Duyuru

Collapse
No announcement yet.

antidepresanın kullanım azami süresi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• anakin
    adlı üyemiz antidepresanın kullanım azami süresi konusunu başlattı

antidepresanın kullanım azami süresi

merhaba

10 senedir paxera kullanıyorum son 4-5 senedir 15 mg kullanıyorum.
    sizce bir ilaç bu kadar uzun sene kullanılmalı mı? değişiklik gerekir mi?
    bazı zamanlar anksiyetem ortaya çıkınca tranko buskas alıyorum o kadar

• zinduar
    replied
    Tıbba ve ilaç üreten, tedavi araştıran bilim adamlarına saygım sınırsızdır. Bazı rahatsızlıkların kalıcı bir çözümü malesef şu an itibari ile yok ama en azından baskılanabiliyor. Şahsen ben ilaçların çok faydasını görüyorum. 10 yıldır aynı ilaç kullanılıyorsa artık değiştirilmeli diye bir kaide kesinlikle yok, olsa doktorlar bunu dile getirirdi. Bence rahat olun. Şifa buluyorsanız ve bu şifa sizin için tatmin edici bir seviyede ise içmeye devam ediniz. Sağlıcakla kalın...

Leave a comment:

• birzamanlarben
    replied
    tedavi nedir? hastayı iyileştirmektir.hasta olunca ilaç içersin iyileşirsin,iyileştikten sonra belki kısa bir süre daha ilaca devam edersin hastalık nüks etmesin diye ama senelerce kullanmak gibi bir şey yapmazsın.bunun adı tedavi değil,bunun adı uyuşturma,dondurmakdır,iptal etmek değil,kökünü kurutmak değil '' beklemeye almak'' dır.ilacı bıraktığında hastalık veya bozukluk kaldığı yerden devam eder.öyleyse hastalık tedavi olmamıştır veya bozukluk düzelmemiştir.siz bir demiri düzelttiğinizde tekrar eğilir mi ? eğer eğilirse düzeltmenin anlamı ne ? şayet size düzgün bir demir lazımsa.
    ilaç pazarlarına hasta lazım.ilaç içitğimiz sürece kasalarına dolarlar dolmaya devam edecektir,senin benim çektiğimiz acılar onlar için önemli mi ? hiç sanmıyorum .evet önemli ama hasta kaldığımız sürece önemli .tedavi olduğumuzda ilaç kullanmayı bırakıyorsak bu onların sonu olur. tansiyon ilaçları da böyledir ,sürekli kullanılan diğer ilaçlarda ...
    bize gereken tedavi olmaktır.ben ilaçları çoktan bıraktım.alternatif yöntemlere yöneldim.meditasyon videoları dinliyorum.telkin videoları var takip ediyorum yaklaşık 1 buçuk senedir.bir şeyler düzeldi mi ,tam değil ama yol kat ettim.peki ilaç içtim yıllarca belki 10 seneden fazla...tedavi oldum mu ? hayır! bu ilaçlar bir şeyleri düzeltiyormuş gibi görünsede bi çok organa da zararı vardır.en başta karaciğere.yıllar önce ilaçları yoğun kullandığım bir dönemde aniden yorgunluk krizine girdim.elim ayağım üşümeye başlamıştı,sanki vücudumdan şırıngayla,hortumla enerji mi çekiyorlardı,öleceğimi zannettim.doktora gittim bana ''dikkat et karaciğer enzimlerin çok yükselmiş,siroz olabilirsin '' dedi....peki niye .ben yüzde 99 eminim ki içtiğim ilaçlardan ! 2 sene önce de şeker hastası olduğumu öğrendim.yine yüzde 99 eminim ki ilaçlar pankreası ma zarar vermişti.eskiden okuduğum kitapları rahat anlardım.son 6 -7 senedir okuduğum kitapları anlamakta zorluk çekmeye başladım.yüzde 99 belli ki ilaçlar beynime de zarar vermişti !
    beynimin düzenli çalışması için düzenli olarak siyah kuru üzüm tüketiyorum, elma sirkeli su içiyorum.meditasyon ,telkin videoları dinliyorum.daha önce psikoloğumun verdiği egzersizleri uyguluyorum. ve artık ilaçları kullanmaya niyetim yok .
    serotininizi arttırmak ,varsa sosyal fobi için şu egzersizleri uygulayın :

en az 25 defa başınız sabit vaziyette karşıya bakar durumdayken gözlerinizi en sağ ve sen ol köşeye çevirin .1 sağ en dip köşeye.. 2 sol en dip köşeye...3 sağ köşeye . ..4 sola.5 sola..6..7..8..9...10..11. ..25 e kadar icinizden sayarak.. Daha sonra gözlerinizi kapatın ve yukarı alnınızın ortasına yani 3ncü göz dedikleri noktaya bakabildiginiz kadar bakın . Ardından gözlerinizi açın ,oturur vaziyette ellerinizi dizlerinizin üzerine koyun. Sağ ve sol dizinize sırayla en az 50 kere yavaş şekilde vurun. Her vurmada 1..2..3..4..5...50 diye içinizden sayın .1 Sağ dize, 2 sol dize, 3 sağ dize, 4 sol dize.....yavaş tempoyla 50 ye tamamlayın .sonra ayağa kalkın. Gözlerinizi açarak tavana dikerek bakın ve bu durumda yürüyebildiğiniz kadar yürüyün.durduktan sonra da saat yönünde 15..20 saniye mevlevi gibi dönün.
    Last edited by birzamanlarben; 12-10-2017, 02:18 PM.

Leave a comment:

• anakin
    replied
    ileriye dönük bir zararı yoksa kullanabilirim. çünkü hayat kalitemi arttırıyor.dotor ilk seroxat vermişti seneler önce,daha sonra paxil,en son olarakta paxera. hepsi aynı içerik

Leave a comment:

• enerji528
    replied
    İki doktor bana ömür boyu ilaç kullanmam gerekebileceğini söylemişti. Ancak kesinlikle doktora gidilmeli.

Leave a comment:

İşleniyor...
X