Duyuru

Collapse
No announcement yet.

oyun bagımlılıgından nasıl kurtulurum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• oyun bagımlılıgından nasıl kurtulurum

Ben online oyun hastasıyım ve vaktimin çogunu buna ayırıyorum.Bu oyunlarda baya para harcadım ve harcamayada devam ediyorum.

Eve kredi kartı borcu geldiginde zaten babamla papaz oluyoruz çünkü kart benim değil.

Bir meslegim yok o yüzden sıkıntılıyım ama oyun oynamaktanda geri duramıyorum . Bundan hem kurtulmak istiyorum hemde istemiyorum .Çünkü hayatımın bir amacı yok yasamak için yasıyorum

tavsiyelerinizi bekliyorum

futbolla hiç ilgim yok onu daha çok erkekler seviyor

Yorum

saol çok güzel tavsyede bulundun :P çok yardımcı bir yazı oldu

Yorum

Normalde kişilere sitedeki eski yazılarını da okuduktan, haklarında biraz fikir edinmeye çalıştıktan sonra yazmaya çalışırım. Çünkü bir insanın anlattıkları sonuçtur, sebep değildir. Oysa önemli olan sebeplerdir.
        Ama bu aralar malesef pek uğraşamıyorum. Dolayısıyla eskiden yazdıklarınızı okuyamadım.
        Sizin kendi durumunuz da niye bu şekilde bilmiyorum. Hakkaten bunu dert edip etmediğinizi de bilmiyorum. Ama insan iradesini bazı yöntemler uygulayarak geliştirebilir. İnsan ya kendini iradesiyle yönetir, ya da nefsi onu yönetir. Nefsi de bir gün onu iyi yere götürür, ertesi gün ise olmadık yerlere de götürebiliyor.
        İradenin nasıl geliştirilebileceği konusunda da insan bazı fikirler üretebilir.
        Ayrıca bence bir insan bir şeye bağımlıysa bir nevi geçici körlük yaşıyor demektir. Bir gün gelecek ve yaptığı şeyin ondan zaman, enerji, zihin olarak neler götürdüğünü fark edecektir. Bu üzücü bir durumdur aslında. Kendi başıma da bazı konularda geldiği için söylüyorum. Ben de bazı bağımlılıklar yaşadım. Şimdi kısmen azalttım çok şükür. İnşallah sizin açınızdan da aynı şekilde olur. Şimdilik bu kadar.
        Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

Bende zamanında online oyun oynamıs birisiyim.Bgımlılık derecesinde degildi belki ama yinede epey bir süre oynadım.Sosyalestikce bu oyunlardan sogudum ve bıraktım.
          Kendime baska hobiler edindim.Haftada 2 gün halı saha macı yapıyoruz,Haftada 1 gün Galatasaray macı var onunla geciyor,Sosyal gruba katıldım,eşimle gezip tozuyoruz
          ihtiyacını hissetmiyorum online oyunların artık...
          Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

oynamayarak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: angelica View Post
              oynamayarak
              Düz mantık Ama ihtiyacını hissediyor ki oynuyor.Yani bende oynarken sosyal cevrem zayıftı,can sıkıntısından oynuyordum.
              Onlar ortadan kalkınca online oyun ihtiyacıda kalmıyor.Tecrübe:RpS_wink:
              Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mırnaw View Post
                Ben online oyun hastasıyım ve vaktimin çogunu buna ayırıyorum.Bu oyunlarda baya para harcadım ve harcamayada devam ediyorum.

kedi güzelmiş

Yorum

Arkadaşlarına zaman ayır gez toz biraz,bence zamanla otomatik olarak ilgin kesilecek sonra istesende sıkılıp oynamazsın zaten...
                  "Every man dies - Not every man really lives"

Yorum

Benim de sorunum bu. Oyunlara,kitaplara,filmlere ve çizgi romanlara hastalık derecesinde bağımlıyım. Hatta bu ürünleri takıntılı bir şekilde tüketiyorum. Mesela bilgisayarın bulunduğu oda çok güneş alıyor ve bu yüzden görüntü kalitesi düşüyor. Dışarısının gürültüsü de cabası. Odaya sık sık girilip balkon kapısı açılınca sinirlerim bozuluyor. Bazı oyunlarda İngilizce altyazı bulunmuyor,bu yüzden oyundaki karakterlerinin konuşmalarını kulağımı 4 açarak(aslında göz için kullanılırdı o deyim ama neyse)dinlemek zorundayım ve etrafta ses olmamalı,dışarısının gürültüsü dışında evde kimse konuşmamalı. İşin kötüsü babam ağır işittiği için Tv'nin sesini deli gibi açıyor. Ben de sinirlenip hoparlörleri son sese dayıyorum. Bu yüzden ev halkı ve komşularla sık sık tartışışma yaşıyorum. Oyunlarda geçen tek bir İngilizce kelimenin Türkçe karşılığını internette ya da sözlükte bulamazsam çıldıracak gibi oluyorum. Tam bir oyun bağımlısıyım,zaten blogumda oyunlar ve çizgi romanlar hakkında yazılar yazıyorum. Kitap incelemelerine henüz başlamadım,çünkü vakit yok.

Bana kurtulmam için sevgili edinmemi ya da sosyalleşmemi tavsiye etmeyin. Çünkü bu tiple ikisi de çok zor. Hele birincisi imkansıza yakın.Bir kıza çıkma teklif etsem içinden "Tipe bak çay demle" der. Dış görünüşüm kötü olduğu için karizmam da eksik. O yüzden arkadaş ortamına girmiyorum. Dış görünüşümün kötü olmasının yanında millet 75.kız arkadaşını nasıl terk ettiğini övünerek anlatırken benim da sıfır puana sahip olmam da karizma düşürücü bir olay. Sevgilim olmadığı için dalga geçen bir arkadaşım vardı,bir gün tepem attı ve sokak ortasında birbirine girdik. Herhangi bir tavsiye almak için yazmadım,sadece konu açıldığı için yazdım. Çıkıp da "dış görünüş ve paranın önemi yok,önemli olan sevgi,hayata iyi gözle bakmak vs." gibi psikolog kişileri beni rahatlatmıyor. Saç ektirirsem ve sivilce izlerinden tamamen kurtulursam biraz yakışıklı olurum belki.
                    axsdffvbzvbnnm

Yorum

warrock oyna güzel oyun...

Yorum

palavradan nameler..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Carnage View Post
                          Benim de sorunum bu. Oyunlara,kitaplara,filmlere ve çizgi romanlara hastalık derecesinde bağımlıyım. Hatta bu ürünleri takıntılı bir şekilde tüketiyorum. Mesela bilgisayarın bulunduğu oda çok güneş alıyor ve bu yüzden görüntü kalitesi düşüyor. Dışarısının gürültüsü de cabası. Odaya sık sık girilip balkon kapısı açılınca sinirlerim bozuluyor. Bazı oyunlarda İngilizce altyazı bulunmuyor,bu yüzden oyundaki karakterlerinin konuşmalarını kulağımı 4 açarak(aslında göz için kullanılırdı o deyim ama neyse)dinlemek zorundayım ve etrafta ses olmamalı,dışarısının gürültüsü dışında evde kimse konuşmamalı. İşin kötüsü babam ağır işittiği için Tv'nin sesini deli gibi açıyor. Ben de sinirlenip hoparlörleri son sese dayıyorum. Bu yüzden ev halkı ve komşularla sık sık tartışışma yaşıyorum. Oyunlarda geçen tek bir İngilizce kelimenin Türkçe karşılığını internette ya da sözlükte bulamazsam çıldıracak gibi oluyorum. Tam bir oyun bağımlısıyım,zaten blogumda oyunlar ve çizgi romanlar hakkında yazılar yazıyorum. Kitap incelemelerine henüz başlamadım,çünkü vakit yok.

Bana kurtulmam için sevgili edinmemi ya da sosyalleşmemi tavsiye etmeyin. Çünkü bu tiple ikisi de çok zor. Hele birincisi imkansıza yakın.Bir kıza çıkma teklif etsem içinden "Tipe bak çay demle" der. Dış görünüşüm kötü olduğu için karizmam da eksik. O yüzden arkadaş ortamına girmiyorum. Dış görünüşümün kötü olmasının yanında millet 75.kız arkadaşını nasıl terk ettiğini övünerek anlatırken benim da sıfır puana sahip olmam da karizma düşürücü bir olay. Sevgilim olmadığı için dalga geçen bir arkadaşım vardı,bir gün tepem attı ve sokak ortasında birbirine girdik. Herhangi bir tavsiye almak için yazmadım,sadece konu açıldığı için yazdım. Çıkıp da "dış görünüş ve paranın önemi yok,önemli olan sevgi,hayata iyi gözle bakmak vs." gibi psikolog kişileri beni rahatlatmıyor. Saç ektirirsem ve sivilce izlerinden tamamen kurtulursam biraz yakışıklı olurum belki.
                          nası mutluysan öyle kal arkadaş sevigli edinmek farz değil ya,belki umdugundan fazla zarar bıle ettırır sana,oyunlarınla mutluysan sıkayetcı deılsen zaten sorun yok ne guzel ıste oyna dur
                          "Every man dies - Not every man really lives"

Yorum

Aslında işyerinde milletle muhatap olmak zorunda kalacak olmasam asosyal olmaktan hiç de şikayetçi değilim.
                            axsdffvbzvbnnm

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mırnaw View Post

Eve kredi kartı borcu geldiginde zaten babamla papaz oluyoruz çünkü kart benim değil.

Bir meslegim yok o yüzden sıkıntılıyım ama oyun oynamaktanda geri duramıyorum . Bundan hem kurtulmak istiyorum hemde istemiyorum .Çünkü hayatımın bir amacı yok yasamak için yasıyorum

En iyi metot birden bırakmaktır. Oyun karakterleri sahip olduğu bütün itemleri diğer oyunculara dağıt bilgisayarındaki tüm oyunları sil. Yalnız bunu sana tavsiye etmiyorum çünkü yeniden başlaman bir haftadan kısa sürecek gibi görünüyor. Öncelikle online oyun oynamayı bırak. Canın istediğinde bırakabildiğin ve kaldığın yerden devam edebildiğin oyunlar oyna.

Yorum

İşleniyor...
                              X