selam arkadaşlar ben serdolect 16 mg kullanıyorum bu ilacı kullananlara sorum sizde uyku bozukluğu yapıyor mu bu ilaç ben gece uzun sure uyumayı bekliyorum ama çok geç uykuya dalabiliyorum aranızda serdolect kullanan varsa lütfen cevap yazsın
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
serdolect kullananlar
Collapse
X
-
-
Merhaba. QT Aralığı nedeni ile Avrupa'da bile zor izin alındı. Ancak araştırma raporuna baktığımda QT aralığı doz ile doğru orantılı olarak artmakta. Yani şöyle söyleyeyim, en düşük doz olan 12Mg Serdolect (Zaten 3 dozu var - 12-16-20) tamamen Seroquel ile aynı derecede yani 15ms arttiriyor QT aralığını. O yönden en az doz denenebilir, arttirmamak kaydiyla. Olmazsa da başka ilaca geçilir. Ancak baktiğimda en yüksek dozu bile FDA tarafından onaylanmış Ziprasidone (Geodon)'a çok yakın QT aralığı. Ancak ben yine de 12mg'yi aşmayacağım. Neden FDA bu kadar abartti bilmiyorum ama bir bildikleri vardır. İsteyen 10.000 kişinin katıldığı araştırmanın powerpoint raporunu okuyabilir. Riskler dair bilgi de var ve QT aralığı dozlarla ve diğeri ilaçlarla grafikle karşılaştırılıyor. Doktora danışmadan bir şey yapmayın. Bizim soylediklerimiz nereden baksanız kulaktan dolma sayılır tıp doktoru olmadığımız için. Ancak bu ilaç H1 reseptörüne hiç bulaşmıyor ve sedasyon ile uyku yapmıyor. Aynı zamanda dopamini bloke ederken bütün beyindeki dopamini bloke etmiyor, belli bölgelerde yapıyor. O nedenle sedasyon ve uyuşukluk, bilişsel işlevde azalma çok az.
http://www.fda.gov/downloads/Advisor.../UCM248414.pdf
Yorum

Yorum