Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir şizofren hastası amcamı öldürdü :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bir şizofren hastası amcamı öldürdü :(

Merhaba, foruma yeni üye oldum. Önce forumu tanıyayım düşüncesiyle konulara göz atarken bu konuyu gördüm, paylaşmak istedim..

Daha çok yeni, geçen hafta amcam alt katta oturan şizofren kiracısıyla tartışmaya başlıyor. Tartışma esnasında o kişi, bir anda bıçağı amcama saplıyor ve iki yerinden bıçaklıyor. Aile olarak hepimiz şoktayız. Amcam daha hastahaneye kaldırılamadan orada can veriyor( Çok ama çok üzgünüz. Geçtiğimiz pazar günü defnettik. Nur içinde yatsın inşallah...

İşin asıl üzücü tarafı da hasta olan kişi, ne yaptığının farkında bile değil. Polislere daha sonra "ben amcanın kalbini çok kırdım, üzdüm onu. Lütfen siz araya girin de bizi barıştırın" demiş...

Güler misin, ağlar mısın???????

şizofrenler iyi kalplidirler.

Yorum

Neyzenlenin ben zaten kötü kalplilerdir demiyorum ki... Zaten kötü kalpli olsa ve bilerek bu kötülüğü yapmış olsa sonradan barışmak istediğini söyler mi? Ben sadece paylaşmak için yazdım. Amacım suçlamak değil, lütfen yanlış anlaşılmasın yazdıklarım. Eğer bu paylaşımımın bir sakıncası varsa moderatör arkadaşlarım kaldırabilirler.

Yorum

Öncelikle başınız sağolsun. Kötü bir olay.Gözü dönmüş bir kişiymiş demekki komşusu.Benim babamda şizofrendi.Biz küçükken hatırlıyorumda, evdeki bıcakları saklardık hep.Annem korkardı kendisine bize bişey yaparmı acaba diye.Aslında hiçde bişey yapmazdı ama korkardık işte.Hepsi öle olcak hali yokya,kimisi şiddete çok yakın bir kişiliği oluyor.Tekrar başınız sağolsun..
        Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

şizofrenik hastalar tehlikeli midirler?

Medyanın ruhsal hastalıklar ile şiddet arasında bir bağ kurma eğilimine rağmen araştırmalar bize göstermiştir ki, eğer biz suça dönük şiddetten dolayı sicili olan bu insanları hastaneye yatırmadan önce gözlersek, ruhsal hastalığı olan insanların hepsinin, genel topluma göre daha az suça dönük şiddete yatkın olduklarını görürüz..
          Çalışmalar bazı grupların diğerlerinden daha fazla şiddet göstermesinin nedenini öğrenmek için çalışmalar ilerlemektedir.
          Kesinlikle söylenebilir ki, şizofrenik bireyler saldırgan değildirler. Daha da tipik olarak içlerine kapanmağı ve yalnız kalmayı tercih ederler. Bazı akut hastalar fiziksel şiddette bulunabilirler. Fakat bu taşkınlıklar antipsikotik ilaç uygulanmasını içeren etkili bir tedavi programından sonra görece çok seyrekleşir. Şizofrenik hastalar genellikle şiddet suçlarını işlemezler.
          Kaynak: http://e-psikoloji.com/forum/sizofre...sizofreni.html
          *Bizi bilge yapan, okuduklarımız değil farkında olduklarımızdır*

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View Post
            Öncelikle başınız sağolsun. Kötü bir olay.Gözü dönmüş bir kişiymiş demekki komşusu.Benim babamda şizofrendi.Biz küçükken hatırlıyorumda, evdeki bıcakları saklardık hep.Annem korkardı kendisine bize bişey yaparmı acaba diye.Aslında hiçde bişey yapmazdı ama korkardık işte.Hepsi öle olcak hali yokya,kimisi şiddete çok yakın bir kişiliği oluyor.Tekrar başınız sağolsun..

Çok teşekkür ederim sonbahar arkadaşım. Allah kimsenin başına bu tür bir olay getirmesin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilksen
              paylaşımızın sakıncası yok...maalesef hastalar zaman zaman ellerinde olmadan etrafındakileri, sevdiklerine , ailelerine zarar verebiliyorlar...
              başınız sağ olsun...
              hasta yakınlarına da bir hatırlatma yapmada fayda görüyorum.. lütfen klinik vakkaların tedavilerini aksatmayın, hastalığı saklamayın, hastanın ilaçlarını düzenli almasını ve doktor kontrolünde olmasını sağlayın..

Teşekkürler... Bence de bu durumdaki vakaların tedavileri aksatılmamalı... Zaten bu kişi yaşlı annesiyle yaşıyormuş. Kadıncağızı da huzurevine yerleştirmişler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: psikolog View Post
                Medyanın ruhsal hastalıklar ile şiddet arasında bir bağ kurma eğilimine rağmen araştırmalar bize göstermiştir ki, eğer biz suça dönük şiddetten dolayı sicili olan bu insanları hastaneye yatırmadan önce gözlersek, ruhsal hastalığı olan insanların hepsinin, genel topluma göre daha az suça dönük şiddete yatkın olduklarını görürüz..
                Çalışmalar bazı grupların diğerlerinden daha fazla şiddet göstermesinin nedenini öğrenmek için çalışmalar ilerlemektedir.
                Kesinlikle söylenebilir ki, şizofrenik bireyler saldırgan değildirler. Daha da tipik olarak içlerine kapanmağı ve yalnız kalmayı tercih ederler. Bazı akut hastalar fiziksel şiddette bulunabilirler. Fakat bu taşkınlıklar antipsikotik ilaç uygulanmasını içeren etkili bir tedavi programından sonra görece çok seyrekleşir. Şizofrenik hastalar genellikle şiddet suçlarını işlemezler.
                Kaynak: http://e-psikoloji.com/forum/sizofre...sizofreni.html

Evet, çok haklısınız. Kimbilir bu zatın rahatsızlığı ne boyuttaydı?

Yorum

...maalesef ülkemizde bu seviyedeki şizofrenik hastaların takibi çok iyi yapılamıyor. sokaklarda evsiz gezen, birçoğu tarafında mecnun vs diye tanımlanan birçok kişi, ileri derecede şizofreni. bir de bu kadar kötü durumda olmayanlar var. başınız sağ olsun. üzücü bir kader. her iki taraf için de. geride kalanlara sabır dilerim.
                  küçük dere, denize ulaşınca; şaşırır işte...

Yorum

İşleniyor...
                  X