Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SF'li miyim değil miyim ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• SF'li miyim değil miyim ?

Merhaba arkadaşlar size bir şey sorucam. Benim durumum sosyal fobi tanımının çoğuna uyuyor fiziksel göstergelerinde çoğu uyuyor ama ben yabancıların yanında değilde tanıdığım insanların yanında veya onlar çevremde oldukları zaman rahatsız oluyorum tanımadığım kişilerin arasında hiç böyle bir sorunum yok en zorlandığım şey olan topluluk önünde konuşmayı bile tanımadığım insanlar önünde yapabilirim. Acaba SF değilde başka bir rahatsızlığım mı var ? yorumlarınızı bekliyorum

sen kendin olmaktan korkuyorsun, dış masken o kadar büyümüş ki sana kalkan olmuş. tanımadığın kişiler seni tanıyana kadar kalkanla rahatsın peki iyice kaynastıktan sonra sofrada da kalkanla mı oturacaksın ? yoksa ardında sakladığın sen bu kadar kötü çirkin mi?
    biliyorum artık çok zor çok
    kuracak yeni bir hikayem yok.
    yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle

alt üst olmuş coğrafyanda
    cebinde bozuk paralarınla
    kendi mezarına selam durup
    boşver mi diyorsun kanasın.

Yorum

tanıdığın kişilerin senin davranışlarını takacaklarını yorumlayacaklarını düşünüyorsun.Valla bence seninki sosyal fobi filan değil gayet mantıklı.
      Tanımadığın insanların sana ne zararı olabilir ki.. Onların düşüncelerinden sanane ki büyük ihtimalle bir daha göremeyeceksin zaten onları.

Yorum

sf değil senin ki
        yakın çevrende duyduğun özgüven eksikliği
        cennete gidicem çünkü cehennemi burada yaşadım

Yorum

Kendini çok açma insanlara ki tanıdıkların seni tanımasın, sanal bir küre yarat içinde yaşa sınırın olsun. Ozaman kimsenin yanında sıkıntı çekmezsin

Yorum

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: derozgur View Post
              Kendini çok açma insanlara ki tanıdıkların seni tanımasın, sanal bir küre yarat içinde yaşa sınırın olsun. Ozaman kimsenin yanında sıkıntı çekmezsin
              haklısın ama o zaman da insanlar soğuk nevale, buzdolabı falan gibi isimler takıyor. Tabi bu isimler işin şakası ama dediğin gibi hareket etmekte tepki topluyor.

Yorum

çok eleştiren bi çevren var sanırım o nedenle sıkıntı yaşıyorsun.eleştirilmemek için ,onların beğenisini kazanmak için farklı bir role bürünüyorsundur.

Yorum

evet labirent aynen söylediğin gibi bir çevrem var, acaba bu çevre mi beni SF'li gibi hissettiriyor çünkü çevremden değilde tanımadığım veya az tanıdığım insanlar içinde çok daha rahatım ama kendi çevremde kendimi doğru düzgün ifade bile edemiyorum.

Yorum

yakın çevrenden bu şekilde baskı görmeseydin kendini nasıl ifade ederdin ? neler söylerdin onlara? nasıl hareket ederdin yanlarında?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: labirent View Post
                      yakın çevrenden bu şekilde baskı görmeseydin kendini nasıl ifade ederdin ? neler söylerdin onlara? nasıl hareket ederdin yanlarında?
                      Yakın çevremden bu şekilde baskı görmesemde çevremdekilerle anlaşabileceğimi sanmıyorum çünkü çoğuyla ortak yönümüz yok mesela ben sinemaya gitmeyi çok severim onlar sinemaya verilen paranın boşa gittiğine inanıyorlar dvd izlemeyi çok severim ama hiç biriyle film zevklerimiz tutmuyor fight club diyorum çok dövüş var mı içinde diyor memento diyorum o nasıl isim diyor aynı şekilde müzik zevklerimizde çoğuyla uymuyor ben alternatif rock parçaları seviyorum onlar arabesk tabi bunlar bir nevi göz ardı edilebilecek şeyler ama hayat görüşüm eğlence şeklim hiç biriyle onlara uyamıyorum yada onlar bana uyamıyor ya kendimi bu toplumdan tamamen soyutlama lazım yada SF'yi kabullenmem ve çevremde hep ezik bişeyden anlamayan korkak gibi görünmem. Bu berbat bişey.

Yorum

zevkleriniz uymasada sende alternatifler var ama karşı tarafta biir uyum sorunu var o zaman.sen sosyal ortamda da olmayı biliyorsun,evde de olmayı eğlenebilmeyi,vakit geçirmeyi biliyorsun,karşı tarafada uyum sağlamayı biliyorsun. ama karşı taraf bunu yapamıyor,ben sana uymam yeniliklere açık değilim sen bana uy tarzında bi yaklaşımları var yazdıklarından bu çıkıyor burda sen yeterince şartlarını zorlamışsın.bir kaç kişi kafa dengin değil diye dünyaya ya da kendine küsmek ,kendini geri çekmekte doğru değil.bence bırakta karşındaki biraz düşünsün o kadar alternatif sundu hepsine hayır dedim acaba bende mi sorun var desin.

Yorum

İşleniyor...
                        X