Duyuru

Collapse
No announcement yet.

acil okuyup bana bilgi verin lütfennn!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• acil okuyup bana bilgi verin lütfennn!

7 ay dır paxera kullanıyorum.çok memnun kaldım hatırlarsanız daha öncede yazmıştım memnun kaldığımı.ilacım bittiğinde doktoruma gittim doktorum bana paxeranın yanında birde lustral yazmış .ilacı kullanalı 5 gün oldu .bende hafif sersemlik ,düşüncelerimde ve konuşmalarımda tutukluk oldu lustralmı yaptı acaba diye düşünüyorum.çünki yanlız başına paxerayı kullanırken böyle değildim akıcı konuşuyodum . bana bu ilacın nasıl bi etki yaptığını yazarmısınız lütfen . birde herşey iyi giderken doktor bu ilacı neden gerek gördüki .anlamadım .en son sorduğum soru hipnoterapiyi kaça yapıyosunuz oldu onunla bir alakası varmı acaba .şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkürederim. saygılar....

Merhabalar,

Bu hususta doktorunuzdan teşhis ile ilgili bilgi isteyebilirsiniz. Ve neden kombine tedaviye gerek gördüğünü de sorabilirsiniz. Muhtemelen koyduğu teşhisle ilgilidir. Başlangıç evresinde olduğunuz için de bir takım yan etkiler yaşayabilirsiniz. Bunda bir terslik yoktur. Ama daha rahat hissetmeniz için, koyulan teşhis, tedavi süreci ve olası yan etkileri hakkında doktorunuzla konuşmanız faydalı olacaktır.

Sevgiler.

Yorum

yan etkilerden kaynaklanıyor olabilir bir süre devam edin yavaş yavaş kaybolabilir eğer halen sizi rahatsız edecek durumda iseniz doktorunuzla konuşun bence

Yorum

psikiatri doktorlugu kor atis
        ne tahlili var ne nede sonucun dogrulugunu ispat
        doktor hastanin konusmasina kendi dikktine bilgisine birde birde ilac sirketlerinin promasyonuna gore ilac yaziyor
        ne kadar kotu vaziyette ozele bile gitseniz tek ilac icin vizite parasi gozleri hic paraya doymaz genelde
        bunun icin bilgili deneyimli dikkatli olmaliyiz
        hasta yakinlarina cok is dusuyor
        siz mesela ilacinizla iyiymissiniz
        neden artiriyor deprssani ya deprasyo nunuz fazla antidepressanla bipolara cevirirse ya
        doktora katmerli paralar odemek icin iyi olucak herhalde vesselam

Yorum

Re: acil okuyup bana bilgi verin lütfennn!

Orjinal yazı sahibi: golden76
          ...birde lustral yazmış .ilacı kullanalı 5 gün oldu .bende hafif sersemlik ,düşüncelerimde ve konuşmalarımda tutukluk oldu lustralmı yaptı acaba diye düşünüyorum.çünki yanlız başına paxerayı kullanırken böyle değildim akıcı konuşuyodum . bana bu ilacın nasıl bi etki yaptığını yazarmısınız lütfen . ...
          Aynen dediğin gibi lustral sersem yapar.. Beynim durmuş gibiydim resmen lustral kullandığımda.. İlacı sabah içtiğimde öğlen esneme krizlerine giriyordum ve resmen dünyayla kısa süreli bağlantım kopuyordu. Bi de hissiz, vurdumduymaz bi yapı veriyor.

Yorum

Paxerayla durum iyi giderken Lustralın ilave nedeni?

Merhaba Golden,

Doktorunuza son gittiğinizde kendisine ücret ödedinizmi? Paxera ile herşey iyi giderken size aynı SSRI grubunda olan Lustral yazması belki ödediğiniz ücret dolayısıyle bari bir ilaç daha ilave edeyim düşüncesiyle olabilir.
            Çünkü paxeranın prospektüsünde Lustralın endike olduğu tüm rahatsızlıklar yer almakta. Lustralın endikasyonlarında ise Paxerada yer alan Agorafobi ile birlikte veya agorafobi olmaksızın panik bozukluğu ve sosyal fobi bulunmamaktadır. Lustralın endikasyonlarında sadece iki rahatsızlığın depresyon ve OKBnin adı geçmektedir.

Kendisine depresyon veya OKBnizin artmış olduğunu söylemiş olsaydınız belki o zaman paxeranın dozunu arttırma yerine sadece bu iki rahatsızlıkta endike olan Lustral’ı ilave etmeyi seçmiş olabilirdi diye düşünmekteyim.

Eğer söylemedizse bence yukarda açıkladığım sebeble işgüzarlık yapmış olabilir. Ortaya çıkardığı problemler dolayısıyle onayı dahilinde Lustralı bırıkmayı sadece paxeraya devam etmek istediğinizi telefonla kendisine bildirmenizi tavsiye ederim.

Geçmiş olsun U34
            Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

golden 76

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim fikir verdiğiniz için . ilk önce şunu belirteyim özele gitmiyorum hastaneye gidiyorum. doktorumun birde özel muayenehanesi var ama oraya hiç gitmedim.hipnoterapiyi internet sitelerinde okudum ve merak ettim hani tedavi ilaçla birlikde hızlandırırmı diye.doktoruma bunu daha sonra 2 kere sordum oda kabul etmedi hayır sen hastaneye gel böylesi daha iyi bak burası kalabalık senin tedavin için en uygun yer burası ,ne yapacaksın hipnoterapiyi dedi.iyi niyetli bi doktor parayı düşünmüş olsaydı benim bu ısrarımda faydalanıp hipnoterapi yapmayı kabul ederdi diye düşünüyorum.5 gün önce hastaneye gittim ve özelinizde hipnoterapiyi ne kadara yapıyosunuz dedim. sadece tedaviyi hızlandırması bakımından o niyetle yani. sonra lustralı yazdığını farkettim dışarda soramadımda neden gerek gördünüz diye . lustral etkisini nezaman ve nasıl gösteriyor aranızda bilen varsa yazın lütfen .allah hepimize acil şifalar versin arkadaşlar nedir bu halimiz yaa bizim. SAYGI VE SEVGİLERİMLE ......

Yorum

Arkadaşlar,

Tabiki sağlık sistemi konusunda bir dengesizlik var. İlaç yazma vb hususlarda. Ancak sadece ilaç yazmış olmak için, bir tedaviye bir ilaç kombine edilmez. Bu kadar saplantılı bakmayalım. Mevcut tedaviyi seçerken, hastaya uygunluğu konusunda, doktorun yazabileceği birkaç uyumlu ilaç var ise, anlaşmalı olunan üründen yazabilir. Ancak ekstra ilaç yazmaz. Bunu söylerken elimizde kesin kanıt olmalıdır ve tespit ettiğiniz noktada bunu gerekli mercilere bildirmeniz gerekir. Bunun dışında evham yaratmaktan öteye gidemez bu tür yaklaşımlar.

Hasta kendini her iyi hissettiğinde bu tedavi gerçekleşti olarak algılanmamalıdır. Sonuçta bu tedaviyi yönlendiren bir doktor var ve detayları bilmiyoruz. İlaçlar aynı sınıfta olsa da, birebir aynı değiller. Lustral mani durumunda da güvenle kullanılan bir ilaç. Kontrolsüz bir iyilik sezinlemiş olabilir doktor ve ilaç değişikliğine gidiyor olabilir. Bunu en iyi sorarak anlayabilirsiniz.

Lustralin etkisini de 4-6 hafta arasında görmeye başlarsınız.

Geçmiş olsun...

Yorum

Re: golden 76

Orjinal yazı sahibi: golden76
                  lustral etkisini nezaman ve nasıl gösteriyor aranızda bilen varsa yazın lütfen .
                  Yakın zamanda kullanmış biri olarak söyleyeyim. İlk kez ilaç kullandım! Hemen etkisini gösterdi; yukarıda saydığım özellikleri ile..

Yorum

Sosyal fobisi olan bir kişiyi ilaç tedavsi yanında , özel muayenehane değilde, kalabalık bir ortam olan hastanelerde bulunmaya teşvik etmek..

Dr unuzun bu yöntemini çok beğendim.

Yorum

İşleniyor...
                    X