küçük çocuklar artık internette cırıt atıyor aileler eve erken internet bilgisayar almakla çok yanlış yapıyor bence. ama farkında değilller. 5 dayım var bi kaç tanesinin torunu torunları küçük daha ama face de orda burda geziyolar nerdeyse hiç çıkmıyolar ve sanki büyümüşler gibi sen benli konuşuyolar olur olmaz yaşına uygun olmayan şeylere bakıp görüyolar paylaşıyolar hiç de karışmıyorum ama bence gidişat kötü. sizce...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
internet eve sokulmamalı
Collapse
X
-
Bende internette çok fazla duruyorum ama kesinlikle hiç bir şekilde önermiyorum bi kere internet belli bi yerden sonra bağımlılık yapıyor çocuklarda ders çalışamıyor ve ailesinden uzaklaşıyor. Ya şifre konulmalı yada internet bağlatılmamalı.Küçük çocuklarda büyük düşler görür.
Yorum
-
yasaklarla değil doğruları anlatarak ve yaşa göre önlem alınarak hareket edilmeli.
guti87 çok doğru söylemiş biz eve internet almasak bile arkadaşına gider, okul çıkışı internet cafeye gider vs.
Halbuki evde internet olursa aile koruma şifresi koyarsın, çocuk evde internet var diye arkadaşına da net cafeye de gitmeyi istemez. Senin kontrolünde olur.
Aslında bütün bu düzenlemeler için anne babanın akıllı kendini yetiştirmiş çağa ayak uyduran ebveynler olması gerekir.
Internetle ilgisi olmayan ebeveynler nasıl önlem alacaklarını ve ne gibi tehlikeler olduğunu bilemiyorlar sanırım.Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)
Yorum
-
Ebeveynin çocuklarına örnek olması lazım. Yani mesela kitap okusunlar, çocuklarıyla sohbet etsinler oynasınlar vs. Kanepeye oturup çoğu saçma sapan dizileri seyredip duran ebeveynden çocuğa ne örnek çıkacak ? Çocuklar işittiklerinden ziyade, gördüklerini örnek alıyorlar.
Yorum
-
İnternet güzel doğru kullanıldığı sürece sanki dünyaya açılan bir kapı bilgi doğru olduğu sürece bilgiye ulaşılan en kolay araç ben internette en çok şuna kızıyorum;evde kalmış kız kurusu bayanlar oturup yok tanışmaydı yok chatti filan falan aracılığıyla karısına kızgın olan evli erkekleri kandırıyorlar.
Yorum
-
kesinlikle kesinlikle kesinlikleOrjinal yazı sahibi: Argamemnon View Postkatiliyorum, hatta televizyona da sinir konmali.. bilgisayar bence depresyonu ve anksiyeteyi artiriyor, kapattigim gunler kendimi daha iyi hissediyorum. Sadece gerektigi kadar kullanilmali, ben bu sekilde kullanmaya karar verdim, bakalim nasil bir fark olacak.
Tabiki faydaları,eğlendirici ya da bilgilendirici yanlarını yok saymıyorum sayamam da zaten ama özellikle evdeyken mümkün olduğunca az kullanılmalı diye düşünüyorum.Kapattığım ya da sınırlı kullandığım zaman daha iyi hissediyorum.Evli çiftler için de büyük bir sorun çok yakın bir arkadaşım boşanmanın eşiğinde çünkü zaten iş saatleri eşiyle uyumlu değil adam eve geldiğinde bilgisayar ve tv karşısında çok fazla vakit geçiriyor.Tek sorunu o değil ama bu büyük bir tartışma konusu aralarında...
Yorum

Yorum