Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Antidepresanları sakın kesmeyin

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Antidepresanları sakın kesmeyin

    Antidepresanları sakın kesmeyin



    İngiliz bilim adamlarının "Anti depresanlar, plasebodan fazla işe yaramıyor" bulgusunun ardından doktorlar, bu ilaçları kullanan depresyon hastalarına "Sakın anti depresan ilacı almayı aniden kesmeyin" uyarısı yaptılar.

    Uzmanlar, Fluoxetine, paroxetine gibi etkin maddeler içeren Prozac ve Seroxat gibi ilaçlar kullanan depresyon hastalarını uyarırken, "Şu an için hasta ve doktorları ilaç tedavisine devam etmeli. Şimdilik, ilaç tedavisinden daha iyi bir tedavi şekli yok. Söz konusu ilaçları kullanan hastalar, bunları aniden kesmemeli. Özellikle de ağır depresyon hastaları" diye konuştular. Anti depresanlarla ilgili araştırmayı yürüten ekibin başkanı İngiliz Hull Üniversitesi Psikoloji Bölümü bilim adamlarından Prof. Irving Kirsch, ağır depresyon geçiren hastalar dışında hastalara bu ilaçları vermenin çok anlamlı görünmediğini belirtmişti. 47 klinikte yürütülen deneyler sonucunda elde edilen bulgular, anti depresan ilaçları Prozac, Seroxat, Effexor ve Serzone’ni kapsıyor.

  • #2
    evet kesinlikle bu yalnışı yapmamalıyız.Bİ süre rahatlama hisssettikten sonra yanılıp tamam iyi oldum bitti deyip kesmek durumu dahada ağırlaştırıp işi zorlaştırmaktan başka işe yaramaz

    Yorum

    İşleniyor...
    X