Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çok kötüyüm bana yardım edin!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• çok kötüyüm bana yardım edin!!

merhaba arkadaşlar ben sf li bir gencim,fakat askerden geldikten sonra çok boşlukta hissediyorum kendimi dışarı çıkacak bir nedenim yok,canım çok sıkılıyor sosyal olmak istiyorum ama olamıyorum,yapmacık olarak arkadaşda edinmek istemiyorum sosyal olmak için,içimden aşırı derecede isteksizlik geliyor,ne iş aramak geliyor içimden ne de dışarı çıkıp tek başıma gezmek,çalışmak istiyorum ama iş armaya korkuyorum sanki,bir de kız arkadaşım olmadığı için çok mutsuzum,ne yapmam gerekiyor yani atılım yapamıyorum,iş aramaya korkuyorum,psikiyatriste hiç gitmedim,askerde iken gitmiştim onlarda hiç bir etki etmedi,kullandığım ilaçlar seralin,lustral..bir de cipralex kullanmıştım bu da hiç yanetki etmedi ama sanki bir etki de yapmadı askerlik psikolojisiyle mi anlamadım ne?diğer lustral ve seralin çok kötü yapmıştı..

saygılarla yardımcı olacak cevaplarınızı bekliyorum..

Askerlik dönüşü hissettiklerinizin nedeni SF olmayabilir

Merhaba Badakist,

Bana göre askerlikteki yaşam tarzının ardından yeni bir yaşam tarzına başlamış olmanız kendinizi boşlukta hissetmenize neden olmaktadır. Aynı hissi askerden gelen bir çok gencin yaşayacağın tahmin etmekteyim.

Askerlik esnasında psikiyatriste görünmenize sebeb olan rahatsızlığınız nedenini bilmemekteyim, fakat SF’den ziyade anksiyete bozukluğu veya depresyon veya her ikisini birlikte yaşamanız dolayısıyle olabileceğini zannetmekteyim. Zannımca yaşam tarzınızın değişmesinden doğan heyecanınız askerlikteki rahatsızlıklarınızın nüksüne neden olmuştur. Ve rahatsızlıkların nüksü sosyal olma isteğinizi engellemektedir.

Eğer içinde bulunduğunuz durum 2 aydır devam etmekteyse daha fazla beklemeden bir psikiyatrise görünmenizi tavsiye ederim.
    Psikiyatriste göründüğünüzde eskiden kullandığınız ilaçların isimlerini, sürelerini, sizdeki etkilerini ve hangi tanıya istinaden bu ilaçların verildiğini söylemeyi, ve kendisinin yeni tanısını öğrenmeyi unutmayın.

İçinde bulunduğunuz durum bana Anksiyete ve Depresyon semptomlarını (işaretlerini) hatırlatmaktadır. Eğer askere gitmeden önceki yaşamınızda Sosyal fobik olduğunuza inancınız varsa yukardaki semptomların bazılarına SF’inde katkısı olacaktır.

Geçmiş olsun, U34

Not:
    Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Merhaba kardeşim .. Öncelikle geçmiş olsun ..

Askerlik ortamı seni fazlasıyla zorlamış olabilir .. Ama çok şükür ki sağsalim atlatıp gelmişsin ..

Askerden sonra doğal olarak bir boşluğa düşmüşsün .. Çünkü önünde okul vb. devam edecek hazır bir yol yok .. Senin açman gerekiyor bu yolu .. Ve eğer bir sosyal fobik isen ne kadar zor olduğunu biliyorum ..

Başlangıç olarak olumsuz düşünmekten ve korkmaktan kendini alıkoymanı diliyorum .. Bir anlamda önce şu anki sen ve dünya ile barışmaya çalış .. Şartlar ne kadar zor olursa olsun olumsuz olmak daha da zorlaştıracak işleri .. Elbette sana da hayatta yer var .. Mücadeleyle onu sen yaratacaksın ..

Öncelikle ilaçlar ve terapi konusunda seninle ilgilenebilecek bir doktora gitmelisin ..

Kendine İyi bak ..

Yorum

sanırım hepimizin evrensel cekim yasası realitesini hayatımıza gecirmeye calışmamız gerekiyor.evet,depresyonlu insanlar için bu zor.ama buna mecburuz...
        kendimizi zorla iyi hissettirmeliyiz...
        bunun için cesitli meditasyon yöntemleri var...
        mesela her nefes verişinizde içinizdeki sıkıntıyı dışarı verdiginizi düşünün.bunu uygulayın...

Yorum

teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için,ama askerden önce de sosyofobik bir insandım,geldiğimde önümde okul,askerlik gibi önümde engeller kalmayınca,durumum daha da zorlaştı,kendimi değersiz hissediyorum,askerde bana teşhis olarak anksiyete bozukluğu yazıyorlardı,askerde ilk başlarda çok zorlandım ama sonrasında alıştım,rahat bir yerde görev yaptım,depoda sakin sessiz bir ortamdaydım 6 ay orda görev yaptım diğer 9 ayımı da eğitim alanında orda burda yaptım,eğitim alanında kenimi çok kötü hissediyordum,yalnız anksiyete oluyordu bende sürekli,hastalığım ne tam olarak bilmiyorum ama psikiyatriste gitmem gerek herhalde,hiç bir şeye ilgimi veremiyorum film izlemek,bir şeye bağlı kalmak bu tür şeleri yapamıyorum ve dışarı çıkıp gezdiğimde ise daha çok moralim bozuluyor neden derseniz,bakıyorum nsaki herkes sosyal arkadaşları var ben sanki moloton bir şekilde hayat sürüyorum,sigara çok içiyorum,alkol alıyorum bazen arasıra mutsuz olduığımda geçici mutluluk biliyorum ama içim çok daralıyor,barışık olamıyorum hayatımla,bir de telefonlara bakmaktan konuşmaktan nefret ediyorum dediğim gibi bende sosyal fobi belirtilerin hepsi var,yani doktora gitmedim ama sosyal fobiliyim aşırı derecede belki de,kız arkadaşım varken daha mutluydum,neredeyse sosyal fobim yok oluyordu tamamen bu bana güven veriyordu,ama kız arkadaşım yokken çok kötü,benim acilen kız arkadaş yapıp bir doktora görünmem gerek

ek olarakta şunları söylicem,hep rol yaparak yaşıyorum,valla yoruldum artık böyle yaşamaktan,hep planlı yaşıyorum,tek istediğim şey raaahaaattt olmakkk,acaba dışardan fobili olduğum belli oluyor mu diye kendime de soruyorum,mesela bir büfeden tost istediğimde keşke orda bir camera olsa da beni çekse acaba dıştan nasılım die,doğal olamıyorum,ama doğalmış taklidi yapmaktan bıktım usandımm valla,kasmak istemiyorum,gerçekten ilaçlar az bi şey bana destek versin ben sorunların tek tek üzerine gidicem,sosyal olmaya çalışıcam ama hiç vermiyorsa valla beynim bunu engelliyor karşı koyamıyorum,ilaçlar kimi insana iyi gelmiş kimisine hiç bi şey yapmıyormuş,ama nasıl bisiklete binmeyi öğrenirken yardım alıyoruz o deneyimlerden geçiyoruz,sonra istediğimiz gibi sürebiliyoruz,ilaçlarda öle olabilir,bize öğretir sonra biz ilaçsız sorunların üstesinden gelebiliriz die düşünüyorum bilmem doğru mu düşünüyorum??

Yorum

bir kusra aktıl belediyenin verdigi kurslar var tamamen ucretsiz googlede ismek diye araştır bi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gorunmezadam
              bir kusra aktıl belediyenin verdigi kurslar var tamamen ucretsiz googlede ismek diye araştır bi
              kardeş ben yapılacak çok şey biliyorum ama adım atmak gelmiyor diyorum içimden yoksa bende nasıl düzeleceğimi biliyorum..

Yorum

içinden nedne gelmedigini seni neyin korkuttugunu en iyi sen bilirsin

Yorum

bende ara ara gelgit şeklinde oluyor,bu sıralar iyiyim ama..

Yorum

askerligini bitirmiş olmana sevinmen lazım sonuçta zor bir gorev ve bunu vermişsin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gorunmezadam
                      askerligini bitirmiş olmana sevinmen lazım sonuçta zor bir gorev ve bunu vermişsin.
                      seviniyorsun ama geldikten sonra hayat gene aynı bir değişiklik olmayınca bu molotonluktan çıkmak istiyor insan değişiklik lazım ama nasıll??

Yorum

İşleniyor...
                      X