Duyuru

Collapse
No announcement yet.

artık iyileştim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Re: artık iyileştim

Orjinal yazı sahibi: dnzmanson
    arkadaşlar 8aydır ağır depresyon tedavisi bunun yanında bipolr tedavisi görmekteyim en son olarak xanax risperdal fulsac aldım xanax ve risperdali bıraktım fakat fulsac veriyor doktor gunde 2tane fakat artık içmiyorum cunku kendimi iyi hissediyorum bütün gördüğüm hayaller yok oldu sabah uyandığımda artık odamda kimseyi görmüyorum çok mutluyum
    Merhaba Dnzmanson,

İyileşmene çok sevindim. Bendeki depresyon 5 aydır devam ediyor. Bu nedenle aşağıdaki sorularımı cevaplarsan minnetar olurum:

8 aylık tedavi esnasında Fulsac’ kaç ay önce başladın hangi dozlarda devam ettirdin.
    Fulsaktan önce hangi antidepressanı kullandın neden Fulsac’a geçtin.

Sizce 8 aydır kullandığınız antidepressanlar bu süre içinde depresyona ne derece faydalı oldular. Eğer faydalı olmuşlarsa depresyondan çıkmakta olduğunuzu, kaç ay önce hissettiniz. Yoksa 8 ay sonra ilk olarak bugünmü.

Sevgiler, U34
    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Re: artık iyileştim

Orjinal yazı sahibi: Umut34
      Orjinal yazı sahibi: dnzmanson
      arkadaşlar 8aydır ağır depresyon tedavisi bunun yanında bipolr tedavisi görmekteyim en son olarak xanax risperdal fulsac aldım xanax ve risperdali bıraktım fakat fulsac veriyor doktor gunde 2tane fakat artık içmiyorum cunku kendimi iyi hissediyorum bütün gördüğüm hayaller yok oldu sabah uyandığımda artık odamda kimseyi görmüyorum çok mutluyum
      Merhaba Dnzmanson,

İyileşmene çok sevindim. Bendeki depresyon 5 aydır devam ediyor. Bu nedenle aşağıdaki sorularımı cevaplarsan minnetar olurum:

8 aylık tedavi esnasında Fulsac’ kaç ay önce başladın hangi dozlarda devam ettirdin.
      Fulsaktan önce hangi antidepressanı kullandın neden Fulsac’a geçtin.

Sizce 8 aydır kullandığınız antidepressanlar bu süre içinde depresyona ne derece faydalı oldular. Eğer faydalı olmuşlarsa depresyondan çıkmakta olduğunuzu, kaç ay önce hissettiniz. Yoksa 8 ay sonra ilk olarak bugünmü.

Sevgiler, U34
      Merhaba U34 ,
      ben fulsaca yaklasık 4ay önce basladım 20mg olarak gunde bir tane alıyordum daha sonra aşırı mutsuzluk yaşadım ve günde 2tane almaya basladım sabahları , önceden lustral kullanıyordum ve seroquel , lustralin hiçbir etkisini görmedim ben ama belki sizde işe yarar.depresyondan çıkmakta olduğumu yaklaşık 15gündür hissediyorum tabi gördüğüm halisülasyonlarda 15gündür yok oldu.umarım sizde kurtulursunuz biran önce
      8) [/b]
      <em>dnzmanson ..</em>

Yorum

Cevabınıza teşekkür eder, tekrar geçmiş olsun derim

Sevgili Dnzmanson,

Cevabınızla içime su serptiniz, çok teşekkür ederim. Zira bende olduğu gibi sizdede antidepressanlar, bir çoklarının prospektüslerinde yazıldığı gibi 2-4 hafta içinde etkisini göstermemişler. Bu haberiniz bana moral kaynağı oldu çünkü geçmişteki depresyonlarım antidepressan kullanmama rağmen 8-10 ay sürmüştüler. Şu anda yaşadığım 5ci depresyonum.

En kısa olanı son iki ayında depresyona iyi gelen besin takviyeleri ilave ettiğim 4cüsü 6 ay sürmüştü. Buradan yan tesirleri bakımından kullanabileceğim az çeşitli antidepressanların bana faydalı olmadığı inancına varmıştım. Bu yüzden 5ci depresyonumun ilk 3 ayını bana umut veren bazı yeni besin takviyelerinide ilave ederek kendimi antidepressansız tedaviye çalıştımsada, beklediğim iyileşmeği göremedim. Yani zaman kaybına uğradım.

Ancak 8 hafta önce Cipram 20mg antidepressanını değişikliğe uğrattığım besin takviyelerine ilave ettim, 3 hafta sonra son 5 haftadır Cipram'ın dozunu 40mg olarak devam ettirmekteyim. Eskiden birçok şiseden oluşan besin takviyeleri almaktaydım. Şimdi 8 haftadır sadece Solgar’ın SAMe Complex(günde 4 tablet) + Ester-C (günde 1 kapsül) ve Ocean Plus’ın Omega3 balık yağını (günde 1 kapsül) almaktayım. Şişelerin azalmasına sebeb bu şişelerdeki çoğu maddelerin SAMe Complex’in içinde olmasında.

Antidepressanlı tedaviye 2 ay önce başladığımı düşünerek moralimi bozan neden 5 aydır iyileşmedim sorusunu sizi misal alarak aklımdan çıkarmama neden oldunuz. Bu nedenle beni rahatlatan cevabınıza tekrar tekrar teşekkür ederim

Geçmiş olsun, U34.

Not:
        Sizinde işitmiş olacağınız üzere antidepressanlar vasıtasıyle iyileşmeden sonra, o antidepressanı genellikle 6 ay süreyle depresyonun nüksünü önlemek üzere idame ettirmek gerekmektedir. Doktorunuzun onayınıda alarak Fulsac’ı iki tablet olmasada bir tablet olarak bir süre devam ettirmenizi dilerim. Bu suretle muhtemel geri çekilim reaksiyonlarınıda önlemiş olurdunuz. Diğerlerini ise aniden bırakma yerine dozlarını yavaş yavaş azaltarak bilemediniz en azından 10 gün içinde birakmanız iyi olurdu.

Yorum

Depresyonla sıkı fıkı olmuşsunuz Umut34. Niçin tekrarlıyor ?

Yorum

Re: Cevabınıza teşekkür eder, tekrar geçmiş olsun derim

Orjinal yazı sahibi: Umut34
            Sevgili Dnzmanson,

Cevabınızla içime su serptiniz, çok teşekkür ederim. Zira bende olduğu gibi sizdede antidepressanlar, bir çoklarının prospektüslerinde yazıldığı gibi 2-4 hafta içinde etkisini göstermemişler. Bu haberiniz bana moral kaynağı oldu çünkü geçmişteki depresyonlarım antidepressan kullanmama rağmen 8-10 ay sürmüştüler. Şu anda yaşadığım 5ci depresyonum.

En kısa olanı son iki ayında depresyona iyi gelen besin takviyeleri ilave ettiğim 4cüsü 6 ay sürmüştü. Buradan yan tesirleri bakımından kullanabileceğim az çeşitli antidepressanların bana faydalı olmadığı inancına varmıştım. Bu yüzden 5ci depresyonumun ilk 3 ayını bana umut veren bazı yeni besin takviyelerinide ilave ederek kendimi antidepressansız tedaviye çalıştımsada, beklediğim iyileşmeği göremedim. Yani zaman kaybına uğradım.

Ancak 8 hafta önce Cipram 20mg antidepressanını değişikliğe uğrattığım besin takviyelerine ilave ettim, 3 hafta sonra son 5 haftadır Cipram'ın dozunu 40mg olarak devam ettirmekteyim. Eskiden birçok şiseden oluşan besin takviyeleri almaktaydım. Şimdi 8 haftadır sadece Solgar’ın SAMe Complex(günde 4 tablet) + Ester-C (günde 1 kapsül) ve Ocean Plus’ın Omega3 balık yağını (günde 1 kapsül) almaktayım. Şişelerin azalmasına sebeb bu şişelerdeki çoğu maddelerin SAMe Complex’in içinde olmasında.

Antidepressanlı tedaviye 2 ay önce başladığımı düşünerek moralimi bozan neden 5 aydır iyileşmedim sorusunu sizi misal alarak aklımdan çıkarmama neden oldunuz. Bu nedenle beni rahatlatan cevabınıza tekrar tekrar teşekkür ederim

Geçmiş olsun, U34.

Not:
            Sizinde işitmiş olacağınız üzere antidepressanlar vasıtasıyle iyileşmeden sonra, o antidepressanı genellikle 6 ay süreyle depresyonun nüksünü önlemek üzere idame ettirmek gerekmektedir. Doktorunuzun onayınıda alarak Fulsac’ı iki tablet olmasada bir tablet olarak bir süre devam ettirmenizi dilerim. Bu suretle muhtemel geri çekilim reaksiyonlarınıda önlemiş olurdunuz. Diğerlerini ise aniden bırakma yerine dozlarını yavaş yavaş azaltarak bilemediniz en azından 10 gün içinde birakmanız iyi olurdu.
            sevgili U34 ,
            öncelikle önemli değil kendi tecrübelerimi baskalarıyla paylaşmak bana mutluluk veriyor.gercekten besin takviyesi iyi geliyormu benim bu aralar iştahım kesildi pek bir şey yiyemiyorum tekrarlıormu yoksa ben yinemi hata yaptım yinemi başa dönüyorum diye düşünmeye başladım,ve sanki bugun yine anlamını bilmediğim sesler duydum ama arkadas ortamındaydım hemen dikkatimi dagıtaacak birşeyler yaptım .. ayrıca bende tikler başladı en önüne gecilmez olanıda durmadan bacağımı sallıyorum etrafımdaki insanlar çok rahatsız olmaya başladılar aşırı sallıyorum çünkü acaba bunun ilaçlarla bir ilgisi varmı biliyor iseniz lütfen yazın bana.fulsacı bende düşünüyorum bir tablet olarak olmayı birden çok ümitlendim ben galiba iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim geçmiş olsun ..
            <em>dnzmanson ..</em>

Yorum

Depresyonda İyi olur olmaz ilaçların kesilmemesi gerekli.

Sevgili Duzmanson,

Benim gibi yaşlı kişiler için besin takviyelerinin depresyonda olun olmayın her zaman faydalı olacağına inanmaktayım. Çünkü yaşlı kişilerde doğru beslenseniz dahi besinlerdeki faydalı maddelerin vucud içinde ayırılabilip gereken yerlere gönderilmesi genellikle randımansız olmaktadır.

Bazen doktorlarımız yaşlı olmayan kişilerde dahi antidepressan yanı sıra en basitinden merkezi sinir sistemini kuvvetlendirici besin takviyesi olan Benexol veya Apikobal gibi B-komplex vitaminlerini bu yüzden hastalarına yazmaktadırlar.

İyileşmenin devamını sürdürmek üzere, ilaçlarınızı kesmekle hata yaptımmı endişesinden kurtulmanız ve tik ve bacak sallama problemizi için tekrar ilaçlarınızı yazan doktora görünmeniz bence şarttır. Doktorunuz muhtemelen ilaçlarınıza devam etmesini söyleyecek veya ek ilaç yazacaktır.

Buna rağmen baktınız tiklerde ve bacak sallamanızda bir ay içinde bir iyileşme olmadı. bu kere bir nörologiste görünmenizi tavsiye ederim. Çünkü ve zannımca tikler ve bacak sallaması problemiz nörolojiyi psikiyatriden daha fazla ilgilendirmekte olan bir konu.

Geçmiş olsun, U34

Maviyeşil, bendeki depresyon 6-8 ay sonra sebebsiz yere kendiliğinden tekrarlamıyor. Üst üste karşılaşdığım stresli olayların akabinide anksiyetenin eşliğinde tekrarlıyor. Sebebini buna bağlamaktayım. Manik depressif olma ihtimalim varsada şimdiye kadar gittiğim doktorlar böyle bir tanı koymadıklarından, bunu kabullenmek istememekteyim.

Yorum

besin takviyesini hiç duymadığım gibi doktorumda hiç söylemedi bana ama ben 17 yaşındayım :lol: yinede soracagım doktoruma ilaç müptelası oldum çıktım bu yaşımda 8O .. doktoruma marrt gibi gitmeyi düşünüyorum şuanlık böyle iyiyim 8) tiklerimde ilaçların etkisidir diye düşünüyorum ama eğer gecmezse norologiste gitmemi bir tanıdığımızda söyledi.
                Fakat sizinde bu depresyonlarınızın sürekli tekrarlamasının altında manik depresif olabilir.fakat bende bunu kabul etmiyorum 8)
                Geçmiş olsun
                <em>dnzmanson ..</em>

Yorum

İşleniyor...
                X