arkadaşlar bir sürü ilaç kullandım bunların içinde paxil en kötü iktidarsızlık yapanıydı,antidepresanlardan cinselliğe yan etkisi olmayan ilça var mı varsa isimleri nelerdir?bu konuda bilgilenmek istiyorum teşekkürler..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
cinsel yanetkisi olmayan antidepresan?
Collapse
X
-
-
hmm anladım kardeş,ama paxil çok kötü isteksizlik yaratıyor sırf bu yüzden o ilacı kullanmıyorum..Orjinal yazı sahibi: dost84cipralex cipram remeron stablon ,benim bildiklerim bunlar ama bazı kişilerde cinsel sorun yapabilirler.en seyrek cinsel yan etki yapanları bunlar diyebilirim
Yorum
-
yok dostum ben cipram cipralexe göre de daha mı iyi onu sormuştum aslında bende ???yani hiç bir libido düşüklüğü sorunu olmuyor deil mi,çünkü askerde cipralex kullanmıştım herhangi bir sorun yşamamıştım ilk 1 ay 10 mb kullanmıştım sonra,heralde devam etmemiştim doktora söyleyince 20 mg a çıkarmıştı stilizan ile beraber,bu stilizanla beraber nie verirler?onu da çok merak ediyorum..
Yorum
-
mono amin oksidaz gerialım baskılayıcılar ( maklobemid) serotonerjik etkili ajanlar içerisinde en az yan etkili olarak uzmanlar tarafından söylenmektedir. zira antikolinerjik etkisinin olmamamsı ve dopamin geri alım etkisi de olduğu için dopamin oranın sabit kaldığı bazı araştırmalarda desteklenmektedir. Ama serotonerjik aktivitesi az olan veya olmayan diğer antidepresanlarda vardır ; Buspon (buspiron) en az yan etki yaptığı iddea edilen dopaminorjik geri alım baskılayıcı ajandır. ama sizin durumunuza uygun olanı doktorunuzla görüşmeniz daha sağlıklı, bu ilaçlar ruhsal durumunuzu dahada bozabilir, o yüzden dikkatli olmak gerekiyor.
serotonerjik ( örn; SRII, trisiklikler,MAOI,..V.S) aktivitesi olan ilaçlar kullanmnız gerekiyorsa ek yardımcı ilaçlar yardımcı olacaktır....
İlginç bir İlaç önerebilirim:::.!!!!!
piresetam (nootropil).... kolinerjik sistem üzerinde güçlü etkili bir ilaçtır, ayrıca kolinerjik sistemin uyarılması nitrit oksit oranını arttırdı için ereksiyonu büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır.
dopamin agonistleri; prolaktin oranını azalttığı için testesteronu arttırır, ilişkiden 1-2 saat önce alınırsa çok faydalı olabilir.
Aromataz Baskılayıcılar: Antidepresanların serotonerjik aktivite üzerinde yoğunlaştığı bilinir ve Serotonin etkisini arttırmak için östrojene ihtiyaç duyar, erkekte östrojen Aromataz enzim denilen (p450 stokrum) enzimle testesterondan vicüdumuzda dönüştürülerek üretilir, ayrıca proklaktinde aynı şekilde oranlı olarak artar, caresi haftada 2 veya 3 defa aromataz inhibitörü ilaçlar olabilir..( örn: Anastrozol 0,5 mg/ 2 veya 3 günde bir)...doktorunuzla bu konu hakkında konuşup yardım alabilirsiniz..
Yorum
-
Böyle bir ilaç yok.Antidepresanlar sinir sistemini baskı altına alırken, cinsellik sinir sisteminden beslenir.Birinden vazgeçmelisin yani.Ben ilaçlardan vazgeçtim.zira diğer durum da psikolojiyi bozuyor.Orjinal yazı sahibi: badakist View Postarkadaşlar bir sürü ilaç kullandım bunların içinde paxil en kötü iktidarsızlık yapanıydı,antidepresanlardan cinselliğe yan etkisi olmayan ilça var mı varsa isimleri nelerdir?bu konuda bilgilenmek istiyorum teşekkürler..
Yorum

Yorum