herkese geçmiş olsun ben lustral ve sülpiri kullanıyorum. ama lustralden paxile geçmeyi düşünüyorum; dr danışıp. bu iki ilacı kullananlar bilgi verirmisiniz.. aralarındaki fark nedir ve hangisi daha etkili ve yararlı ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Paxil mi, Lustral mi ?
Collapse
X
-
Re: PAXİL Mİ? LUSTRAL Mİ?
Orjinal yazı sahibi: Legendherkese geçmiş olsun ben lustral ve sülpiri kullanıyorum. ama lustralden paxile geçmeyi düşünüyorum; dr danışıp. bu iki ilacı kullananlar bilgi verirmisiniz.. aralarındaki fark nedir ve hangisi daha etkili ve yararlı ?
Bu ne için kullanılacağına bağlıdır. İkiside SSRI grubuna ait antidepressandır. Aşağıdaki veriler sadece Depresyon içindir.
Depresyon için Tesir puanları (tam puan10.0): (Link1, İngilizce)
Paxil için, 272 kullanıcının verdiği puan ortalaması : 6.1
Lustral (Zoloft) için, 284 kullanıcının verdiği puan ortalaması : 6.3
Unutmayın Paxil için sizin vereceğiniz puan değişik olacaktır. Eğer Lustral size 8-12 hafta içinde cevap vermemekte ise doktor onayı ile denemekte fayda var. Taki size uygun gelenini bulana kadar.
Geçmiş olsun,
U34
Not:Biraz evvel Link1'de yanlış adres verdiğimi farkettim saat 20:15 de düzelttim, özür dilerim.
Link1: http://www.revolutionhealth.com/drug...for-depressionÇaresizseniz Çare sizsiniz. U34
Yorum
-
Re: PAXİL Mİ? LUSTRAL Mİ?
Orjinal yazı sahibi: Umut34Orjinal yazı sahibi: Legendherkese geçmiş olsun ben lustral ve sülpiri kullanıyorum. ama lustralden paxile geçmeyi düşünüyorum; dr danışıp. bu iki ilacı kullananlar bilgi verirmisiniz.. aralarındaki fark nedir ve hangisi daha etkili ve yararlı ?
Bu ne için kullanılacağına bağlıdır. İkiside SSRI grubuna ait antidepressandır. Aşağıdaki veriler sadece Depresyon içindir.
Depresyon için Tesir puanları (tam puan10.0): (Link1, İngilizce)
Paxil için, 272 kullanıcının verdiği puan ortalaması : 6.1
Lustral (Zoloft) için, 284 kullanıcının verdiği puan ortalaması : 6.3
Unutmayın Paxil için sizin vereceğiniz puan değişik olacaktır. Eğer Lustral size 8-12 hafta içinde cevap vermemekte ise doktor onayı ile denemekte fayda var. Taki size uygun gelenini bulana kadar.
Geçmiş olsun,
U34
Link1: http://www.sosyal-fobi.com/?module=pages&SID=23
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 2 aydır kullanmaktayım. sülpiri kesti dr um. lustralın dozunu 50 den 100 mg çıkardı şu ana kadar pek bir gelişme görmedim
Yorum
-
İlaçlarda herkeste ,olumlu ve veya olumsuz etki gösterecek diye bir durum yok, herkeste farklı etkiler yaratabilir, sana iyi gelen bir ilaç bende işe yaramayabilir..
Bu bakımdan dr sizdeki bu durumu değerlendirip ilaç değişimine gidecektir.
Diğer bir durum ise, kendinizi paxil in iyi geleceğine şartlandırmış olmanız.. Kullandığınız takdirde faydasını göreceksiniz.. çünkü fikren bunu benimsemişsiniz..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Legendfregile herkesde farklı etki olduğunu lafım yok ama görünen o ki paxil kullanıpda memnun olmayan az gibi; lustralde ise bu durum tam tersi gibi!
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Legendfregile herkesde farklı etki olduğunu lafım yok ama görünen o ki paxil kullanıpda memnun olmayan az gibi; lustralde ise bu durum tam tersi gibi!
ben 6 ay lustral kullandım hiçbirşey değişmedi hayatımda 1,5 aydır paxil kullanıyorum doktor panik atağı atlamatmak üzeresin dedi benim oyum paxilden yana arkadaşım...
ama en iyi doktorun bilir.
bana iyi gelen sana iyi gelmez sana iyi gelen de bana...
maalesef denemeden belli olmuyor :?
Yorum
-
iki antidepresan da etki mekanizmaları açısından ( serotonin geri alım inhibisyonu),oldukça güçlü ilaçlardır..
ancak fregile'in de belirttiği gibi,her ilaç her bünyede aynı etkiyi göstermez..
ancak şu da unutulmamalıdır ki,ilaç tedavisine olan inancınız ve beklentileriniz son derece olumlu olmalıdır..ve sabır en önemli etkenlerden birisi..
bu sınıftaki ilaçların olumlu etkilerinin gözlenebilmesi,15 gün ile 3 ay arasında değişebilmektedir..
eğer günlük stres faktörleri ve mevcut rahatsızlığınızı tetikleyen faktörler yaşamınızda devam etmekteyse,bu sizi olarak,demoralize ve amotive edecektir..
böyle bir durumda da ilacın,etkiye geçiş aşamasına ulaşmanız zorlaşacaktır.öncelikle,ailesel ve sosyal olarak,kurtulabildiğiniz kadar,stres faktörlerinden kurtulmaya çalışın..bu yönde ailenizden ve arkadaşlarınızdan destek alın..ve en önemlilerinden biri de,ilacın yararlı etki periyoduna girene kadar,bilişsel ve davranışsal terapi alın..
bu ilaç tedavisine yanıt vermekte zorlanan hastalarda son derece etkili..
lustral ve paxil arasındaki en kayda değer fark ise,lustralin mani hikayesi olan hastalarda da güvenle kullanılabilmesi..sevgiler..
Yorum
Yorum