Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Selam.. PanıkATAK VE kalbıme takmıs durumdayım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

peki ne zamandır uykuya dalmakta güçlük çekiyosun? uyumaya gitmeye karar verdikten itibaren neler oluyo anlatır mısın?
    ( aklından geçen düşüncelerin ve hissettiğin duygularınla birlikte)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kandil View Post
      peki ne zamandır uykuya dalmakta güçlük çekiyosun? uyumaya gitmeye karar verdikten itibaren neler oluyo anlatır mısın?
      ( aklından geçen düşüncelerin ve hissettiğin duygularınla birlikte)
      Yaygin anksiyeteyi bilirsin genelde geceleri yataga girince tavan yapar, bendeki en yaygin belirtileride sunlar : yatakta kendimi SIKMALAR, derin nefes alip verememek, her gecen vakit stressi dahada cogaltmak vb seyler gibi...ve en önemlisi hafif sinsi bir korku var olmasi icinde,,,o hafif korku duygusu seni uykuya daldirmiyor. Gündüzleride yasarim bunlari fakat kesinlikle takmam ,birzamanlar aldigim psikoterapi sayesinde anksiyeteyinin yüzde 70ni kendim kontrol edebiliyorum ama bazen zorlanabiliyoruz tabi ))

Yorum

peki hiç kaygı hissetmedden, uykun bölünmeden uyuduğun geceler oluyor mu?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Erbay View Post
          Milaa, cahilliktir bir insanin kafasina göre ilac almasi veya bir baskasinin önerdigi ilaci kullanmasi. Xanax hakkindada pek fazla bilgi sahibi olmadiginizi görüyorum ayrica panik atak degil yaygin anksiyete var bende. 5-6 yildir var ve yilda bi kac dönem anksiyetemin tavan yaptigi dönemler oluyor,,, normalde bi kac günde atlatirdim fakat bu sefer 2 hafta sürdü ve uykusuzluga artik dayanamadigim icin bi süre doktorun vermis oldugu xanaxlari ufak miktarda kullanmak istiyorum, 0.5mgnin yarisi yada ceyregi beni gevsetmeye ve uyutmaya yetiyor zaten ihtiyac duydugum vakitte geceleyin yani gündüzleri kiyamette kopsa anksiyetenin en kralinida yasasam takmam ve ilac almam öyle bir yapim vardir.. Ayrica sizofren ve pizkoz hastalarina xanax falan sökmez onlara genelde olanzapin tarzi ilaclar verilir. Doktor kontrolüm olmasa xanaxi nasil temin edebilecegimi saniyosun? ayrica yasamis oldugum ülkede Türkiyede oldugu gibi eczacilara masa altindan paralar basip yesil receteli haplarin teminide söz konusu degil dolayisiyla anksiyetenin depresyonun ve stresin kitabini yazacak kadar bilgi ve tecrübeye sahibim , tek yaptigim arastirma xanax üzerine cünkü bendeki hafif anksiyete ve buda uykuya dalmami engelliyor fakat ceyrek xanax ile sorunu kökten cözüyorum , 10-20 yil ceyrek yada yarim xanax alarak uyuyan insanlar var hepside turp gibi..ceyrek bir xanaxin bi kac kadeh ickiden farki yok. Dozunu ve miktarini iyi ayarlarsan ve leblebi gibi yemezsen bagimlisi olmadan her gece 7-8 uyuyarak hayatini sürdürebilirsin düsüncesindeyim. Neyse... sanirim xanax hakkinda bu sitede tecrübesi ve bilgisi olan cok az kisi var, anladigim kadariyla bi cogunuzun önüne recete atiliyor ve sizde gidip ilaclari alip iyilestim diyip kösenize cekiliyosunuz ve ataklar tekrarlandigindada ayni ilaclara devam ediyosunuz..
          bende tam aksini düşünüyorum sizin ilaçlarla alakalı yanlış bilgiler edindiğiniz konusunda... yaygın anksiyeteniz ne boyutta bilemem ama zanax kullanan birçok bildiğim şizofreni ve ağır hastalar var. bu guruptada rastlamanız mümkün. anksiyete dediğiniz psikolojinin en alt seviyedeki rahatsızlıklarındandır. ayrıca her psikiyatriste iyi yada bilen kişi diyede düşünmeyin bunca zamandır bu sorununuz çözülmediyse başka psikiyatrist deneyin derim.
          Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Milaa View Post
            bende tam aksini düşünüyorum sizin ilaçlarla alakalı yanlış bilgiler edindiğiniz konusunda... yaygın anksiyeteniz ne boyutta bilemem ama zanax kullanan birçok bildiğim şizofreni ve ağır hastalar var. bu guruptada rastlamanız mümkün. anksiyete dediğiniz psikolojinin en alt seviyedeki rahatsızlıklarındandır. ayrıca her psikiyatriste iyi yada bilen kişi diyede düşünmeyin bunca zamandır bu sorununuz çözülmediyse başka psikiyatrist deneyin derim.
            Sizofren hastalarina leblebi gibi yemeleri icin ayni anda 5-10 xanax veriyo olabilirler fakat veriyolarsada fiziksel olarak cökertip mayistirmak icindir cünkü tehlikeli olabiliyolar, anksiyete kronik bir rahatsizliktir daha bunu bile ögrenememisin, sanirim seninki henüz yeni ve anladigim kadariyla psikiyatristin önüne mutluluk haplarini salladi ve sende tipis tipis icmeye basladin dimi,,,ben burdan tekrar ediyor ve sözlerimin arkasinda duruyorum, hergün veya haftada 3-4 defa xanax (0,5mg yarisi yada ceyregi) senin hergün yedigin antideprasanlardan daha iyidir. Yanlis anlasilmasin ben kendim hergün icmiyorum fakat haftada bir iki defa almayi dusunuyorum, hem saglik acisindan hemde özgüven acisindan. Psikiyatristlerin elinde sihirli degnek yok istedigin kadar degis , ben kendim 3-4 tanesine gittim bu isin tedavisi bellidir, antideprasanlar anksiyetenin yüzde 30unu gecirir gerisini sen kafanda bitirmeye calisirsin tabi bunlari yaparken antideprasanin verdigi yan etkileri unutmamak gerekir, hergün antideprasan yiyip cinsel hayatimi öldürmektense (ki bunun kisirlaga kadar yolu var) ceyrek xanax ile haftada bi kac defa bedende birikmis yorgunlugu atarim hayatimi yasarim. Haftada bi alinan alkol bagimlilik yapmiyorsa xanax neden yapsin. Ye bakalim su antideprasanlari nereye kadar yiceksin görelim seni,,6 ay yersin 6 ay sonra iyilestim diyip birakirsin fakat bu seferde onsuz yapamazsin baslarsin anskiyete gecirmeye tekrar psikiyatristin yolunu tutarsin gene atarlar önüne haplari, 50-60 ina gelmedende nallari diker tahtali köyü boylarsin..Simdi bana diceksinki erbay sen neden xanax almak istiyosun... Ben günde 5-7 saat ilacsiz uyuyabilen biriyim tek sorunum uyku süremi uzatmak cünkü genetik olarak günlük en az 8 saat uykuya ihtiyacim var onuda haftada bi kac defa xanaxa giderip bedendeki birikmis yorgunlugu atacagim. Olay bundan ibaret.

Yorum

peki hiç kaygı hissetmedden, uykun bölünmeden uyuduğun geceler oluyor mu?
              evet oluyor iyi ve kötü dönemler herzaman olur kroniktir bu rahatsizlik fakat son yillarda kötü dönemlerim parmakla gösterilecek kadar azdir ama beklemedigin bir anda geldigi zaman morel acisindan cökertebilir ve seni yeni arayislara itebilir, öyle anlarda sabirli olup tüm bildigin terapileri kendinde uygulamaya sokacaksin tekrardan hersey yoluna giriyor. Hatta baktinki 1-2 hafta cok zorlandin kendini toparlayana kadar atarsin ufak dozda xanax olur biter.

Yorum

Sizofren hastalarina leblebi gibi yemeleri icin ayni anda 5-10 xanax veriyo olabilirler fakat veriyolarsada fiziksel olarak cökertip mayistirmak icindir cünkü tehlikeli olabiliyolar, anksiyete kronik bir rahatsizliktir daha bunu bile ögrenememisin, sanirim seninki henüz yeni ve anladigim kadariyla psikiyatristin önüne mutluluk haplarini salladi ve sende tipis tipis icmeye basladin dimi,,,ben burdan tekrar ediyor ve sözlerimin arkasinda duruyorum, hergün veya haftada 3-4 defa xanax (0,5mg yarisi yada ceyregi) senin hergün yedigin antideprasanlardan daha iyidir. Yanlis anlasilmasin ben kendim hergün icmiyorum fakat haftada bir iki defa almayi dusunuyorum, hem saglik acisindan hemde özgüven acisindan. Psikiyatristlerin elinde sihirli degnek yok istedigin kadar degis , ben kendim 3-4 tanesine gittim bu isin tedavisi bellidir, antideprasanlar anksiyetenin yüzde 30unu gecirir gerisini sen kafanda bitirmeye calisirsin tabi bunlari yaparken antideprasanin verdigi yan etkileri unutmamak gerekir, hergün antideprasan yiyip cinsel hayatimi öldürmektense (ki bunun kisirlaga kadar yolu var) ceyrek xanax ile haftada bi kac defa bedende birikmis yorgunlugu atarim hayatimi yasarim. Haftada bi alinan alkol bagimlilik yapmiyorsa xanax neden yapsin. Ye bakalim su antideprasanlari nereye kadar yiceksin görelim seni,,6 ay yersin 6 ay sonra iyilestim diyip birakirsin fakat bu seferde onsuz yapamazsin baslarsin anskiyete gecirmeye tekrar psikiyatristin yolunu tutarsin gene atarlar önüne haplari, 50-60 ina gelmedende nallari diker tahtali köyü boylarsin..Simdi bana diceksinki erbay sen neden xanax almak istiyosun... Ben günde 5-7 saat ilacsiz uyuyabilen biriyim tek sorunum uyku süremi uzatmak cünkü genetik olarak günlük en az 8 saat uykuya ihtiyacim var onuda haftada bi kac defa xanaxa giderip bedendeki birikmis yorgunlugu atacagim. Olay bundan ibaret.

anladığım zanax sizde hayal alemi etkisi yaratmış. emin olun ilaçlar ve psikolojik hastalıklar konusunda sizden daha deneyimliyim sadece kendimde değil ailemdede 15 yıldır psikiyatriste giden var. ve bizzat kendim ilgileniyorum.türkiyenin en iyi psikiyatristlerine gittik birçok psikiyatrist tanıdım. ama gerçekten inanıp sırf bunu para için yapmayan işinin en iyisi iki psikiyatrist tanıdım. siz şizofren hastalarını her dkk bilinçsiz yaşayan tipler olarakmı görüyorsunuz. tedavi oldukları zaman onlarda siz ve benim gibi normal davranan düşünen insanlar hatta hasta olduğunu bile anlayamazsınız. tüm sorun tedavi şeklinde ve kullandığın ilaçlarda ben aynı kurumda çalışan iki ayrı psikiyatristlede görüştüm annemin rahatsızlığında birisi çok farklı yol izledi diğeri bambaşka ve sonuçta diğer psikiyatrist sağlıklıyken annemi hasta etti.diğer psikiyatritse bir haftada eski sağlığına kavuşturdu. aynı şekilde kendimde anksiyete panik atak yaşadım ilk yaşadığım üç gün ölüm gibiydi değil yedi sekiz saat uyumayı hiç bir gece sn.ye uyuyamamıştım. ama şansımdan o iyi yönde bahsettiğim doktorla ilk kendim tanıştım. o durumdayken beni üç günde ayağa kaldırdı.aynı şekilde daha sonra benden daha ağır durumda olan abimi bir haftada eski ruh sağlığına kavuşturdu. bende şuan tedavimi tamamladım ilaç kullanmıyorum. ama herkes ilaçsız yaşayabilir diye bir durum yok annem örneğin ölene kadar kullanması gerekli.bilmediğiniz hastalıklar hakkındada insanlara bilmişlik taslamayın.size başkada diyecek bir sözüm yok kendi seçiminiz ben anksiyete hastasının sadece zanaxdan ziyade daha farklı ilaçlarla daha iyi olabileceğini vurguladım. sizin doktorunuz o yolu izliyorsa vardır bir bildiği belkide sorununuz sadece anksiyete değildir. çünkü ağır vakkalarda psikiyatristlerin hepsi direk sorunu yüzünüze demeyebiliyor. sürekli geçiştiriyor. yada reçeteye farklı teşhis yazıp ilaç alımınızı kolaylaştırmak için bu yolu izliyor.
                Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Milaa View Post
                  anladığım zanax sizde hayal alemi etkisi yaratmış. emin olun ilaçlar ve psikolojik hastalıklar konusunda sizden daha deneyimliyim sadece kendimde değil ailemdede 15 yıldır psikiyatriste giden var. ve bizzat kendim ilgileniyorum.türkiyenin en iyi psikiyatristlerine gittik birçok psikiyatrist tanıdım. ama gerçekten inanıp sırf bunu para için yapmayan işinin en iyisi iki psikiyatrist tanıdım. siz şizofren hastalarını her dkk bilinçsiz yaşayan tipler olarakmı görüyorsunuz. tedavi oldukları zaman onlarda siz ve benim gibi normal davranan düşünen insanlar hatta hasta olduğunu bile anlayamazsınız. tüm sorun tedavi şeklinde ve kullandığın ilaçlarda ben aynı kurumda çalışan iki ayrı psikiyatristlede görüştüm annemin rahatsızlığında birisi çok farklı yol izledi diğeri bambaşka ve sonuçta diğer psikiyatrist sağlıklıyken annemi hasta etti.diğer psikiyatritse bir haftada eski sağlığına kavuşturdu. aynı şekilde kendimde anksiyete panik atak yaşadım ilk yaşadığım üç gün ölüm gibiydi değil yedi sekiz saat uyumayı hiç bir gece sn.ye uyuyamamıştım. ama şansımdan o iyi yönde bahsettiğim doktorla ilk kendim tanıştım. o durumdayken beni üç günde ayağa kaldırdı.aynı şekilde daha sonra benden daha ağır durumda olan abimi bir haftada eski ruh sağlığına kavuşturdu. bende şuan tedavimi tamamladım ilaç kullanmıyorum. ama herkes ilaçsız yaşayabilir diye bir durum yok annem örneğin ölene kadar kullanması gerekli.bilmediğiniz hastalıklar hakkındada insanlara bilmişlik taslamayın.size başkada diyecek bir sözüm yok kendi seçiminiz ben anksiyete hastasının sadece zanaxdan ziyade daha farklı ilaçlarla daha iyi olabileceğini vurguladım. sizin doktorunuz o yolu izliyorsa vardır bir bildiği belkide sorununuz sadece anksiyete değildir. çünkü ağır vakkalarda psikiyatristlerin hepsi direk sorunu yüzünüze demeyebiliyor. sürekli geçiştiriyor. yada reçeteye farklı teşhis yazıp ilaç alımınızı kolaylaştırmak için bu yolu izliyor.
                  Valla ne yalan söylim sizofren benim ilgi yada bilgi alanim degil, o sizin ilgi ve bilgi alaniniz, her yeni bi yorumunda farkli inciler dökülüyor sizden, önce anksiyete hakkinda bisiler sallamaya kalktiniz simdide sizofren hastaligi hakkinda bisiler yaziyosunuz, acikcasi ben sizin rahatsizliginizi bile anlamadim, sizofrenseniz sizinle bunlari konusuyor olmam bile hata. Xanax bende hayal etkisi falan yaratmadi fakat anladigim kadariyla gittiginiz paragöz psikiyatristler sizin psikolojinizi baya bi bozmus olacakki boyna iyi/kötü psikiyatristlerden bahsediyosunuz, yasamis oldugum ülkede saglik bedava ve tüm psikiyatristlerin öncelikli hedefi niyeti ilacsiz tedavidir.

Antidepresan ile sorununu cözmüssün ne mutlu sana iste,,,ee terleme varmi ? titreme varmi? agiz kurulugu? zombilesme? robotlasma ? ruhsuzlasma ? odunlasma? duygusuzlasma ? : ).... iyi aksamlar.

Yorum

evet oluyor iyi ve kötü dönemler herzaman olur kroniktir bu rahatsizlik fakat son yillarda kötü dönemlerim parmakla gösterilecek kadar azdir ama beklemedigin bir anda geldigi zaman morel acisindan cökertebilir ve seni yeni arayislara itebilir, öyle anlarda sabirli olup tüm bildigin terapileri kendinde uygulamaya sokacaksin tekrardan hersey yoluna giriyor. Hatta baktinki 1-2 hafta cok zorlandin kendini toparlayana kadar atarsin ufak dozda xanax olur biter.
                    ara ara olması beklenen bir durumsa eğer, yaşadığında da çok altüst olmamak gerek.. yaşayacaksın ve geçecek... şimdiye kadar başına en kötü ne geldi ki uyuyamadığın zamanlarda... gündüz için de geçerli, kaygılı olduğun zamanlarda şimdiye kadar hiçbir şey olmadı ve olmayacak... uyku saati ile ilgili de 4 saat uyku vücudun onarımı, yenilenmesi ve dinlenmesi için yeterli diye izlemiştim bir programda... umarım tüm sıkıntıların geçer

Yorum

haklisin 4 saatlik uyku vucut onarimi yenilenmesi icin yeterli, sordugun soruya gelincede söyle cevap verim aslinda benim tek sorunum geceleri bedenime odaklanip farkli yerlerimi SIKMAK ve gevseyememek. tek anksiyetem bu. Gevseyemedigim zamanlar yerini anksiyeteye birakiyor buda uykuya dalmayi engelliyor...sende ne durumlar nasil ..

Yorum

benim de uyku problemim vardı. uykuya başlamada(gevşeyememekten kaynaklı sıçramalar, dalamamalar) ve sürdürmede( gece sık uyanmalar) güçlük çekiyordum. fakat uzun bi süredir çok rahat uykuya dalıyorum ve uyanmıyorum... sanırım yatağa girdiğinde yine gevşeyemiycem diye düşünerek kısır döngüye giriyosun? çünkü benim için uykunun kendisi kaygı anlamına gelmeye başlamıştı... ama çok şükür geçti...

Yorum

benim de uyku problemim vardı. uykuya başlamada(gevşeyememekten kaynaklı sıçramalar, dalamamalar) ve sürdürmede( gece sık uyanmalar) güçlük çekiyordum. fakat uzun bi süredir çok rahat uykuya dalıyorum ve uyanmıyorum... sanırım yatağa girdiğinde yine gevşeyemiycem diye düşünerek kısır döngüye giriyosun? çünkü benim için uykunun kendisi kaygı anlamına gelmeye başlamıştı... ama çok şükür geçti...
                          Kandil evet aynen yaptigin tanimlamalar oluyor bendede , aslinda uzun zamandir bende iyiydim fakat son 2-3 haftadir gene hortladi...uyguladigin özel bir yöntem yada aldigin herhangi bir ilac varmi?..

Yorum

bu konuda uzmandan yardım almadım. sadece bitkisel bir ilaç kullandım birkaç gün. ben psikolojik danışmanın o yüzden bildiğim bazı yöntemleri kendimde uygulamaya çalıştım... ben şunu düşünüyorum, sorunu ortadan kaldırmadan önce sorunun altında yatan düşüncelerinizi duygularınızı anlamanın, neden bu sorunları yaşadığınızı fark etmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum... eminim birçok konuda kendinize haksızlık ediyorsunuzdur... belki doğru olmayan şeyleri kesin ve doğru kabul ediyor, kendinizi gereğinden fazla olumsuz algılıyor, başkalarının davranışlarını da yanlış algılıyor, yorumluyor olabilirsiniz... yani sorunun öncesini anlamak ve bu yanlış inanışlarla, düşüncelerle mücadele etmeyi öğrenmek gerekiyor... kendimle alakalı bir şeyi de paylaşmak istiyorum. hafta sonu Urfadaydım ve Hz. Eyüp a.s ın hastalığını geçirdiği mekanı ziyaret ettik. bir rivayete göre 18 başka bir rivayete göre 28 yıl hastalık çekiyor öyle ki vücudundaki kurtlar diline kalbine geliyor, bütün evlatlarını bir depremde kaybediyor arkasından tüm mal varlığını... ama bir kez olsun şifa bile istemiyor. sadece Allah a durumunu ifade ediyor ve sadece 'Muhakkak ki, bana bir zarar isabet etti (hastalık geldi). Ve Sen, rahmet edenlerin en çok rahmet edenisin.' diye dua ediyor, yani şifa istemiyor... bizse halimizden ne kadar çok şikayet ediyoruz.. tabi ki bizler peygamberler gibi düşünüp yaşayamayız, elbette Allah tan sağlık, şifa isteyeceğiz ama onlardan öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum. biraz sabır en azından... yaşadığımız sıkıntıların bile boşa gitmediğini bilmek rahatlatıyor insanı

Yorum

atakların hep aynı saatlere gelmesinin sebebi, beklentiden kaynaklanıyor. İster istemez aklımızın bir köşesinden çağırıyoruz bu illeti.
                              Böbrek bezlerinin durup dururken adrenalin salgılaması ve beynimizin bu salgıyı baskılamak için yeterli serotonini karşılayamamasından ileri gelen bir durum. Normalde spor yaparken nabız 130 larda seyrederken bundan rahatsızlık duymayız ve veya endişelenmeyiz lakin uyku halinde ki bu nabız yükselişi ve bedenin hazırlıksız yakalanması, insanın kontrolü dışına çıkan bir korkuya sebep oluyor. Bu durum hiç bir zaman alışkanlığa dönüşmüyor, korkuyu daha da kuvvetlendiriyor, beyin akıl almaz senaryolar üretiyor. Bir şekilde serotonini dengelemek gerekiyor, buda ilaç takviyesi ile mümkün, Rahatsızlığın ilk dönemlerinde, içinde bulunulan ruhsal çöküntü beraberinde depresyonu tetiklediği için xanax tedaviye yardımcı olarak verilir ki, hasta bir süreliğine üzerindeki gerginliği atsın ve nefes alabilsin. Xanax bu ve buna benzer rahatsızlıklarda tedavi değil destek için verilir.
                              Geçmiş olsun.

Yorum

Kandil , sabir ve sükür gercekten cok önemli, hic bir zaman isyan etmemek lazim katiliyorum

Fragile..sari kantron kapsüllerinden hersabah uyandiktan sonra ihtiyaca göre alarak serotonini arttirabiliyor insan, kimyasal haplardan daha az yan etkisi var

Yorum

İşleniyor...
                                X