakalım bu konuda sana ilaç verecek mi, verecekse ne ilaç verecek
              sonra o ilaçları konuşalım

çok geçmiş olsun ve sınavlarda başarılar
              Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
                ritalin ve concerta aynı grup ilaçlar. Ritalinin etki süresi 4 saat, diğerinin ise 8-10 saattir.
                kırmızı reçete ile yazılan ilaçlardır.

Yalnız sen daha doktora gitmemişsin, önce bir doktoruna git bakalım bu konuda sana ilaç verecek mi, verecekse ne ilaç verecek
                sonra o ilaçları konuşalım

çok geçmiş olsun ve sınavlarda başarılar

Çok teşekkür ederim. İlacım bittiği zaman dr. a gideceğim. Bu konuyu da soracağım ona.

Yorum

Çok teşekkür ederim. İlacım bittiği zaman dr. a gideceğim. Bu konuyu da soracağım ona.
                  DEHB olmayana vermezler ama doktor kıyak geçebilir belki

Yorum

Orjinal yazı sahibi: arcatera View Post
                    DEHB olmayana vermezler ama doktor kıyak geçebilir belki
                    Dostum yukarıda yazdıklarımı okumadın heralde. Paxil kullanmadan önce dehb çok fazla değildi yinede normale göre fazlaydı ama şimdi normal üstü oldu. Paxil insanı aktifleştirdiği için sürekli birşeyden başka birşeye geçmek istiyor insan. Ritalin şart bana, anksiyete vermesin bi de bana:S

Yorum

Dostum yukarıda yazdıklarımı okumadın heralde. Paxil kullanmadan önce dehb çok fazla değildi yinede normale göre fazlaydı ama şimdi normal üstü oldu. Paxil insanı aktifleştirdiği için sürekli birşeyden başka birşeye geçmek istiyor insan. Ritalin şart bana, anksiyete vermesin bi de bana:S
                      Anksiyete verir de katlan artık. Antidepresanların hemen hepsi (wellbutrin hariç) dikkat dağıtır.

Yorum

İşleniyor...
                      X