Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Paxera, Tenoretic ve Ator

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Paxera, Tenoretic ve Ator

Merhaba,

Yaklaşık 6 sene önce kalbimde ritim bozukluğu sebebiyle Kardiyoloji Uzmanına gittim ve yaklaşık 2-3 haftalık tektiklerden sonra hipertansiyon ve hiperlipidemi teşhisi ile ilaç kullanmaya başladım.

Bu 6 yıllık süre boyunca arada bir gene ritimde bozukluk oluyor (eksra sistol) ve bu olduğu zaman bende ölüm korkusu oluşuyor ellerim ayaklarım buz gibi oluyor üşüyorum. Kendimi ısıttığımda yavaş yavaş geçiyor.

Böyle böyle 6 sene geçti. En son geçen hafta da aynı sorun oluştu bende. Bu sefer Psikiyatri Uzmanına gittim.

- Bir yerim ağrıdığında veya ritim bozukluğu olduğunda korkuya kapılıyorum. Kalp krizimi geçiriyorum veya başka bir hastalığım mı var diye düşüne düşüne ellerim ayaklarım buz gibi oluyor kendimi yorgun hissediyorum.

- Yine toplum önünde konuşma yapacağım zaman aynı şekilde heyecanlanıyorum ve gene ellerim ayaklarım buz gibi oluyor kendimi yorgun hissediyorum.

- Bazı trajik olaylarda gene olan olayları kafama çok takıyorum ve gene ellerim ayaklarım buz gibi oluyor kendimi yorgun hissediyorum.

Bu sıkıntılarımı doktora anlattım ve bana panik bozukluk teşhisi ile paxera adlı 10 miligramlık ilaç yazdı.

Daha sonra ilacı aldım ve yan etkilerine baktım içim karardı. Zaten iki tane yan etkileri çok olan ilaç kullanıyorum bunada başlayım mı başlamayayım mı kararsız kaldım. Şimdi de ilacı içiyim mi içmeyeyim mi diye panik atak oldum sanırım :RpS_tongue:

Size sormak istediğim bu ilaç yani paxera ile aynı zamanda tansiyon ilaçları kullanılabiliyor mi

- Paxera 10 mg (antidepresan ilacı)

- Tenoretic 50 mg (hipertansiyon ilacı)

- Ator 10 mg (hiperlipidemi ilacı)

Şimdiden cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler.

bu soruyu yanlış yerde soruyorsun. burada uzman yok. zaten doktora gitmişsin. buradakiler doktordan iyi mi bilecekler?

Yorum

Belki vardır :RpS_biggrin:

Yorum

Çok geçmiş olsun.

Psikiyatrik ilaçların hemen hepsinde o kadar çok yan etki yazıyor ki ürküyorsun. Fakat ilaç firmaları bunları yazmak zorunda. Binlerce kişi üzerinde denenmiş bu ilaçlar. Deneme esnasında insanlarda çıkan diğer rahatsızlıklar ilaçtan mı yoksa başka bir nedenden mi belli olmadığı için önlem olsun diye prospektüse yazmak zorunda kalıyorlar. Yan etkilerin sıklıkla dediği bölüme bak diğerlerinin çıkma olasılığı neredeyse yok.

Bir ilacı başka bir ilaçla birlikte alma konusunda şöyle yapabilirsin. Her iki ilacın da prospektüsünde ilaç etkileşimleri bölümleri vardır onu oku eğer anlamazsan doktora sor.

Kendi kafana göre içeyim ya da içmeyeyim deme bence doktora sor ondan geniş bir açıklama iste. Senin tereddütlerini gidermek zorunda.
        Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Paxera "Panik Atak" rahatsızlığı olanlar için güzel bir ilaç, bende bunu kullanıyorum şuan.. Yanlız cinsellikle alakalı geçici bir sorun oluşturuyor bilgin olsun http://www.psikoloji.gen.tr/showthre...-Bilgilendirme

Yorum

İşleniyor...
          X