Duyuru

Collapse
No announcement yet.

allah ahiret var mi yok mu çok bunaldim

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• allah ahiret var mi yok mu çok bunaldim

arkadaşlar bendeki dini takıntı 15 yaşımdayken başladı 10 seneyi geçti.takıntılar yüzünden istediğim hiç bir yere gelemedim.15 yaşımdayken allah acaba var mi diye içimden geçirdim ve o anda çöktum.bir daha kendime gelemedim risale-nur kaç kez bitirdim ama bir türlü olmuyor inanamıyorum ya da inanmadigimi sanıyorum yaşama hevesim kalmadı gençliğim bunlarla geçiyor her türlü ilaç kullandım olmuyor. Cehennem e gideceğimi bile bile yaşamak öyle zor öyle ki ne yapacağımi da bilemiyorum..

bak! bende düşünürdüm bunları. şüphelerimin çıkış kaynağı: zamanı sonsuz alırsak her şey tesadüf olabileceği idi. fakat zaman hareket demek. hareketin bir başlangıcı olmak zorunda. yani bir irade lazım o hareketi-zamanı var kılacak. başlatacak.

tabi iman kalbi bir şey. belki de akla yatırma ihtiyacı hissettiğin için bu kadar bunalıyorsun. fakat akıl Allah'ı reddetmiyor.

rahat ol . endişelenmen imandandır. İnanmasan zaten endişelenmezdin.

yani diyebileceklerim bu kadar istersen özele gel elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışayım. sorularını yazarsın. sorunlarını.

Yorum

herkesın mantıgı hıssıyetı kendıne özeldır ben var olduguna süphesız ınanıyorum ve belkı acaba varmı dıye sorguladıgım zamanlar olmustur ama onlar cok gerıde kaldı
      varmı yokmu dıye yok orayı arastır yok burayı arastır oku demek cok mantıksız ınanc sızın kendı sorularınızın sonucuyla olusur onu sız hıssedıceksınız ve kesın cevabı vereceksınız yasamınızın neden sorgulayarak bıtırıyorsunuz sorgulayın ya var ya yok dıyeceksınız hepsı bu sorgulamanız sızın ınkar etmedıgınızı hala ıcınızde bır umut oldugunu gösterır ben sıze dını sorularınıza cevap veremem cunkı suan cok karısık durumdasınız ne yazsamda ıkna olamaz dahada sorgulamaya baslarsınız bu kararı kendınız vereceksınız butun kaınatı ıncele bak kaınatın kusursuz bır düzenekle işledıgıne bak bu kaınatı kusursuz ıdare eden bır güçmu var yoksa kaınatın kendındemı bu guc var pekı acana bu kaınad neden hıc hata yapmıyor nedır bu mukemmmel işlemının püf noktası bır kısı kendı hayatı hakkında kararlar verırken en ufak bır yanlıs eylemınde tepe taklak olabılıyorken bu kocaman duzende bır hata yok tıkır tıkır işlıyor ınanc tıpkı gunes gıbıdır elını degemessın ama sıcagını ılıklerınde hıssedersın sogugu göremessın ama vucudunun üşüdugunu hıssedersın
      bılım ınkar eder cunkı kanıt yoktur gözle görulmeyen bır durumdur ama kaınatta görulmeyen ama bılınen bınlerce durum vardır
      kımse sıze al ıste kanıt allah vardır dıyemez o halde bılım bunu dıyemez ıse ınkar eder bu senın kesfedecegın bır durumdur
      ben bu soruların cevabını buldum ve sonuc ona sonsuz guce kudrete ve ondan gelen herseye ınanıyorum bedenımdekı vucudumdakı mucızelere
      bukadar bılınclı anatomıme yaradılıs sebebıme kaınata duzeneklere bakınca zaten o ben varım dıyor devamında ıse ona yaklaskca dahada emın oluyorsun
      bu dahada dahada devam edıyor ve benlıgını buluyorsun onu aramak ve bulamamak bence cok buyuk kayıp ve eksık hayattakı eksık
      benım hayatımın benlıgımın tamamlayıcısı o umarım sende arar onu bulur ve ulasırsın

Yorum

inan gitsin ya... ne kaybedersinki????

Yorum

"Cehennem e gideceğimi bile bile yaşamak öyle zor öyle ki ne yapacağımi da bilemiyorum.. "

inanmıyor ama biliyor :O

ne problemler var ya, iyi olursun inşallah kardeşim. şunu unutmaki en ufak basit bir sanat bile kendi kendine oluşmaz.

saygılar!!!!

Yorum

bende kurana inanamıyorum
            inanmak istiyoprum olmuyo

bazı yazıları kabul edemiyor mantığım

Yorum

merhaba arkadaşım bu sıkıntılara benzer sıkıntılar ben de yaşadım hatta çok daha ağırlarını ama şu an Allahıma şükürler olsun iyiyim..hatta bazen yine kötü oluyorum ama ilaçlarımı düzenli kullanıyorum bi problem kalmıyor..sana tavsiyem şu ki bu düşünceler aklına geldiğinde hiç umursama ve gerçekten gelmelerine izin ver zamana bırak şu anda inanıp inanmama gibi bi zorunlulugun yok zaten herşey yoluna girer..emin ol..ama yine de çok zor durumlarda kalk başka bişeyle uğraş yada çocukken öğrendiğimiz dualardan birini oku..herkes bu durumu yaşıyor bütün insanlar bazısı saklıyo bazısı dışarı vuruyor herşey yoluna girecek bak gör ve eskisinden daha sağlam bi psikolojin olacak..daha güçlü..sevgiler

Yorum

ayrıca kimse bilemez nereye gideceğini inanki ALLAH tan başka sakın ola böyle düşünme annen baban sana nasıl bağlılar iyileşmelrini istiyorlar..Kendi yarattığı bi varlığa bunu yapmaz benim ALLAH ıM ..bunlar çok normal inan anormalmiş gibi düşünme kendine iyi bak..

Yorum

cok buyuk bır hata var ortada eksık cennete yada cehenneme gıtmemek ıcın mı ınanılır allaha
                  bu cıkarlı bır ılıskıdır ve ınanmanın hıc bır mantıgı yoktur annenızı yemek yaptıgı ıcın camasırınızı yıkadıgı ıcınmı seversnız babanızı calısıp para kazandıgı ıcın sıze harclık verdıgı ıcınmı seversınız bu dahada vahım sıze butun guzellıklerı hatta varolma sebebınızı sadece cennte gıtmek ıcınmı seversız yada o amaclamı ınanırsınız yada ınanmıs gıbı yaparsınız ve allah bunun hıssedemeyecek kadar acızmıdır sevgı karsılıksız olur annenız sıze ıyılıkte yapsa kötulukte yapsa yınede seversınız o sızı sever karsılıksız bazı kutsal degerlerde kutsal sevgılerde sebeb amac karsılık olmaz sız sırf cehennneme gıtmemek ıcın allaha ınanmak ıstıyorsunuz sız bunun ıcın ınanmak ıstıyorsanız zahmet etmeyın bu sevgı dunyalık cıkar sevgısıdır ve faydası yoktur artı her ınanclı olanın cennete gıdecegının garantısı yoktur o mertebeye ulasmak ıcın allahı cıkarsız ve ebedı bır sevgıyle kabul etmek gerekır bır bag olması gerekır senı cıkar ıcın seven bırının varlıgını bılsen ne derece guclu bır bag kurabılırsın onu yurekten gercek anlamda seveceksen ınan yoksa boşver durust olmak sahte bır sevgıden daha degerlıdır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: öz-han View Post
                    arkadaşlar bendeki dini takıntı 15 yaşımdayken başladı 10 seneyi geçti.takıntılar yüzünden istediğim hiç bir yere gelemedim.15 yaşımdayken allah acaba var mi diye içimden geçirdim ve o anda çöktum.bir daha kendime gelemedim risale-nur kaç kez bitirdim ama bir türlü olmuyor inanamıyorum ya da inanmadigimi sanıyorum yaşama hevesim kalmadı gençliğim bunlarla geçiyor her türlü ilaç kullandım olmuyor. Cehennem e gideceğimi bile bile yaşamak öyle zor öyle ki ne yapacağımi da bilemiyorum..
                    eğer yoksa bi sorun yok, varsa da seninki hastalık olduğu için affedileceksindir. sorun yok yani

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik24
                      ilginç bir yaklaşım.. inançlı insanın hali başka oluyor. affedileceksin,, no panic )
                      tam çözülüyordu arkadaşın sorunu, bi sabote etme )

Yorum

) hadi bakalım,, araya gir bi güzellik yap,, töbe töbe ) sustum...
                        yanlış yerlerde dolaşıyorsun )

Yorum

aşağısı uçurum,, :
                          bak kendi de biliyo :d

Yorum

Valla bu tür bir meseleyi şu veya bu şekilde halletmek için 10 yıl çok uzun bir süre inşallah kısa zamanda şifa bulursun.

Ama bir ateist olarak söyleyeceğim, psikolojik olarak yani inansanda inanmasanda bir şey değişmez yani tamamen inaçsız olsanda sen gene sensin iyi veya kötü insan olman, huyların, fiziğin tipin, sevdiğin yiyecek içecekler değişmez.

Hatta bütün dinleri kuranı bilen biri olarak söyleyeyim sonun bile değişmez.

Tavsiye olarak eğer zaten iyi temiz bir insansan inaçlıda olursan bir şey kaybetmezsin inaçta sana güç verir belki bir tanrı varsada karşılığını görürsün ama fazla abartırsan kafaya takarsan içinden çıkamazsın.

Geçmiş olsun.
                            I'm fine. I'm just not happy.
                            G.House

Yorum

Orjinal yazı sahibi: joseraul View Post

Hatta bütün dinleri kuranı bilen biri olarak söyleyeyim sonun bile değişmez.
                              İslam'da sonu birazcık değişir, sonsuza kadar cehennem uygun görülüyor inanmayanlara )

Yorum

İşleniyor...
                              X