Orjinal yazı sahibi: viraj
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Selam.. PanıkATAK VE kalbıme takmıs durumdayım
Collapse
X
-
Sendeki rahatsizlik nedir..remeronu hayatimda bir kere kullandim gozumun onune perde cekilmis gibiydi, dedigin gibi baya istah aciyor hatta ben ertesi sabah buzdolabındaki aksamdan kalma baligi gorunce kahvalti saati dinlemeden direk mideye indirmistim ))(..garip bir duygu veriyor remoron..
-
pa beyinde kontrol edilebilir zamanla ilaçlar yardımcıdır. kalp çarpıntısı vs bunlar normal olan şeyler değil zaten insan beyninin oynadığı oyunlardan ibarettir. bu yüzden oyuna oyunla karşılık vermeniz gerek. pa da en kötü olan yenilmesi en zor olan durum uyku sırasında ayaklarda uyuşma felc olmuş gibi hiissetme karabasan durumu en zoru bunu yenmektir.
Yorum
-
İlginç gercekten çünkü anksiyete esnasinda en fazla kasilan ve hissedilen yerler mide karin etrafı kasları, bogaz cene ve ozelikle kalptir. Sinirlerin en cok oldugu yer bogaz ve karin bolgesiymis ondan dolayi oraya cok yukleniyor insan..doktorum söylemişti. .Orjinal yazı sahibi: NarKo View Postpa beyinde kontrol edilebilir zamanla ilaçlar yardımcıdır. kalp çarpıntısı vs bunlar normal olan şeyler değil zaten insan beyninin oynadığı oyunlardan ibarettir. bu yüzden oyuna oyunla karşılık vermeniz gerek. pa da en kötü olan yenilmesi en zor olan durum uyku sırasında ayaklarda uyuşma felc olmuş gibi hiissetme karabasan durumu en zoru bunu yenmektir.
Yorum
-
Sıkıntılarımız çok benzer. Ben de ritm bozulması, çarpıntı, yüzüme ateş basması,içimin titremesi, yoğun bir huzursuzluk ve kendimce soğukluk diye isimlendirdiğim sanki bir ölüm kederi çökmüş gibi tuhaf bir duygu durumuyla 3-4 kez acile gittim. Kalple ilgili bir sorun görmediler. Ben de her defasında her şey o an için normal çıktı herhalde diye düşündüm hep. Bir türlü inanamadım, anlayamadıklarını, teşhis koyamadıklarını düşündüm. Ama bu foruma girip çıktıkça ve yaşadığım belirtileri bir çok kişinin de yaşadığını gözlemleyince kalp, tansiyon gibi algıladığım sıkıntıların esasen psikolojik olduğuna daha bir inanır oldum. Ancak yakın zamanda yine bir kardiyolojiye görünmek niyetindeyim. En azından psikiyatriye gitmeden önce,kalp ile ilgili bir sorunum olup-olmadığını işin uzmanından tekrar duymaya ihtiyacım var. Seni çok iyi anlıyorum. Ben de 3 yıldır bu sıkıntıyı çekiyorum. Aslında sanırım çok daha evveline dayalı ama, "nöbet" denilebilecek sıkıntılarımı 3 yıldır yaşıyorum. Nefes darlığı yaşamıyorum ama kalp atımımı eksik duyumsuyorum.Bazen öyle ki abartı oluyor.3-5 gün üst üste sık aralıklarla olabiliyor. İşte o günler aklım hep kalbimde...ve sürekli kendimi ikna etme mücadelesi veriyorum. Çok bıktırıcı bir durum. Hayat devam ediyor, ben hayatı ıskalıyorum adeta. Yaşam kalitem acayip düştü. İnsanlardan izole bir hayat sürüyorum kısmen. Yani eş dostla çok fazla bir araya gelmekten çekiniyorum. Yaşadıklarım onların yanında olduğunda renk verdiğim için mevzu sürekli PA oluyor. Şöyle dialoglar geçiyor mesela: "Kızardın yine, iyi misin?" veya" Açık çay koy, onun çarpıntısı oluyor" vb. İşin kötüsü bu insanlar ne yaşadığımı bilmiyorlar, çünkü böyle bir sorunları yok. Çok bezdiriyor insanı bu durumlar. Renk vermesem iyi...yok ki kızardığım anlarda yanaklarımın rengini saklayabilecek bir fondötenOrjinal yazı sahibi: yemre53 View Postarkadaslar oncelıkle herkese gecmıs olsun 6 yıldır PA ve Anksiyete yasıyorum.. sorunum kalbımle basladı rıtm bozulması carpıntı tabıkı solugu acılde aldık sakınlestırıcı serum falan verdıler sabah dogru kardıyolojıye.. doktorum kalbımde bırsey olmadıgını soledgı halde kalbımde sorun oldugunu. Fakat doktorların anlamadıklaırnı dusundum. ve bunun sonunda Psikiyatriye gıttım ve hastalıgımın PA oldgnu ogrendım. bu sırada tedavı olurken tekrar sonkez kap doktoruna gıttım ve aynı cvbı aldım kalbınde bırsey yok ama ben takmıs durumdayım ve bu yuzden gogsumde agrı yanma carpıntım devamlı oluyor. acaba kalp yetmezlıgımı var bende bınlerce soru kafamı bunlara takarak koca 6 yıl gecırmısım eglenerek gecırecegım gunlerın yerıne somurtkan nesesiz .. ve suan 3 gundur tekrar panık atak gecırdım ve tekararında kalbıme takmıs durumdayım bugun dr gıttım tekrar tedavıye basladık ama ..
bunların yasadıklarımızın beynımızın bıze oynadıgı bı oyun oldugunu anlmıs durumdayım gecde olsa
Dusuncelrmı paylasmak ıstedım bu konularda sohbet etmek ısteyen olursa konusabılırım
Umarım en kısa zamanda anksiyete ve PA ' nın yaşam kalitemizi bozan sıkıntılarından kurtulur, eğlenerek, keyifle geçireceğimiz, sağlıklı güzel bir ömür yaşarız.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: yemre53 View Postarkadaslar oncelıkle herkese gecmıs olsun 6 yıldır PA ve Anksiyete yasıyorum.. sorunum kalbımle basladı rıtm bozulması carpıntı tabıkı solugu acılde aldık sakınlestırıcı serum falan verdıler sabah dogru kardıyolojıye.. doktorum kalbımde bırsey olmadıgını soledgı halde kalbımde sorun oldugunu. Fakat doktorların anlamadıklaırnı dusundum. ve bunun sonunda Psikiyatriye gıttım ve hastalıgımın PA oldgnu ogrendım. bu sırada tedavı olurken tekrar sonkez kap doktoruna gıttım ve aynı cvbı aldım kalbınde bırsey yok ama ben takmıs durumdayım ve bu yuzden gogsumde agrı yanma carpıntım devamlı oluyor. acaba kalp yetmezlıgımı var bende bınlerce soru kafamı bunlara takarak koca 6 yıl gecırmısım eglenerek gecırecegım gunlerın yerıne somurtkan nesesiz .. ve suan 3 gundur tekrar panık atak gecırdım ve tekararında kalbıme takmıs durumdayım bugun dr gıttım tekrar tedavıye basladık ama ..
bunların yasadıklarımızın beynımızın bıze oynadıgı bı oyun oldugunu anlmıs durumdayım gecde olsa
Dusuncelrmı paylasmak ıstedım bu konularda sohbet etmek ısteyen olursa konusabılırım
Kardeş sendeki sorunun aynısı bende de var. İlk olarak 1998 yılında olmuştum. Doktora (Kardiyoloji profesörü) felan gitmiştim hiçbirşeyim çıkmamıştı.
Sonra 2006 yılına kadar olmamıştım. 2006 da olunca tekrar doktora (Kardiyoloji profesörü) gittiğimde hipertansiyon ve hiperlipidemi tanısı koydu bana ve 2007 yılından beri ilaç kullanıyorum.
2007 yılından beri 3 kere aynı sorunla karşılaştım ve bana ilaçları yazan doktora gittim sürekli ilacımı değiştirdi. En son geçen sene haziran ayında oldum ama bu baya sürdü. Korkudan tansiyonum 16-10 olmuş ölecem sandım
apar topar acile gittim tetkikler yapıldı hiçbişey çıkmadı. Strese bağlı olabilir dendi.
Şimdi de kör topal idare ediyoruz. Bazen çok iyi oluyorum bazen gene kalp ritmim bozuluyor gibi oluyor gene bir karamsarlık kaplıyor beni.
En son geçen hafta da aynı sorun oluştu bende. Bu sefer Psikiyatri Uzmanına gittim. Doktor bana panik bozukluk teşhisi ile paxera 10 mg ilaç yazdı.
İlacın yan etkilerine baktım ilaca karşı da panik atak oldum sanırım :RpS_rolleyes:
3 gün geçti hala başlayamadım.
Yorum
-
Kardeşim öncelikle karamsarlıktan uzak dur, yani "bu nasıl bir hastalık, bundan kurtulamayacağım" gibi sözlerle kendini takıntılara hapsetme... Öncelikle hastalığını tanımaya çalış, çünkü düşmanını tanımadan onunla yüzleşip savaşamazsın... Onu tanıyarak, nasıl o senin açıklarını bulup seninle savaşıyorsa sende aynı şeyi uygulamasın.. Onu tanıyıp o şekilde yaşaman ve savaşman gerekiyor. Tabi psikolojik tedavi bu şekilde çok önemli ama ilaç tedavisi de çok önemlidir, geçmiş olsun...
Yorum

Yorum