Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aile Dizimi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Aile Dizimi

Aile Dizimi hakkında
    bilgisi ve deneyimi olan üyelerimiz var mı acaba?

Böyle birşeyin varlığından bile haberim yoktu, okuyunca biraz ürktüm ama kendi kendime soramadan da edemedim, acaba bana da yardımcı olabilir mi?
    Elinden geleni yaptın, şimdi de ayağından geleni yap. Gitmek gibi mesela !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tilki
      benim katıldığım psikiyatrinin yaptığı aile dizimi ile yüzde yüz aynı değil. aynı temada, yani genetiği rahatlamak üzerine ama bazı farklılıkları var. ben daha işe yarar buldum o benim şahsi düşüncem.

ama bu tür çalışmaların ana amacı aile alanında birikmiş duyguların rahatlatılmasıdır. çünkü aile alanı kollektif bir alandır, soyumuzdan ayrı değiliz. bu şeye benziyor, annenin duygularının çocuğa geçmesi gibi. huylarnın yeteneklerinin geçmesi gibi. tipimizi onlardan almamız gibi. doğal olarak geçmişteki çözülmemiş travmalar olaylar da bize geçiyor. sürekli tedavi olup bir türlü iyileşemeyen kronik hastalarda yüzde 90 bir aile soyu hikayesi vardır. bu çalışma fiziksel rahatsızlıklar için de yapılabiliyor ayrıca. şifanın önü açılmış oluyor ve kişi hızlı iyileşme gösterebildiği gibi, tedavisine cevap verebilecek aşamaya geliyor, şifasını engelleyen etkenler ortadan kaldırılıyor.
      Birden imzan dikkatimi çekti, daha bir anlamlaştı.
      Denemeye değer diye düşünüyorum

Yorum

benim babam öz ailesiyle büyümemiş.başka bir aile bakmış.öz ailesine dair bilgim az.
        bu çalışmayı etkilermi?
        hiç bilgim yok bu konuda ondan soruyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kumral Ada View Post
          benim babam öz ailesiyle büyümemiş.başka bir aile bakmış.öz ailesine dair bilgim az.
          bu çalışmayı etkilermi?
          hiç bilgim yok bu konuda ondan soruyorum
          Tilki'nin verdiği linki inceledim, olay tamamen genetiksel değilki. seanslara katılanların yorumlarını okudum. yaşanamamış bir çocukluğun etkileri de gün ışığına çıkabiliyor,
          negatif yönde etkileyeceğini düşünmüyorum

Yorum

seni etkileyen bir sorunsa bu, senin alanın açıldığında ortaya zaten çıkar ve rahatlatılır. yani şöyle söyleyeyim. çalışma yapan kişiye sorunlar söylenmiyor bile. alan açıldığında herşey kendiliğinden ortaya çıkıyor, kimse bilmeden. çok acaip bir deneyim. aile diziminden farkı bu zaten, amaçları aynı.
            ne ki bu?....
            Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.

Yorum

evet anne baba yüzleştirmeleri falan yapılıyor. genelde kişi iradelerine müdahale yok. ancak mesela anne diyelim ki haksızlık yapmış sorumluluğunu almamışsa, özür dilemesi için zorlanıyor. bu tamamen oradaki gerginliği rahatlatmak için.
              annem babam yüzleşecekler, özür dileyecekler...
              yok daha neler? ölsem yapmazlar
              Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.

Yorum

Bana ilginç ve faydalı olabilecek gibi geldi...dışardan
                Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

İşleniyor...
                X