Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Huzursuz Bacak Sendromu Restless Leg İle Baş Edebilen Varmı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Huzursuz Bacak Sendromu Restless Leg İle Baş Edebilen Varmı

merhaba arkadaşlar ben 17 yaşındayım lustral bende hbsye neden oldu şuan bununla başa çıkmaya çalısıyorum parkipex kullanıyorum etkisini göremedim şuana kadar nasıl baş ediyorsunuz anlatabilirmisiniz
    Ya İslamda yükselirsin, Ya inkarda çürürsün, Yol mezarda bitmiyor, Gittiğinde görürsün.

Aynı durum bendede vardı bende ketilept kullanıyordum ketilept yapıyordu bunu ketilepti bırakıp seroquele geçtim sorun halloldu.

Yorum

teşekkür ediyorum o değerli yorumun için ne yazıkkı 6 ay olmasına rağmen lustları bırakalı halen geçmedi şuan paxera 40 mg kullanıyorum ama lustralın benim farkıma varmama yani artmasına sebeb oldugunu söylüyor doktor
      Ya İslamda yükselirsin, Ya inkarda çürürsün, Yol mezarda bitmiyor, Gittiğinde görürsün.

Yorum

bende ilaç kullanmadığım dönemlerde de ara sıra olan birşey. eğer, "işte yeniden oldu bacaklarımı hareket ettirmeden yapamıcam, sabaha kadar uyuyamıcam" gibi düşünürsen daha çok sürüyor. benim önerim tvyi açıp bir süre izle tvye odaklan, bacağını hareket ettirmek istersen masaj yap kendi kendine, ve bu sürekli tekrarlayacak gibi düşünmemeye çalış. bunu 1 gün yaptığında sonraki gün içinden şunu tekrarla,"dün hiçbirşey olmadı dün bu sendromu yendim, aslında böyle bir problemim yok ben çok iyi ve normalim"... inşallah bu sıkıntını aşarsın. sağlık diliyorum...

Yorum

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum evet şuan parkipex kullanıyorum inşallah faydasını görürüm

deper
          açıklaman için ayrıca teşekkür ediyorum zırf bu yüzden masaj aleti bile aldım herçekten çok faydalı oluyor ama şunuda bilmemizi istiyorlar doktorlar bu hastalıkta mesela hareket ettirme geldigi zaman illaki ettirmen gerekiyormus ettirmezsen dayanırsan dahata kötü oluyormuş

Yorum

Merhabalar.bende bu sikintiyi tasiyorum.bacaklarda gucsuzluk:uyusma.gun icinde cok rahatsiz ediyo..tavsiyeler

Yorum

Başa çıkmayı hiç beceremedim bir durum. Stresimi başka türlü atamayacağımı sandığım durum.

Yorum

Kimi zaman bu yüzden etraftaki insanlardan şikayet duyuyorum

Yorum

bende vardi gecmis gectiginden haberim yoktu konuyu okuyunca aklima geldi yillarca surdugu icin umudumu kesmistim gececeginden

Yorum

demir eksikliği huzursuz bacak sendromuna sebep olabilir ,beynimiz dopamin üretmek için demire ihtiyaç duyar
                    yaralanma ya da diyabetten kaynaklanabilen bacaklardaki sinir hasarından dolayı olabilir demir takviyesi almak gerekir

Magnezyum eksikliği, B12 vitamini eksikliği, böbrek yetersizliği ve romatroid artrit gibi birçok başka hastalık huzursuz bacak sendromuna yol açabilir.

ve kullanılan ilaçların yan etkileri sebep olabilir

tedavisi:

Alkol, kafein ve nikotin gibi maddelerden kaçınmak belirtileri azaltabilir. Hastanın ilaçları gözden geçirilmeli ve huzursuz bacak sendromunun belirtilerini artırabilecek ilaçlar kesilmelidir.Kansızlık, şeker hastalığı, beslenme bozuklukları, böbrek hastalığı, guatr, varis ya da parkinson hastalığı gibi hastalıklar tedavi edilmelidir.

kilo vermek ,yürümek,yoga yapmak,stresi azaltmak,vitamin c-e takviyesi,ılık duş almak
                    bacak gerdirme egzersizleri, iyi ve düzenli uyumak

Yorum

İşleniyor...
                    X