Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Muadil (generik) ilaçlar orjinalleri kadar iyimidir?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Muadil (generik) ilaçlar orjinalleri kadar iyimidir?

    Merhaba,

    Abonesi olduğum Nancy Schimelpfen’in 1998 den bu yana kaleme aldığı bloğunda “Muadil (generik) ilaçlar orjinalleri kadar iyimidir?” başlıklı ve 15 Haziran,2009 tarihli bir yazısının mevcudiyeti haberini aldım. Yazının tümünün İngilizceden çevirisini yapmak yerine özetle şunu söylemek isterim.

    Tesadüfe bakınki Nancy Schimelpfen, bir arkadaşımızın benzer bir sorusuna bu gün göndermiş olduğum Link1’deki yorumumda benimde inandığımı bildirdiğim gibi, bilhassa ruh sağlığımızla ilgili ilaçların orijinallerinin tercih edilmesinin ilerde pişman olmamak için, bazı misaller gösterek, gerektiği neticesine vardığını bildirmektedir.

    İngilizce yazısının tümüne arzu edenler, ve İngilizce bilenler Kaynak1’den erişebilirler.

    Kaynak1: http://depression.about.com/b/2009/0...name-drugs.htm

    Link1: http://www.psikoloji.gen.tr/modules....hlight=#475686

    İyi gün dileklerimle, U34
    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

  • #2
    paxil kullandığım sıralarda bir eczacının paxil yerine muadili olan paxera vermesi üzerine panik-atak.com site sahibi sayın doktor Nihat Kaya ya sormuş olduğum bir soruya cevaben kendisi ilk önce ilacın orjinalini yani paxili kullanmamı önermiş, eğer eczanede paxil yoksa paxera kullanmamı önermiştir.

    birde bir şey sormak istiyorum. ben şu an cipralex kullanmaktayım. elime cipralexin muadili olan secita isimli ilacın doktorlara tanıtım amaçlı olarak verildiği 2 kutusu geçti. sizce doktorlara tanıtım amaçlı verilen ilaçlarla eczaneden satılan ilaçlar arasında bir fark var mıdır ?

    Yorum


    • #3
      Tanıtım amaçlı ilaçlar Hk.

      Merhaba 5httserotonin,

      Bence doktorlara tanıtım amaçlı verilen ilaçlarla, eczaneden satılan ilaçlar arasında bir fark yoktur. Tanıtım amaçlı ilacın son kullanma tarihine bakın, sizce ilaç taze ise (bu tarihe daha en azından 1 yıl daha varsa) kullanın.

      İyi günler dilerim, U34
      Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

      Yorum

      İşleniyor...
      X