Duyuru

Collapse
No announcement yet.

az kaldı paxili bırakabileceğim galiba

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• az kaldı paxili bırakabileceğim galiba

sonunda bu illetlerden kurtulabileceğim galiba.illet diyorum pek faydasını görmedim çünkü.yıllarımı aldılar. hem de hayatımın baharını.geçmişe dönmek gibi bir imkanım olsaydı tek yapacağım şey ilaçlara başlamamak olurdu.psikiyatristlerden de nefret ediyorum.hepsinin tek bildiği şey ilaç yazmak.çok uzun bir ilaç kullanımından sonra ortaya nasıl bir ben çıkacak merak ediyorum.kendimi unuttum.hangi davranışlarım ilaçlardanmış bakalım.
    0.25 mg a düştüm.bu hafta başında gün aşırı almaya başlayacağım.büyük kısmını atlattım.yavaş yavaş bırakma işlemi sayesinde çok zorluk çekmedim.ama baya uzun sürdü.1.75mg - 15 gün kullanıp 1mg- 15 gün 0.75mg- 15 gün 0.50mg -15 gün 0.25mg- 15 gün
    sadece biraz sinirliyim.bunun dışında bir problem yok. Umarım Allahım iyi olurum.tabi hepimiz.
    Allah yardımcımız olsun

Re: az kaldı paxili bırakabileceğim galiba

Orjinal yazı sahibi: bedesten
    sonunda bu illetlerden kurtulabileceğim galiba.illet diyorum pek faydasını görmedim çünkü.yıllarımı aldılar. hem de hayatımın baharını.geçmişe dönmek gibi bir imkanım olsaydı tek yapacağım şey ilaçlara başlamamak olurdu.psikiyatristlerden de nefret ediyorum.hepsinin tek bildiği şey ilaç yazmak.çok uzun bir ilaç kullanımından sonra ortaya nasıl bir ben çıkacak merak ediyorum.kendimi unuttum.hangi davranışlarım ilaçlardanmış bakalım.
    0.25 mg a düştüm.bu hafta başında gün aşırı almaya başlayacağım.büyük kısmını atlattım.yavaş yavaş bırakma işlemi sayesinde çok zorluk çekmedim.ama baya uzun sürdü.1.75mg - 15 gün kullanıp 1mg- 15 gün 0.75mg- 15 gün 0.50mg -15 gün 0.25mg- 15 gün
    sadece biraz sinirliyim.bunun dışında bir problem yok. Umarım Allahım iyi olurum.tabi hepimiz.
    Allah yardımcımız olsun
    rahatsızlığın neydi peki :roll:

Yorum

Eğer

psikolojik

bir sorun

yaşıyorsak

veya

başa çıkmakta

zorlandığımız

yaşamsal

sorunlarımız

varsa

mutlaka bir

psikolojik destek

almalıyız.

İhmal

ettiğimizde,

sorunlarımız

hafif düzeydeyken

artarak

ciddi hastalıklara

dönüşebilir.

Ya da

bir

hastalık

düzeyindeyse

tedavi almadığımız

sürece

kronikleşip

daha

ağır hastalık

tabloları

oluşturabilir.

Unutmamalıyız ki,

ruhsal

sağlığımız da

en az

bedensel

sağlığımız

kadar

önemlidir.

!!!..

Yorum

Paxili bırakma sebebi acaba nedir?

sonunda bu illetlerden kurtulabileceğim galiba.illet diyorum pek faydasını görmedim çünkü.yıllarımı aldılar. hem de hayatımın baharını.geçmişe dönmek gibi bir imkanım olsaydı tek yapacağım şey ilaçlara başlamamak olurdu.psikiyatristlerden de nefret ediyorum.hepsinin tek bildiği şey ilaç yazmak.çok uzun bir ilaç kullanımından sonra ortaya nasıl bir ben çıkacak merak ediyorum.kendimi unuttum.hangi davranışlarım ilaçlardanmış bakalım....... Umarım Allahım iyi olurum.tabi hepimiz.
        Allah yardımcımız olsun
        Merhaba Bedesten,

Paxili bırakış usulunüzden ilaçlar konusunda bilgili olduğunu anladım.

Anlamadığım Paxili ne sebeble bırakacağın:

Hastalığın geçip kendini iyi hissettiğin içinmi, yeni bir ilaca başlayacağındanmı, yoksa şimdiye kadar kullandıklarının faydası olmadığından ilaçlardan umudunu yetirip bundan böyle ilaç kullanmaksızın kendini nasıl hissedeceğini ve iyileşip iyileşemiyeceği denemen içinmi?

Cevaplarsan sevinirim.

Her nedenle olursa olsun neticesinin senin için iyi olmasını UluTanrıdan dilemekteyim.

Sevgilerimle, U34
        Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

evet malesef ki ilaçlar konusunda bilgili oldum.yıllarca kullanınca bilgili oluyorsun. paxili bırakma sebebime gelince ilaçlardan çok bir fayda göremedim.ilaç kullanmaya başladım ben kötü oldum.bu hep böyle oldu.bütün ilaçlarda.biraz paxilin faydasını gördüm.ilaç kullanmaktan çok yoruldum.nereye kadar ilaçlarla gidecek.radikal bir kararla bırakmaya karar verdim.çok şükür şu an iyiyim.umarım bir daha ilaca ihtiyaç duymam. bu arada rahatsızlığım depresyon+anksiyete.bir de böyle deneyeyim bakayım nolcak.

Yorum

teşekkürler umarım.

Yorum

Anksiyete ve Depresyon tedavisini Ilaçsiz denemeniz Hk.

evet malesef ki ilaçlar konusunda bilgili oldum.yıllarca kullanınca bilgili oluyorsun. paxili bırakma sebebime gelince ilaçlardan çok bir fayda göremedim.ilaç kullanmaya başladım ben kötü oldum.bu hep böyle oldu.bütün ilaçlarda.biraz paxilin faydasını gördüm.ilaç kullanmaktan çok yoruldum.nereye kadar ilaçlarla gidecek.radikal bir kararla bırakmaya karar verdim.çok şükür şu an iyiyim.umarım bir daha ilaca ihtiyaç duymam. bu arada rahatsızlığım depresyon+anksiyete.bir de böyle deneyeyim bakayım nolcak.
              Bedesten Kardeşim,

Suallerimi cevapsız bırakmamanıza çok teşekkür ederim. Her iki yazınızda verdiğiniz bilgilerden ve kendinizi şimdi iyi hissetmeniz dolayısıyle, ilaçsız bir dönemide denemenizde size hak veriyorum.

Çünkü yıllar boyu gittiğiniz doktorların verdikleri ilaçlar yeterli süre kullanmanıza rağmen en son kullandığınız Paxil haricinde size faydalı gelmemişler. Bana göre, beyninizi bir süre ilaçsız olarak dinlendirmek her bakımdan, ve beyninizin bu yeni duruma adepte etmesine faydalı olur. Ve hatta eskiden kullandığınız ilaçların yaratmış olabileceği (reseptör duyarsızlığı vb gibi) kötü tesirlerini tamir etmesine fırsat verir.

Ancak geçmişinizde yıllar boyu sürmüş anksiyete bozukluğu + depresyon bulunduğundan bir süre sonra rahatsızlığınızın bazı nedenlerle nüks etme olanağı mevcuttur. Bu nedenlerden biri ve belkide en önemlisi karşılaştığınız olayların sizdeki etkisidir.

Hastalığıızın nüksünü minimuma indirmek üzere ve hazır kendinizi iyi hissetmekte iken genellikle bilişsel terapiyi içeren “ Dr.David Burns”ün Türkçeye çevrilmiş olan “İyi Hissetmek” adlı kitabını eğer şimdiye kadar edinmemişsenizse edinmenizi öneririm.

Bu kitabın tüm sayfalarını bilhassa önsöz ve giriş sayfalarını atlamadan, 4 haftada sizce önemli kısımlarının altını çizerek, hazmederek okuyup bitirmeniz, sonrada tekrar tekrar okuyarak, öğrendiklerinizi kendinize ömür boyu uygulamaya çaba göstermeniz gerekmektedir.

Bu kitabı benim temin ettiğim Link1 deki yerinden 15YTL mukabilinde sipariş etmeniz mümkündür.

Link1: www.psikonet.com

Sevgilerimle, U34

Not:
              Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
              Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

ilginize ve tavsiyelerinize teşekkür ederim.önerdiğiniz kitabı mutlaka edineceğim.
                depresyonda b vitaminlerinin çok faydasını gördüm.adeta değiştim.anksiyeteye gelince o ilaç kullanırken de vardı. hiç geçmedi.ruh sıkıntılarına alıştım artık.bana eskisi kadar zarar vermiyor.görmezlikten gelmeye çalışıyorum.çünkü dikkate aldıkça büyüyor.artık onu büyütmemeye karar verdim.umarım rabbim bana ve hepimize savaşacak güç verir.

Yorum

İşleniyor...
                X