Duyuru

Collapse
No announcement yet.

nerdeyse denemediğim ilaç kalmadı ama sonuç sıfır?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• nerdeyse denemediğim ilaç kalmadı ama sonuç sıfır?

bende biraz okb,depresyon ve sosyaol fobi var arkadaşlar nerdeyse denemediğim ilaç kalmamıştır,lustral,paxil,selectra,dideral,ciprale x,rexapin vb denemediğim de var mesela aurorix ilacını merak etmeye ve kullanmayı düşündüm..

ama asıl düşüncem ilaçlara olan hiçbir inancımın kalmaması,bana hiç bir etki yapmadı placebo dan başka,içlerinde sadece paxil sinirimi yumuşattı o kadar..inanmıyorum artık doktorlara da ilaçlara da çare beyinde ama doğru doktor da vardır mutlaka,ufak çağlı araştırma sonucu bu antideprasan ilaçların ağır hastalara iyi geldiğini farkettim mesela kriz geçirenler yaşlı hastlar gibi.. sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda arkadaşlar saygılarla..

leponex diye bi ilaç var dirençli şizofrenide kullanılır ama dirençi depresyonlarda da etkilidir.sakinleştirici etkisi çok yüksektir.aşırı kilo aldırabilir ,düzenli kan tahlili ister ve çok uyku yapar.doktorun uygun görürse bunuda denemende fayda olabilir diye düşünüyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bonnie
      ilaç dışında kendin ne kadar çaba sarfettin? ve sorunlarına neden olan şartları ortadan kaldırabildin mi? eğer o şartlar, koşullar duruyorsa olduğu gibi, ilacın işe yaramaması doğal. ilaç sadece birşeyleri değiştirmen için gereken gücü verir. bana ilk sosyal fobi için lustral verilmişti. çünkü depresyonum da sosyal fobim sonucunda olmuştu. yani zincir gibi birbirine bağlı bunlar. hepsi aynı anda ortadan kesinlikle kalkmaz. baştakiyle önce uğraşmak gerekiyordu ötekileri düzelsin. lustral cesaret arttırıcı bir ilaçtır. lustral alınca birden iyileşmez sosyal fobi. çünkü fobiler üzerine gidilerek iyileşir ancak. ama lustral sana üzerine gidebilmen için gerekli gazı verir. ve o sene yeni arkadaşlar edindiğimi, sosyal faaliyetlerde bulunduğumu hatırlıyorum. sonrasındaki yıllarda da sosyal fobimle uğraşmayı hiç bırakmadım. ilaç alıp evimde oturmadım yani. o kadar rahatsızdım ki ya aşıcam ya aşıcam dedim. o yüzden ilaç tek başına işe yaramaz. ancak gerekli gazı verir. tek başına ilan depresyonu da geçirmez. depresyondan çıkman için harekete geçmen gerekir ama bir türlü hareket edemezsin. ilaç işte senin o ilk hareketi yapmana yardımcı olur.
      bonnie sana bir şey söyliym mi ilaçları bırak ben kendi çabamla daha çok yol katetmiştim,ilaç destek bile vermedi

Yorum

...............
        Last edited by hale46; 04-07-2015, 06:12 AM.

Yorum

o zaman ilaçsız devam et daha çok yol katettiysen. ama benim kendi deneyimlerimden söyleyebileceklerim bunlar. lustral, prozac ve aynı etken maddeye sahip olanlar cesaret arttırıyor. benim sosyal fobimde etkili olmuşlardı. depresyon için hiçbiri işe yaramadı diyebilirim. ama benim depresyonum sabit değil atipik denen inişli çıkışlı olandan. o yüzden tek lityum iyi geldi. ve 8 yıldır hala kullanmaktayım. yani zor durumdaysan, doktor ve ilaç değiştirip denemeye devam edeceksin. ya da gözünü karartıp herşeyi kendi başına yapacaksın. ben bir kere dellendim öyle. 2007 yılıydı anti depresan almayacağım ve ilaçlarımı da kendim düzenleyeceğim dedim. o günden beri almıyorum, tek lityumum var. yani kızdım doktora dellendim. ama o sene nasıl rahat geçti, her gün okula gidiyordum bir aksiyon içindeyim. o halde okul bitirdim. ama şu son evde oturduğum 1 sene zor geçti. zor zamanlar yaşadım. yani artık sen karar vereceksin. her ilaç her insanda farklı etki gösteriyor. cipramı mesela birçok insan kullanıyor rahat, ben de dozunu 2 ye katladığımız halde kesinlikle iyi gelmemişti.
          hmm anladım doktorlara güvenmiyorum dediğim gibi ama bonnie seni çözemedim ??

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hale46
            terapi alıyor musun?
            bana sorudysan almıyorum terapi zaten yapılacakları biliyorum terapiyi ne yapayım bir ton para onların söliceklerini bende sölerim valla

Yorum

neyi çözemedin? karışık mı anlatmışım? karıştırmış olabilirim. ben de 7-8 çeşit ilaç kullandım bugüne kadar. hepsi bir farklı. ama sonunda çözdüm. sorun benim birbirine bağlı 2 ayrı sorunum olmasından kaynaklanıyor. birine iyi gelen ilaç ötekini bozabiliyor. iç içe geçmiş sorunlarda ilaç daima bir muammadır. zordur yani doğru denklemi oluşturmak.
              çok uzun yazıyorsun ya psikolojik olarak dikkat dağınıklığı var acele ediyorum cevap atmak için ondan da olabilir yaw kusura bakma..

Yorum

................
                Last edited by hale46; 04-07-2015, 06:13 AM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: badakist
                  terapi alıyor musun?
                  bana sorudysan almıyorum terapi zaten yapılacakları biliyorum terapiyi ne yapayım bir ton para onların söliceklerini bende sölerim valla
                  sende benim gibi bilgisiz ve duyarsız terapistlere denk düşmüşsün bu bağlamda haklısın tabi.ama arayışa devam etmek ve mesleğini hakkıyla icra eden birini bulmak zorundayız..iyileşmek istiyorsak
                  haklısın

Yorum

acele etme yav rahat ol. ben işsizim vaktim bol. yazmaya başlayınca da hızımı alamıyorum bi bakıyorum gene uzun olmuş. :?
                    bende işsizim diyorum iş iş iş bu kelimeden korkuyorum ama yülzeşicem iş dediğin nedir ki 1 hafta zorlanırsın sonra alışırsın die kendimi şartlandırcam ,ama ben gene de nedense aceleciyim bir anlamda tatminsizlik var heralde bende tepki verdiğimde hemen etki istiyorum nedense

Yorum

İşleniyor...
                    X