Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lustral için yüreklendirmenize ihtiyacım var.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Lustral için yüreklendirmenize ihtiyacım var.

:roll: Merhaba,

Dokuz yıl içinde nüksetmekte olan herbiri 10-14 ay süren rahatsızlığımın doktorlar ve ben depresyon olduğunu zannetmiştik. Taki şu an 5ci kez nükseden 9 aydır devam eden rahatsızlığımın başlangıcına kadar. Beşinci başladığında nüks etmekte olan rahatsızlıklarımın aslında depresyon hastalığı yerine yaygın anksiyete bozukluğu olduğu kanısına vardım. Çünkü hastalığımın her nüks edişine üst üste gelen stres verici olaylar sebeb olmakta ve anksiyetemin tavana vurması durumuyla karşılaşmaktaydım. Sonrası malum, stres verici olaylarla karşılaşmamak üzere eve kapanma ve bu durumuma üzülmem dolayısıyle belkide depresyon.

Hernekadar major depresyon için 12 antidepressanın karşılaştırılmasında en fazla Lustral puan kazanmışsada (Kaynak1), bir üye arkadaşımızın sorusu nedeniyle, acaba anksiyete bozukluğu içinde faydalı olup olmayacağını araştırdım. Doğrusunu isterseniz pek fazla bilgi bulamadım. Ancak yabancı bir forumdaki bir hastanın Lustral hakkında aşağıdaki söylediklerini umut verici buldum.

"Lustral’ın depresyon, anksiyete ve borderline OKB için kullanılması. Lustral bendeki yaygın anksiyete bozukluğunun yarattığı anksiyeteye yardımcı oldu. Anksiyetemi tümüyle öldürdü. Ruh halim şimdi çok daha iyi. Hiçbir yan tesiri olmadı. Cipralex, zyban, prozac, anafranil gibi 4 diğer SSRI antidepressanlarını kullandıktan sonra, sadece Lustral bana faydalı geldi.

Lustral beni yıllardır alışmış olduğum umutsuzluk ve stres kuyusuna tekrar düşmemi engelledi. Lustral’ı diğer psikiyatrik olmayan hastalıklarım için kullanmakta olduğum tansiyon düşürücü Aldactone ve diğer bir ilaç yanı sıra almaktayım".

Bakınız arkadaşımızın sorusuna bilgi araştırırken nerden nereye geldim. Lustral’ı şimdiye kadar hiç denemememin nedeni hipertansiyonum hastası olmam ve tansiyon düşürücü ilaç kullanmam yüzündendi. Yukardaki hastanın benim gibi tansiyon düşürücü ilaç kullanması nedeniyle Lustralın yan tesirlerini nette tekrar araştırdım.

Yüksek tansiyon veya kalp üzerinde yan etkilerinin bulunmadığını hayret ve memnuniyetle gördüm. Şu anda 4,5 aydır kullanmakta olduğum Cipralex’i anksiyetemi büsbütün arttırması nedeniyle dozunu aşırı titizlik ve sabırla bırakma aşamasındayım. Tamamen bırakmama 8-10 gün kaldı, ondan sonraki devremi antidepressansız geçirmeye karar vermiştim.

Cipralex’e 8-10 gün sonra son verdikten sonra Lustrala başlamak için bugünden bir kutu 50mg’lığını kapıcıya aldırttım.

Heyecanla prospektüsündeki yan tesirlerini okudum, beni korkuya düşürecek birşey yoktu. Ancak pazarlama sonrası yan tesir verileri arasında Seyrek 1/100 olarak:Göğüs ağrısı, çarpıntı. Nadir 1/1000 olarak: Hipertansiyon bulunması moralimi bozdu, buna mukabil Lustral’ı şimdiye kadar hiç kullanmamış olmam bana son çare olarak gözükmektedir. Kendi kendime kullanıp denemeliyim, nasıl olsa tansiyon düşürücü ilaç kullanmaktayım, göğüs ağrısı ve çarpıntı olup devam edersede bırakırım demekteyim.

Netice:

1ci sorum;
    Aranızda Lustral kullanarak anksiyete bozukluğu için fayda göreniniz olup olmadığını ve herhangi bir nedenle kullanmanızda yukardaki pazarlama sonrası yantesirleriyle karşılaşıp karşılaşmadığınızı öğrenmek istemekteyim.

İkincisi; Acaba siz benim durumumda olsaydınız, ve antidepressanlar hakkında yeterli bilgi ve tecrübeleriniz olsaydı, planladığım üzere Lustralı denemeye kalkışırmıydınız. Lütfen doktora danışmadan denemezdim klasik cevabını vermeyiniz. Çünkü bunu zaten bilmekteyim.

Cevap gönderecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım, U34 :roll:

Kaynak1: http://www.psikofarma.info/ilaclarla...n-daha-etkili/
    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Lustralı okb için kullanıyorum, depresyon ve sosyal fobime de iyi geliyor sanırım çünkü biraz daha rahatım artık insanların arasında. Tahminim yaygın anksiyete bozukluğunda da faydalı olabilir. Tabii doktor tavsiyesiyle kullanmak en doğrusu.

Lustral kullanacaksanız, ilk bir hafta boyunca günde yarım tablet ( 25 mg) kullanınız . Daha sonra haftada bir 25 mg artış yapılabilir. Lustral ilk başlarda mide bulantısı ve iştahsızlık yapabilir ,ayrıca uykusuzluğa da yol açabilir bu sebebten sabahları kahvaltıdan sonra tok karnına içilmesini tavsiye edebilirim. Göğüs ağrısı ve çarpıntı nadiren rastlanabilecek yan etkiler, bende hiç olmadı. İlaç etkileşimlerinde de tansiyon ilaçlarından bahsedilmemiş . Benim yaşadığım bir yan etki de terleme. Ama herkesde yaşanacak diye bir şey yok. Lustralın yan etkileri diğer antidepresanlardan daha az kanımca.

Yorum

cipralex bana hiç iyi gelmemişti, diğer antidepresanlarda, bir tek lustralda gözle görülür derecede rahatlama hissetmiştim. Ama onuda çalışmamdaki verimi düşürdüğü için bırakmıştım, aşırı uyku yapıyor diye. Bende iyi bir ilaç.
      Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

lustralı askerlik doneminde yaklaşık 6 ay kadar kullandımfakat askerliğinde verdiği stresle olabilir bana pek ii gelmemiş daha agresif bir yapıya burunduğumu anımsıyorum..panik atak için kullanmıştım yaklaşık 6 sene once filan....bu 1.sorunun cevabı..
        2...sorunun cevabı ise senin yerinde olsam bukadar bilgiyle senin yaptığını da yapar denerdim..sonuçta yan etkileri hemen hemen aynı fakat ya etkisi daha iyiyise...???sonuçta depresanlara hiçbirimiz yabancı değiliz...ayrıca lustral kullanıpta daha relax hiç birşeyi kafasına takmayan arkadaşlarımda var bunu bilmende iyi olur....en yakın arkadaşımın en iyi ilacı lustraldı.......

Yorum

arkadaşım yazını okudum şimdi sana yazmak istedim
          .yaklaşık 4 aydır 150 mg lık lustral içiyorum .benimde tansiyon sorunum var tansiyon düşürücü ilacımıda alıyorum yanında.bence dene tansiyonun içinde endişelenme.ilk günler kendini biraz kötü hissedebilirsin.bir kaç gün kalp çarpıntısı ve anksiyetede artış yapıyor.bana yaptı .ama sabırla geçiyor tabii ve kendimi daha ii hissediyorum.
          aklım sukütu sever benim

Yorum

Merhaba Umut,

Yazinizi okudum, neler hissettiginizi anlamaya calistim. Gozden kacirdiginiz, detay gibi gorunen, ama cok onemli sonuclar dogurabilecek bir durum var..... Antidepresanlar hakkinda yeterli bilgi sahibi oldugunuzu yazmissiniz... mesleginiz tip ya da tibbi konulara yakin bir meslek olsaydi eger, sanirim burada bu basligi acmazdiniz. Bu yuzden, sizin eczacilik, biyoloji, tip, veterinerlik, discilik turu bir mesleginiz olmadigini dusunuyorum... yanliyor olabilirim, sadece korlemeden bir tahmin bu..... Ancak yorumumu da bu "tahmin" uzerinden yazmak durumundayim..... Antidepresanlari siz sanirim sizdeki etkileri bakimindan taniyorsunuz..... Ancak kendi bedeninizi ne kadar taniyorsunuz? Ilac prospektuslerinde, az olarak gosterilen olasiliklar, genellikle, hastanin farkinda olmadigi, altta yatan, biyokimyasal durumlar nedeni ile olur. Asprin kadar yaygin kullanilan, ve artik basit olarak nitelendirilebilen bir ilacin prospektusunde oldukca ciddi yan etkileri olabilecegi yazilidir..... farkina varilmayan bir genetik durumunuz vs varsa, asprin sizi oldurebilir....... Simdi, antidepresanlar hakkinda yeterli bilgi sahibi oldugunuzu yazdiginizi gorunce, "yeterli bilgi" nedir acaba diye dusundum...... Etki mekanizmasinin tum detaylari, ve bunun ustune de sizin kendi bedeninizin butun detaylari....... Hipertansionunuz var...... Lustral ise boyle bir uyari koymus prospektusune...... Bir baska hasta kullanmis ve hipertansiyonu olmasina ragmen bir sorun cikmamis.... ya da cikmadigini saniyor (ki kisa vade degil, uzun vade icinde ne olacagini onun da bildigini sanmiyorum)...... bakalim sizin hipertansiyonunuz ile onun ki ayni mi, damarlarinizin durumu, elastikiyeti ayni mi.... ya da kan degerleriniz benzer mi, karaciger fonsiyonlariniz, enzimleriniz tipatip ayni mi..... Bunun gibi bir cok nokta var dikkat etmeniz gereken. Onun bunyesi kaldirir da, sizinki kaldiramayabilir.

Bu yuzden, "doktorunuza danisin" derken, bu size "dokturunuza gidin ve hal hatir sorarken, bunu da sorun" degil....... Gercekten size ilgi gosteren, medikal gecmisinizi bilen bir doktor ile "tartisin" demektir konuyu...... Korlemeden size "Evet, dayanin biraz, Lustral kullanin, sonradan alisirsiniz" demek kolay.... ama boyle bir tavsiyede bulunmak buyuk bir sorumsuzluk olur kendi adima..... Cunku soz konusu olan sizin hayatiniz..... ve bu deneme tahtasi da degil. Ozellikle belirtmissiniz, ancak ben yine de size doktorunuza danismanizi onerebilirim sadece.

Yorum

Sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız bir antidepresan aynı şikayetleri olan başka bir hastada iyi etkiler yaratmayabilir. Bu yüzden ilaç psikiyatr tarafından verilir ve etkileri takip edilir. Gerekirse değiştirilir.
              Forumdaki diğer arkadaşların ilaç hakkında söyleyecekleri sizi yanıltabilir, yanlış yönlendirebilir, plasebo etkileri olabilir..
              Aslında ilaçları tartışmaktan kaçınmalı bence..

Yorum

Lustral hem çabuk etki eden hemde yan etkisi az olan gayet başarılı sonuç veren bir antidepresan bence.

Yorum

Lustral için Yüreklendirmenize ihtiyacım var 2

Sevgili yorum göndermiş ve gönderecek olan arkadaşlarım,

Şimdiye kadar 7 yorum aldım, göderenlerinize çok teşekkür ederim.

Bu 7 yorumun 2 si son umudum olan Lustral’ı deneme kararımından kendilerinin mesul olmamaları için yüreklendirmiyecek , geri kalan 5 inin 3 ½ ise yüreklendirecek mahiyette oldu.5 üyede Lustralın tesiri hakkında positif yorum gönderdi.

Şimdi iş başa düştü, yani vereceğim kararın mesuliyetini üstlenip üstlenemiyeceğime. İki üyenin dediği üzere bu kararı doktora bırakarak, eğer onaylamışsa Lustralı denememden doğabilecek zararlardan, doktoru mesul tutarak ilaca başlamakla rahatlığına kavuşmam mümkündür. Ama madolyonun ters tarafıda mevcuttur, beni korkutanda odur.

Geçmişte şöyle bir olayla karşılaşmıştım. Uzun süredir bilgi ve tecrübesine inandığım ve defalarca muayehanesine giderek, kendisine oldukça para kazandırmış olduğum bir doktorum vardı. Birgün +65 ve yaşıtım ve ABD’de ikamet eden bir arkadaşım, kedisininde depresyon hastası olduğunu ve bu nedenle ömür boyu Prozac kullanacağını, benimde Prozac kullanmamı söylemişti.

Bu nedenle o doktordan telefonla uzun zamandır kullandırmakta olduğu Cipram yerine Prozac için onayını almak istemiştim. Telefonda bana verdiği hazır cevap hayır olmuştu, sebebi sorduğumda yaşlı oluşumdanmış. Prozacı yaşıtım arkadaşımın kullamakta olduğunu söylememde, asabiyete kapılıp bu soruma cevap verebilmesi için muayehanesine gelmemi söylemişti. Muayenehanesine gitmem randevü alarak vizite ücreti ödememi gerektirmekteydi. Bu takriben 3 yıl önce olmuştu o zamanki ücreti 150TL idi şimdi Allah bilir nekadar olmuştur.

Bunun üzerine yakınımdaki bir özel poliklinikteki doktora 50TL ödeyerek durumu anlattım. Cipramı aniden bırakarak Prozaca başlıyabileceğimi söyledi, ve bana güven vermesi için reçetesini yazıp imzaladı. Hoş Prozacta 6 ay kullanmama rağmen bana faydalı gelmedi, orası başka. Ama bu olaydan sonra her gidişimde 150TL kazanmakta olan doktor da bu kazancından oldu.

Beşinci rahatsızlığımın nüks edişinde Stablon antidepressanın yan tesirleri açısından bana uygun geleceğini, ve bu ilacın bazı kişilerde depresyonlarına iyi geldiğini keşf ettim. Dr. Ahmet Koyuncuyu telefonla arayıp görüşünü aldım. Bu ilaç vasıtasıyle şimdiye kadar iyileşen hastası olmadığını söylemesi moralimi bozdu. Kendisini muayehanesinde ziyaret etmemi istedi. Gelemiyeceğimi bildirmem üzerine, benim daha evvelce kullanmış olduğum faydasını göremediğim Çipralex, Remeron gibi diğer ilaçların daha faydalı olabileceğini söyledi. Geçmişte Cipralex’i anksiyetemi arttırması yüzünden ancak 1 ay kullanabilmiştim.

İşin işinden çıkamadığımdan poliklinkteki doktora tekrar müracaat ettim. Satanstoystore’un dediği üzere kullanabildiğim antidepressanların tesirsiz kalması yüzünden, altta yatan biyolojik nedenlerin ortaya çıkarılması için, listelediğim bazı testleri yaptırmasınıda kendisinden rica ettim.
                  Maalesef bu testlerin hiç birini bana yaptırmadı. Bunun yerine hiç denemediğimden 10mg’lık Paxera yazdı. Sevinç ve güvenle eczaneden Paxera’yı aldım. Sık görülen en az 5% yan etkileri arasında Hipertansiyon, konjestif kalp yetmezliği, kalp bloğu, kardiak atımının azalması gibi en çok korktuğum yan tesirleri nedeniyle ilaca başlayamadım. Paxera, Paxilin muadili ilaç çıktı, o zamana kadar doktorlarca yazılmamış olmasının nedeni her halde bu yan tesirleri yüzündendi.

Şimdi bu doktora tekrar görünüp Lustralı kullanma mesuliyetini üzerine atmakla bir şey kazanacağımı zannetmemekteyim. Çünkü kendisi bana yazdığı Paxerayı kullanmayıp onun yerine Cipralex kullanmış olduğumu bilmiyor, kendisini kızdırmak istemem. Çünkü bazı sakinleştirici ilaçları yazan tek doktorum. Ayrıca Hipertansiyonum olduğunu kendisine bildirmeme rağmen bana Paxera yazmış olması, kendisine karşı güvenimi azalttı.

Benim şansıma mı nedir, 9 yıldır gittiğim doktorların hepside, bir nedenle kendilerine olan güvenimin sarsılmasına neden oldular. Dolayısıyle yeni bir doktora gidip Lustralı denemek istiyorum acaba onaylarmasınız diye bilmek için vizite ücreti ödemeyi kendime yakıştırmamakta ve yanaşmamaktayım.

Yorumlarını esirgememiş ve esirgemiyecek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

:roll: U34
                  Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Umut,

Yazdiklarinizi anliyorum. Hipertansiyon icin devamli olarak gittiginiz, sizin medikal gecmisinizi bilen bir doktorunuz var mi? Sordugum soru psikiatr degil, daha cok kardiovascular alaninda uzman bir doktor.

Cunku zaten eger bir psikiatr, sizin diger doktorunuzdan sizinle ilgili bilgi almadan ilac yazabiliyorsa, bu bir kusurdur. Birbirinden habersiz doktorlarin yazdiklari receteler nedeni ile ölen insanlar var; gecen yil hayatini kaybeden aktor Heath Ledger'in ölüm nedeni budur, iki doktorun diyalog eksikligidir. Burada eger doktorlar sorumsuzca davraniyorsa, is size dusuyor. Hipertansiyon icin gittiginiz doktorunuzun, psikiatriniz ile iletisime gecmesini isteyin, bu sizin hakkiniz.

Yorum

Re: Lustral için yüreklendirmenize ihtiyacım var.

Orjinal yazı sahibi: Umut34

Dokuz yıl içinde nüksetmekte olan herbiri 10-14 ay süren rahatsızlığımın doktorlar ve ben depresyon olduğunu zannetmiştik. Taki şu an 5ci kez nükseden 9 aydır devam eden rahatsızlığımın başlangıcına kadar. Beşinci başladığında nüks etmekte olan rahatsızlıklarımın aslında depresyon hastalığı yerine yaygın anksiyete bozukluğu olduğu kanısına vardım. Çünkü hastalığımın her nüks edişine üst üste gelen stres verici olaylar sebeb olmakta ve anksiyetemin tavana vurması durumuyla karşılaşmaktaydım. Sonrası malum, stres verici olaylarla karşılaşmamak üzere eve kapanma ve bu durumuma üzülmem dolayısıyle belkide depresyon.

Hernekadar major depresyon için 12 antidepressanın karşılaştırılmasında en fazla Lustral puan kazanmışsada (Kaynak1), bir üye arkadaşımızın sorusu nedeniyle, acaba anksiyete bozukluğu içinde faydalı olup olmayacağını araştırdım. Doğrusunu isterseniz pek fazla bilgi bulamadım. Ancak yabancı bir forumdaki bir hastanın Lustral hakkında aşağıdaki söylediklerini umut verici buldum.

"Lustral’ın depresyon, anksiyete ve borderline OKB için kullanılması. Lustral bendeki yaygın anksiyete bozukluğunun yarattığı anksiyeteye yardımcı oldu. Anksiyetemi tümüyle öldürdü. Ruh halim şimdi çok daha iyi. Hiçbir yan tesiri olmadı. Cipralex, zyban, prozac, anafranil gibi 4 diğer SSRI antidepressanlarını kullandıktan sonra, sadece Lustral bana faydalı geldi.

Lustral beni yıllardır alışmış olduğum umutsuzluk ve stres kuyusuna tekrar düşmemi engelledi. Lustral’ı diğer psikiyatrik olmayan hastalıklarım için kullanmakta olduğum tansiyon düşürücü Aldactone ve diğer bir ilaç yanı sıra almaktayım".

Bakınız arkadaşımızın sorusuna bilgi araştırırken nerden nereye geldim. Lustral’ı şimdiye kadar hiç denemememin nedeni hipertansiyonum hastası olmam ve tansiyon düşürücü ilaç kullanmam yüzündendi. Yukardaki hastanın benim gibi tansiyon düşürücü ilaç kullanması nedeniyle Lustralın yan tesirlerini nette tekrar araştırdım.

Yüksek tansiyon veya kalp üzerinde yan etkilerinin bulunmadığını hayret ve memnuniyetle gördüm. Şu anda 4,5 aydır kullanmakta olduğum Cipralex’i anksiyetemi büsbütün arttırması nedeniyle dozunu aşırı titizlik ve sabırla bırakma aşamasındayım. Tamamen bırakmama 8-10 gün kaldı, ondan sonraki devremi antidepressansız geçirmeye karar vermiştim.

Cipralex’e 8-10 gün sonra son verdikten sonra Lustrala başlamak için bugünden bir kutu 50mg’lığını kapıcıya aldırttım.

Heyecanla prospektüsündeki yan tesirlerini okudum, beni korkuya düşürecek birşey yoktu. Ancak pazarlama sonrası yan tesir verileri arasında Seyrek 1/100 olarak:Göğüs ağrısı, çarpıntı. Nadir 1/1000 olarak: Hipertansiyon bulunması moralimi bozdu, buna mukabil Lustral’ı şimdiye kadar hiç kullanmamış olmam bana son çare olarak gözükmektedir. Kendi kendime kullanıp denemeliyim, nasıl olsa tansiyon düşürücü ilaç kullanmaktayım, göğüs ağrısı ve çarpıntı olup devam edersede bırakırım demekteyim.

Netice:

1ci sorum;
                      Aranızda Lustral kullanarak anksiyete bozukluğu için fayda göreniniz olup olmadığını ve herhangi bir nedenle kullanmanızda yukardaki pazarlama sonrası yantesirleriyle karşılaşıp karşılaşmadığınızı öğrenmek istemekteyim.

İkincisi; Acaba siz benim durumumda olsaydınız, ve antidepressanlar hakkında yeterli bilgi ve tecrübeleriniz olsaydı, planladığım üzere Lustralı denemeye kalkışırmıydınız. Lütfen doktora danışmadan denemezdim klasik cevabını vermeyiniz. Çünkü bunu zaten bilmekteyim.

Umut, ne kadar klişe olursa olsun uyumak için arada bir xanax atmanın dışında hiçbir ilacı doktor kontrolü olmadan almazdım;bu konuda ne kadar fikir sahibi olursam olayım.Bu yol yol değil.Diğer yandan senin ne şekilde bir ilaç tedavisinden geçtiğini bilmiyorum ama geçenlerde burada bir arkadaş yıllarca ilaç tedavisi gördüğünü durumunda düzelme olmadığını söylemişti ama konuşmaya başladığımızda onun yıllarca tedavi görmesine rağmen hiç bir zaman adam akıllı bir tedavi görmediğini anladık.Sürekli başladığı ilacı doktoruna danışmadan bırakmış kafasına göre kendisi ilaç almış yada 4-5 ay randevuya dahi gitmeden aynı ilaçları kullanmış.Burada izlenecek çok net bir yol var.Oturacak, eline kalemi kağıdı alıp bugüne kadar olan durumunun can alıcı noktalarını anlayıp yazacaksın ve gidip iyi bir psikiyatristle görüşeceksin.En azından 20 günde bir mutlaka kontrole gideceksin başlangıçta.Yeterli süre kullanımında cevap vermezse dozlar değişecek, olmadı ilaçlar değişecek ve o safhada asla ilaçlar düzensiz kullanılmayacak ve durum çok iyiye gitsede en azından bir süre bırakılmayacak ve bırakılacaksada doktor kontrolünde yavaş yavaş olacak ve bırakılıp bırakılmaması konusunda doktorun fikride alınacak (bazıları yanlış olmasını bilmesine rağmen hastaya bırakıyor).Aynı zamanda bırakıldıktan sonra da durum gözetimde olacak ve herhangi bir dalgalanmada yeniden uygun tedaviye başlanacakki hastalık tekrar fazla ilerlemesin.Bunu burada bizimle tartışma umut.Bir defa bir profesörle görüş ve bir uygulama yapsın.Olmazsa tekrar ona gidecek paranın olmadığını söylersin ve öğrencilerinden biri durum üzerinden takip eder.

Yorum

Bu arada illaki bu konuda kendim bir rota çizeceğim dersen bile sen yine bir psikiyatristle görüş, fikirlerini onunla paylaş ve beraber karar verin.

Yorum

prospektüsü okumak doktorun görüşünü almaktan çaok daha önemli bence prospektüste yazılanların hepsini doktorlar bilmiyor siz doktorları ne sanıyorsunuz bir uzaylımı kendi hastalığı ile uzun yıllar uğraşmış akıllı bir insan hastalığı ile ilgili bilgiyi bir doktordan daha iyi bilir bence siz doktorlarınızı dinleyin ama sanmayın ki çok şey biliyorlar.ne yapıyorlar belirteyim

Doktor; Evet şikayetiniz nedir

siz ; şudur budur.....

doktor; hııım sizde anksiyete var size şu ilacı öneriyorum (önerdiği ilaç prospektüsünde ve internette rahatça bulabileceğiniz anksiyete tedavisinde kullanılan ilaç komik )

siz ; peki bu ilacı kullanayım bakıyım (bir nevi koyunsunuz)

valla kim ne derse desin doktorun dörüşünü alamk lazım iyi doktorlarda var bana çok bilgi veren doktorlar oldu ama artık bişe vermiyolar hep aynı şeyler eğer ilacım iyi gelmediyse başkasını yazacak ne yapacak ki yani
                          diyeceğim ilacı iyice araştırdıktan sonra ve hastalıgınız ve yaşınızın getirdiği negatif durumları göz önünde bulundurarak ilacınızı kendinizde değiştirmenizde bir sakınca yok

lustral hiç kullanmadım saygılarımla umut amca

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viajante

Netice:

1ci sorum;

Umut, ne kadar klişe olursa olsun uyumak için arada bir xanax atmanın dışında hiçbir ilacı doktor kontrolü olmadan almazdım;bu konuda ne kadar fikir sahibi olursam olayım.Bu yol yol değil.Diğer yandan senin ne şekilde bir ilaç tedavisinden geçtiğini bilmiyorum ama geçenlerde burada bir arkadaş yıllarca ilaç tedavisi gördüğünü durumunda düzelme olmadığını söylemişti ama konuşmaya başladığımızda onun yıllarca tedavi görmesine rağmen hiç bir zaman adam akıllı bir tedavi görmediğini anladık.Sürekli başladığı ilacı doktoruna danışmadan bırakmış kafasına göre kendisi ilaç almış yada 4-5 ay randevuya dahi gitmeden aynı ilaçları kullanmış.Burada izlenecek çok net bir yol var.Oturacak, eline kalemi kağıdı alıp bugüne kadar olan durumunun can alıcı noktalarını anlayıp yazacaksın ve gidip iyi bir psikiyatristle görüşeceksin.En azından 20 günde bir mutlaka kontrole gideceksin başlangıçta.Yeterli süre kullanımında cevap vermezse dozlar değişecek, olmadı ilaçlar değişecek ve o safhada asla ilaçlar düzensiz kullanılmayacak ve durum çok iyiye gitsede en azından bir süre bırakılmayacak ve bırakılacaksada doktor kontrolünde yavaş yavaş olacak ve bırakılıp bırakılmaması konusunda doktorun fikride alınacak (bazıları yanlış olmasını bilmesine rağmen hastaya bırakıyor).Aynı zamanda bırakıldıktan sonra da durum gözetimde olacak ve herhangi bir dalgalanmada yeniden uygun tedaviye başlanacakki hastalık tekrar fazla ilerlemesin.Bunu burada bizimle tartışma umut.Bir defa bir profesörle görüş ve bir uygulama yapsın.Olmazsa tekrar ona gidecek paranın olmadığını söylersin ve öğrencilerinden biri durum üzerinden takip eder.
                            Xanax'dan sanki "hafif" bir ilacmis gibi soz etmissin Viajante. "Arada bir uyumak icin xanax atmak" ne demektir bilmiyorum..... Xanax oldukca agir, narkotik bir ilac. Solunumu durdurabilir. Xanax'i reteceye yazarken doktorlar genellikle COK dikkatlidir........ cunku ters giden birseyler olmasi durumunda sonuclari cok agir olabilir. Xanax uyku ilaci degil, papatya cayi degildir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: satanstoystore
                              Orjinal yazı sahibi: viajante

Netice:

1ci sorum;

Xanax'dan sanki "hafif" bir ilacmis gibi soz etmissin Viajante. "Arada bir uyumak icin xanax atmak" ne demektir bilmiyorum..... Xanax oldukca agir, narkotik bir ilac. Solunumu durdurabilir. Xanax'i reteceye yazarken doktorlar genellikle COK dikkatlidir........ cunku ters giden birseyler olmasi durumunda sonuclari cok agir olabilir. Xanax uyku ilaci degil, papatya cayi degildir.
                              Yazıyı tamamen kişisel yazdım sts.Herhangi birine bir öneri yada xanax hakkında bir bilgi yok.Anksiyete giderici bir ilaç ve uzun süre kullanımı uygun görülmüyor.Ayda yada bir kaç ayda bir duruma özgü olarak zor bir geceyse 0,5 mg yarım tablet alıyorum.Tabi bu şekilde alıyorsanız bunun sık yada zorunluluk haline gelmemesine dikkat etmek gerekiyor.Bu benim kişisel kararımla ilaç alma sınırımın limiti.Eksiğiyle fazlasıyla başka bir anlamı yok.Bahsettiğim şeyi abartılı algılamışsın.Canı sıkılan yada uykusu kaçan herkes bir xanax alsın gibisinden bir şey yazmadımUyku ilacı değil ama uykusuzluğun nedeni anksiyeteyse durumu her zaman kurtarır.Tabi dediğim şeylere dikkat etmek gerekiyor.Ayrıca özel bir rahatsızlık yoksa 0,5 mg xanax kimseye bir şey yapmaz.

Yorum

İşleniyor...
                              X