Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Antidepresan ve oruç

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Antidepresan ve oruç

Aslında daha erken açılması gereken bir konuydu ama kısmet bugüneymiş. İlaç kullanmaya başladığım 2005 yılından beri istememe rağmen doğru düzgün oruç tutamıyorum çünkü kullandığım ilaçlar hep AÇIKTIRIYOR ve AŞIRI SUSATIYOR. Acıktıkmak ise normal acıkmak değil sanki, acıkınca bir an önce ağzıma birşeyler atmam gerekiyor yoksa elim ayağım çözülüyor ve uyuma isteği belirginleşiyor. Oruç tuttuğum gün akşama kadar zombi gibi oluyorum. Tabi herkeste farklı yan etkiler olur bilmiyorum. Sizin de kullandığınız ilaç oruç tutmanızı olumlu ya da olumsuz etkiliyor mu?

Bu benim de çok dertlendiğim bir konuydu..8 senedir ilaç kullanıyorum ve daha önceden kullandığım ilaçlar ağır olduğu için sanırım doktorum oruç tutamazsın demişti.Şimdi ise sadece bir ilaç kullandığım için rahatlıkla oruç tutabiliyorum.Ve bu benim için bir mucize...aslında denemek için ilk gün oruç tuttum ve tutabildiğimi görünce ailem de dahil şok olduk çünkü 3 saat bir acıkma sonrası, aşırı derecede bir titreme ve halsizlik yaşıyordum ama bu sene hiçbir olumsuz etki yaşamadım.Hatta oruca ara verdiğim günler anksiyete yaşamaya devam ediyorum fakat oruçlu olduğum günler allah ın bir mucizesi sanırım kesinlikle anksiyete falan yaşamıyorum.Hatta ömür boyu oruç mu tutsam ne diye düşünmeye başladım.Gerçekten de bir çok dini kitapta okuduğum "oruç bir çok hastalığa şifadır" cümlesini yaşayarak görmüş oldum.Hatta kullandığım anafranil adlı ilaç çok terleme yapıyor bu sebeple de aşırı susuyordum.Fakat dediğim gibi çok rahatlıkla oruç tutabildim.Ama iftardan sahura kadar 2 litre suyu yavaş yavaş mutlaka içiyorum.Bu herkes için çok önemli aslında...

Rabbim hepimize ömrümüzün sonuna kadar sağlıklı ve kolay bir şekilde oruç tutabilmeyi nasip etsin inşAllah.
    .
    Başına gelen eziyetler artıyor değil mi...
    Buğdayı başak olsun diye toprağa attılar,
    Değirmende un olsun diye ezdiler,
    Ekmek oldu dişleri ile ezdiler,
    EZİL Kİ CAN OLASIN..CAN VERESİN...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Superficielle
      Gecen yil efexor kullaniyordum ramazanda dedigin gibi zombiye donmustum butun gun uyuyordum ve halsizdim.

Bu yil stablon kullaniyorum cok sukur daha iyi gecti halsizlik ve aclik tabii ki oluyor ama o dedigin gibi asiri acikma hissini cok iyi biliyorum onceki senelerden

Keske daha onceden davranip ilacini degistirseydin.Zaten normal zamanda da huzur vermez ki.Surekli yemek yemeyi dusunuyor insan aldirdigi kilolarda cabasi.
      özel mesaj attım bakabilir misiniz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gülben View Post
        Bu benim de çok dertlendiğim bir konuydu..8 senedir ilaç kullanıyorum ve daha önceden kullandığım ilaçlar ağır olduğu için sanırım doktorum oruç tutamazsın demişti.Şimdi ise sadece bir ilaç kullandığım için rahatlıkla oruç tutabiliyorum.Ve bu benim için bir mucize...aslında denemek için ilk gün oruç tuttum ve tutabildiğimi görünce ailem de dahil şok olduk çünkü 3 saat bir acıkma sonrası, aşırı derecede bir titreme ve halsizlik yaşıyordum ama bu sene hiçbir olumsuz etki yaşamadım.Hatta oruca ara verdiğim günler anksiyete yaşamaya devam ediyorum fakat oruçlu olduğum günler allah ın bir mucizesi sanırım kesinlikle anksiyete falan yaşamıyorum.Hatta ömür boyu oruç mu tutsam ne diye düşünmeye başladım.Gerçekten de bir çok dini kitapta okuduğum "oruç bir çok hastalığa şifadır" cümlesini yaşayarak görmüş oldum.Hatta kullandığım anafranil adlı ilaç çok terleme yapıyor bu sebeple de aşırı susuyordum.Fakat dediğim gibi çok rahatlıkla oruç tutabildim.Ama iftardan sahura kadar 2 litre suyu yavaş yavaş mutlaka içiyorum.Bu herkes için çok önemli aslında...

Rabbim hepimize ömrümüzün sonuna kadar sağlıklı ve kolay bir şekilde oruç tutabilmeyi nasip etsin inşAllah.
        .

amin demeden geçemicem.Amin

Yorum

İşleniyor...
        X