Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hamilelikte antidepresan yardım edin:(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• hamilelikte antidepresan yardım edin:(

halamın anksiyete şikayeti vardı şuan çok iyi hissediyor kendini doktoruna söylemeden ilacını bıraktı paxil 40 mg alıyordu bırakalı bir ay oldu sizce hamile kalsa ilaç vucudundan atılmışmıdır yada hamileyken tekrarlasa diye korkuyor çok çabaladım ama ikna edemedim ben iyiyim diyor doktora ihtiyacım uok diyor ne yapmalıyız
    şimdi o sevdiğim ışıklı yolu yalnız mı yürüyeceğim

bu gibi ilaçlar birden ve 6 aydan önce doktor kontrolünde bırakılır hastalığın tekrarlama olasılığı vardır bence doktorla ilişkiniz olsun

Yorum

Hamilelikte Paxil kullanımı bebek için zararlıdır.

Sevgili Sundown,

Bir antidepressanın bırakıldıktan sonra vucuddan atılma süresi o antidepressanın yarılanma ömrü ile doğru orantılıdır. Yani yarılanma ömrü azsa vucuddan atılma süreside az olmaktadır. Günde 20mg ve 2 yıl boyunca Paxil almış bir hastanın verdiği bilgiler aşağıdadır:

“Öğrendiğim ki Paxilin yarılanma ömrü çok kısa olması sebebiyle ilacın vucuddan tamamıyle atılma süresi 72 saat olmaktadır.”

Ancak uzun süre kullanılmış, yarı ömrü kısa olan antidepressanların geri çekilim reaksiyonlarını önlemek için yarı ömrü uzun olanlara göre daha uzun sürede dozunun azaltılarak bırakılması gerekmektedir. Mesela paxil’için bazı kişiler 20mg dozun bırakılmasında, ilk bir ay 15mg, sonraki bir ay 10mg, en sonraki bir aydada 5mg, yani toplam 3 ay içerisinde bırakılmasını tavsiye etmektedir.

Halanızın 40mg’lık dozu nasıl bıraktığını bilmemekteyim. Son dozu bıraktıktan sonra aradan 1 ay geçtikten sonra kendisini iyi hissetmiş olması, geri çekilim reaksiyonlarını atlatmış olması Paxil’in ise vucudundan tamamen atılma zamanını çoktan geçirmiş olması demektir.

Hamile iken hastalığının tekrarlama riski şansa kalmış bir durumdur Eğer tekrarlayıp tekrar Paxil’e başlama mecburiyetinde kalırsa, bir operasyonla doğumu engellemesi gerekir diye düşünmekteyim. Çünkü Bebeğin kalp problemli ve küçük olarak doğma riski vardır.

Tekrarlama riski korkusundan kurtulması için kendisine Paxil’i yazmış doktora tekrar giderek durumunu ve korkusunu açıklaması gereklidir. Belli olmaz belki doktoru kendisine müjdeli bir haber verebilir. Veya tekrarlaması halinde bebeğe tesir etmiyecek anksiyeteye karşı bir ilacın mevcudiyetini bilebilir.

Mutlu günler diler, halanıza selam ederim, U34.

Not:
      Burada tazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
      Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

hamilelikte kullanılmamalıdır. tüm ssri ler anne sütüne geçer. bu da çocuğun gelişimini olumsuz etkiler. daha açık söylemek gerekirse bebeğin gerizekalı olma olasılığı vardır. çok nadir durumlarda bitkisel çaylar vs. tavsiye edilir

Yorum

çok zor bir durum

Yorum

bende ilaç gullandım ve 1 yıldan azla bırgalı.bende gebelig dusunuyrum ve dr g0nustum .terar 0lup 0lmaması sans meslesi.ama gebeligte gullanılan ağır 0lmayan ilaç var dedi.ters giden bir durumda gullanılabilirmisim.adını da söyledi pr0zac gebeligte gullanılabilirmisim.ama yinede dra bas vursun derim alanıza
            geçmis 0lsun
            testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

İşleniyor...
            X