Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kardeşimin kullandığı ilaçlar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kardeşimin kullandığı ilaçlar

Arkadaşlar merhabalar...
    kardeşim 10 senedir hasta ve konulan teşhis;duygu durum bozukluğu yada obsesif bozukluk
    kendisine verilen ilaçlar şunlar:sabah xanax0.5 mg (yarım),depakin(yarım),akineton(yarım),flunaxol

akşam;Ripserdal(yarım),flunaxol(tam),depakin(tam), akineton(yarım),xanax 0.5 mg(yarım)

SİZE SORMAK İSTEDİĞİM SORU ŞU ARKADAŞLAR?
    1)KARDEŞİMDE ŞİDDETLİ DERECEDE SİNİR OLMAYA BAŞLADI ÖZELLİKLE AKŞAMA DOĞRU

2)ÇOK YEMEK YİYOR,SALYASI AKIYOR,DİKKAT EKSİKLİĞİ VAR.

Sizce problem nerede?neden bu sinir[/u][/i]

Bu arada mail adresim
    ferhatmert99@gmail.com
    herhangi bir şeyde mail atabilirsiniz?

Yorum

raporuna baktım aynen şu cümle yazıyor

şizoefektif bozukluk f25 diye yazıyor?

acaba bu sinir neden oluyor?
      hayatımdan bıktırdı beni,şiddetli bir sinir var...
      sinirimi içime atmaktan kalbim ağrımaya başladı?
      garip olmaya başladım

Yorum

doktorlarda yan etki diyorda...
        önceden abilify diye bir ilaç kullanıyordu sinir vardı ama bayağı azdı...hareket ediyordu
        şimdi dışarı çıkmıyor
        acayip sinirli günün belli vakitlerinde

elektro şok (EKT) tedaviside oldu,ergoterapi falanda...
        ama nedense düzelme olmadı(gerçi 1 ay önce hastaneden çıktı)

ANLAYACAĞINIZ ARKADAŞLAR BAYAĞI DARDAYIM..BANA DUA EDİN

ferhatmert99@gmail.com

Yorum

kulladığı ilaçların içindeki risperdal salya artması gibi etkisi var aynı zaman da çok yediriyo yani kilo alır ben 20 kilo aldım aslında benim tanıdıgım bir sinir hastası var oda xanax kullanıyor onun kardeşini rahatlatması lazım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: crazy_32emre
            kulladığı ilaçların içindeki risperdal salya artması gibi etkisi var aynı zaman da çok yediriyo yani kilo alır ben 20 kilo aldım aslında benim tanıdıgım bir sinir hastası var oda xanax kullanıyor onun kardeşini rahatlatması lazım
            bizimkisini nedense rahatlatmıyor...adam bayağı sinirleniyor?
            0,25 mg sabah ve aşam alıyor xanax ı
            acaba doktora danışıp?dozunumu yükseltsem?
            gerçi doktorlarda yüzümüze bakmıyor ya neyse?adamlar geçiştiriyorlar bizi?bu hastalık çok zooooooooorrrrrrrrrrrrrr........

Yorum

bende risperdal kullndım o zaman önceden sinirlendiğim çoğu şeye sinirlenmiyordum zaten xanax la akineton sürekli kullanamaz onlar yeşil reçeteli ilaçlar düşük dozda kullanması daha iyi yüksek dozda bağımlılık yapma riski daha yüksek siz bulunduğunuz şehirdeki uzman doktarlara değilde doç.dr falan varsa onlara görterin onlar daha iyi anlıyolar

Yorum

ŞİZOAFFEKTİF BOZUKLUK

Şizoaffektif bozukluk hem şizofreni, hem de duygudurum bozukluğu belirtileri gösteren hastalar için kullanılan bir tanıdır. Tanı kriterlerine göre; hastada duygurum belirtileri olmadan (manik veya depresif belirtiler) da en azından 2 hafta süren hezeyan ve halusinasyonların görülmesi gerekmektedir. Bu psikotik belirtilere ilaveten, ataklar halinde gelen depresif veya manik belirtilerin tabloya eşlik etmesiyle şizofreniden, duygudurum atakları arasındaki dönemlerde tam iyileşme olmaması ve işlevselliğin tamamen düzelmemesi açısından da bipolar affektif bozukluktan ayrılır. Yine de, şizofreni-bipolar bozukluk sınırında duran, her iki tarafa da tamamen girmeyen hastalar için kullanılan, tartışmalı bir tanı grubu olduğu da söylenmektedir.

Epidemiyoloji:

Tartışmalı bir tanı olmasından ve çalışmalarda farklı tanı kriterlerinin kullanılmasından dolayı epidemiyolojik bilgiler çelişkilidir. Genel toplumda prevelansının %1’den daha az olduğu düşünülmektedir. Kadınlarda, erkeklere göre daha sık gözlenmektedir. Aile çalışmaları şizoaffektif bozukluğu olan hastalarının birinci derecede akrabalarında hem şizofreni, hem de duygudurum bozuklukları açısından artmış risk olduğunu göstermektedir.

Belirti ve bulgular:

Şizofreni, mani ve depresyondaki tüm belirtiler izlenebilir. Bu belirtiler eş zamanlı olabileceği gibi, değişik zamanlarda da ortaya çıkabilir. Psikotik belirtiler duygudurumla uyumlu veya uyumsuz olabilir.

Seyir ve prognoz:

Prognozunun, genel olarak, şizofreniden iyi, duygudurum bozukluklarından kötü olduğu düşünülmektedir. Yaklaşık olarak hastaların %20-30’unda gittikçe artan yıkım gözlenir ve bu hastalarda psikotik belirtiler daha baskındır. Kötü prognoz göstergeleri şunlardır:

- Hastalık öncesi işlevselliğin kötü olması

- Sinsi başlangıç

- Ortaya çıkarıcı etkenlerin bulunmaması

- Psikotik belirtilerin baskın olması

- Erken başlangıç

- Ailede şizofreni öyküsü

Ayırıcı tanı:

Ataklar halinde gelen duygudurum belirtilerin tabloya eşlik etmesi ile şizofreniden, ara dönemde tam iyilik hali olmaması ile psikotik özellikli duygudurum bozukluklarından (örneğin; psikotik mani, psikotik depresyon) ayrılır. Tıbbi nedenlere ve madde kullanımına bağlı bozukluklar da ayırıcı tanıda dışlanmalıdır.

Tedavi:

Tıpkı tanıda olduğu gibi, tedavide de tartışmalar vardır. Genelde önerilen, akut tedavide antipsikotik kullanımı; sürdürüm tedavisinde ise manik ataklar ön planda ise lityum, valproik asit, tegretol gibi duygudurum düzenleyicileri, depresif ataklar ön plandaysa antidepresan tedavidir. En uygun tedavi yaklaşımı hasta için kişiselleştirilmiş tedavidir.

alıntı..

Yorum

peki ya ilaçlara ne diyorsunuz?

Yorum

kardeşin risperdali kaç mg aliyor?
                    bende şizoafektif bozukluk var ve aşırı sinirliydim, ama risperdal 2mg almaya başlayinca düzeldim, tekrar başka bir doktora gidin ve bu durumu anlatin, risperdalin dozunu yükseltince geçer büyük bi olasilikla, ayrica hem akineton hem xanax bi arada agir gelir.

Yorum

belki inanmayacaksın ama 4 mg alıyor
                      çok mu ağır hasta acaba?

Yorum

hmm sana şöyle soyliyim ben yillar once ilk hastalandigimda 400 mg solian aliordum, ortalama 4 mg risperdale denk gelio. doktor sabah akşam yarim akineton veriyodu, ama ben daha da kotu olmuştum sinir krizleri geçiriordum, sıkıntım artmişti, başka bi doktora gidince günde 3-4 akinetona cikti o zmn rahatlamiştim, 4 mg risperdal aşırı sıkıntı ve sonucunda sinir yapar yan etkilerini almasi icin kardeşine kontrollü olarak akineton ver günde 4 taneye kadar çıkılabilir doktor kontrolünde

birde kardeşin kaç yaşinda ne zmn hastalandi?

zor bi hastalik bu, bende vaktinde abime cok cektirdim ama onun destegiyle ve dogru doktorlari ve ilac tedavisini sonunda bulunca iyileştim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ALiTA
                          hmm sana şöyle soyliyim ben yillar once ilk hastalandigimda 400 mg solian aliordum, ortalama 4 mg risperdale denk gelio. doktor sabah akşam yarim akineton veriyodu, ama ben daha da kotu olmuştum sinir krizleri geçiriordum, sıkıntım artmişti, başka bi doktora gidince günde 3-4 akinetona cikti o zmn rahatlamiştim, 4 mg risperdal aşırı sıkıntı ve sonucunda sinir yapar yan etkilerini almasi icin kardeşine kontrollü olarak akineton ver günde 4 taneye kadar çıkılabilir doktor kontrolünde

birde kardeşin kaç yaşinda ne zmn hastalandi?

zor bi hastalik bu, bende vaktinde abime cok cektirdim ama onun destegiyle ve dogru doktorlari ve ilac tedavisini sonunda bulunca iyileştim.
                          Galiba doğuştan var ama 16 yaşından sonra okulu bırakıp eve kapanınca
                          dahada arttı şu an 26 yaşında genetik olduğunu düşünüyorum
                          son zamanlarda ilaçları aldığından belli yapmadığı kalmadı bize..evi birbirine katıyor sürekli bağırıyor,yarın doktora gidecem,hastaneyi ayağa kaldıracam dayanamıyorum diye...ama sanki ağır hasta gibi geldi bana
                          doktorlar bize düzelen cinsten diyor ama...
                          o kadar dertliyimki...ANLATAMAM

sabah xanax0.5 mg (yarım),depakin(yarım),akineton(yarım),flunaxol

akşam;Ripserdal(yarım),flunaxol(tam),depakin(tam), akineton(yarım),xanax 0.5 mg(yarım)

Yorum

bende 17 yaşinda hastalanmiştim genetik benimki de.
                            kaç senedir düzenli tedavi goruyor?
                            anliorum seni bende evi birbirine katardim bagirirdim. ama risperdalle düzelmiştim. senin kardeş agir hasta demekki.
                            allah sabir versin, umarim düzelme olur kardeşinin rahatsizliginda

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ALiTA
                              bende 17 yaşinda hastalanmiştim genetik benimki de.
                              kaç senedir düzenli tedavi goruyor?
                              anliorum seni bende evi birbirine katardim bagirirdim. ama risperdalle düzelmiştim. senin kardeş agir hasta demekki.
                              allah sabir versin, umarim düzelme olur kardeşinin rahatsizliginda
                              10 senedir tedavi görüyor kardeş deneme tahtasına döndük valla biraz kendinden bahsedermisn?sen nasılsın şimdi?bayağı dertliyim...

Yorum

İşleniyor...
                              X