Benim de cinsellik ile ilgili bir takintim var, kadin - erkek farketmiyor. yuzyuze konusurken dikkatimi konusmaya odakliyamiyorum sebebi ise dusuncelerimin kisilerin cinsel bolgelerine takili kalmasi. arada bakislarim da kayiyor, buna engel olamiyorum ve bu yuzden de insanlarin yuzune bakarak konusamiyorum. neyim var benim, ne yapmam lazim? bilen birisi varsa lutfen soylesin.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
cinsel takıntı
Collapse
X
-
Cinsel Takıntı
Sevgili Murat
İnşallah bu cevabımı görürsün. Ben bu tip takıntının dünyada sadece bende olduğunu düşünyordum ama sende varmışsın.
Herşeyden önce biz sapık değiliz onu biliyorum. Keza çok sevdiğim annemle konuşurken bile oluyor inanması güç olsada.
Ben bir kaç yıldır bunu çekiyorum ve uzun yıllara dayanan depresyon ve kaygı rahatsızlığından sonra ortaya çıktı. Şunları söyleyebilirim.
1- Öncelikle gözlerinde bir rahatsızlık varmı onu kontrol ettir. Konu psikiyatrik fakat bu kaygının başlangıcı gözlerini çok yorduğun için (bilgisayar vs ile) odaklanma sorunundan kaynaklanmış bir istenmeyen bakıştan başlamış ve halada bu şekilde kontrol altına alamayışından devam ediyor olabilir. (Dünya göz hastanesinde baş hekim profesöre gitmiştim beni bir kaç hafta bu odaklanma aletine sokmuştu çok yararını gördüm.)
En azından baktığın yere odaklanmana yardımcı olur. Yok gidemezsen günde 20 dk küçük detaylara odaklanma egsersizleri yap. Mesela masa köşesi, küçük bir yazı gibi. Ve bilgisayara ayırdığın süreyi mutlaka kademeli olarak azalt.
2- Eminim tıbbi bir yardım alamadım belkide doktora izah edememişsindir. Keza ben hala edemedim. Ama bu rahatsızlığın OKB mi yoksa kaygı bozukluğu ilaçları ilemi tedavi edilmesi gerekiyor şu an emin değilim ama bence yinede önce kaygı bozukluğu ve depresyon tedavi edilmeli.
Bence denediğim onlarca farklı ilaç içinde KESİNLİKLE en etkilisi Efexor. 37.5 ile başla bir hafta sonra 75 e geç derler ama ilk başlıyorsan yan etkileri çok fazla başlangıçta sende bu doza alışıncaya kadar devam et. Kendine 5 gün izin ver ve evde kal ve yan etkilerle bu şekilde baş etmelisin.
Sonra 75 mg a geç ve en fazla 8 hafta devam et eğer bir iyileşme görmüyorsan 150 mg çık keza Efexor yüksek dozda etkisinİ tam gösterir. Uyku düzenine göre sabah yada akşam alabilirsin ( gece ortasında uyandırır falan) ama mutlaka yemekle birlikte al. Sakın bırakma yan etkilerinden dolayı!!!Benim yaptığım hatayı yapma keza yıllarımı kaybettim...
3- Yüzlerce yabancı literatürüde okudum. Anladığım en iyi oks ilacı ise Faverin. Çok iyi feedback ler okudum hakkında. Benim hastalığım kontrol altında ama yüzde yüz kurtulmak için efexor ile beraber kullanmayı düşünüyorum. Denedimde ama birlikte çok uyku yaptı sanırım faverinden kaynaklı.
4- Kendini telkin etmeyi öğrenmelisin. Yani yaptığın şeyi normalleştirmelisin ve basitleştirmelisin kafanda. Ancak bu şekilde önemi kaybolur. Önemi kaybolan şeylerde aklımıza gelmez. Bence tanımadığın ortamlarda insanlarla çok konuş nasıl olsa orada fazla rezil olma riski yok keza tanımıyorsun. Kısa süreli kurslara katıl. Birde konuşurken onlarla seviştiğini düşün yani iyice absurd leştir durumu kafanda keza bana yararı oldu. Kesinlikle bunu yeneceğim diyerek insanlara yaklaşma..Keza işe yaramaz. Durumu basitleştirmenin bir yolunu bulmalısın.
5- Sürekli rahatlatıcı egsersizler yap. Gergin olmamaya özen göster. Gerginlik korku ve mutsuzluk içeren şeyler okuma izleme özellikle tavsiyem. Kafein den uzak dur.
Şimdilik söyleyeğim bu kadar geçmiş olsun. Bana tecrüblerini yazarsan belki dahada yardımım dokunabilir.
Kendine iyi bak şimdilik.
-
Re: Cinsel Takıntı
DayStar anladığıma göre oldukça bilgili/tecrübeli birisin bu konuda. ama senin gibi biri bile doktora izah etmeye utanmış durumunu. Hepimizde oluyor bu utanç malesef. Ama aslında mantıklı düşününce ne kadar yanlış. Doktor belki de oradan bir sonuca varacak, hiçbir bilgi saklanmamalı. Doktor zaten bunun bir hastalık oldsuğunu biliyor, belki daha önce yüzlercesiyle karşılaştı bunun. Cinsel takıntılar çok yaygın zira.Orjinal yazı sahibi: DayStarEminim tıbbi bir yardım alamadım belkide doktora izah edememişsindir. Keza ben hala edemedim .
Ben de ilk önceleri kendimi sapık gibi hissederdim ama hastalık hakkında bilgilendikçe insan bunu atıyor üzerinden. Hakikatten bilen ile bilmeyen bir olmuyor. Bu düşünceler bize ait değil aslında. Bize ait olan düşünceler sakin kafayla oturup düşünüp karar verdiğimiz düşüncelerdir. (Örneğin hasta bir insanın aklına bir yakınına tecavüz etme düşüncesi gelir, bu düşünce onu perişan eder. Tecavüze yatkın biri ise zaten sakin kafa ile bu tecavüzü acaba nasıl yaparım, off ne zevkli olur diye düşünür. Fark çok açık aslında)
Bu nedenle doktorlara elimizden gelen tüm açıklamaları yapmalıyız diyorum, ne kadar zor olsa da.
Yorum
-
Cinsel takıntı
Doğru söylüyorsunuz ama zaten doktora gitmesi gerektiğiniz bilecek yaşta zaten sanırım...
Burada Murat a vermek istediğim sadece denenmiş ve başarısı kanıtlanmış (kısmende olsa başarı diyebiliyorum) bir yöntemi paylaşmak bu çok çok spesifik bir durum için. (OKB hastalığının tüm çeşitleri sokaktaki insana çok garip gelir ama bizimkisine ben literatürde dahi hiç rastlamadım.)
Ayrıca sizede bilgi olması açısından(ilginizden anladığım kadarıyla
)tecrübeli bir kobay olarak doktorlarında OKB konusunda yanılgılarının olduğunu düşünüyorum. Keza çoğu direk OKB ye yönelik ilaçlar yazıyorlar yada hem OKB hemde kaygı giderici a.depresanları bir arada deniyorlar. Çoğuda işe yaramıyor. Benim denediğim ve başarılı olan ise bu ikisini ayırmak. Yani öncelikle şunu tekrarlamak lazım ; OKB kendi başına çıkan bir rahatsızlık olmayıp uzun zaman tedavi edilmeyen depresyon,kaygı bozukluğu nedeniyle gelişen bir hastalık. Yani onların bir sonucu. Ayrıca OKB si olan bir insanda depresyon ve/veya kaygı bozukluğu muhakkak eş zamanlı devam ediyor. Kısaca şöyle resmedebiliriz; Depresyon/kaygı bozukluğu bir binanın temeli ve üzerinde OKB de binayı oluşturuyor. Şu anki ilaç tedavilerinde ya binaya saldırıyorlar yada hem binaya hemde temele birlikte. (Bunun nedeni ise OKB nin acil çözümü istenmesinden) Sadece binaya saldırmak çok sonuç vermiyor. Her ikisinide saldırmakta bir çeşit sonuç vermiyor çünkü bu tip ilaçların kombinasyonları işe yaramıyor vede devamı zor (yani enson efexor ve faverin deneyimimde artık emin olmamı sağladı diyebilirim ) Birbirlerinin etkilerini azaltma yada yok etme ihtimali yüksek. Ben diyorumki direk temele saldırmak gerekiyor. Yani önce depresyon/kaygı yı yok etmek yada etkisini azaltmak gerekiyor. Bu ortalama 6 ay alıyor. Sonra durmadan hemen etkili bir OKB ilacına geçmek ve gerektiği kadar kullanmak. Bunu yaparkende Buspon ile kaygıyı baskılamaya devam etmek. Destekleyici terapiler, diet, egzersiz, yoga, meditasyonda iyi olur tabii birlikte. Ben bunu kavradıktan sonra efexor ve lustral le beraber ve ayrı ayrı denedim. Ama Lustral beni tatmin etmedi açıkcası OKB için ve efexora geri döndüm mevcut durumum devam etsin diye. 3 ay sonra efexor u tekrar bırakıp bu kez faverini deneyeceğim.
Birde son bir yanılgımız hep bu hastalığın ne kadar garip olduğunu telkin ediyoruz kendimize. Ama burada önemli olan hastalığın garipliğinden çok bizim ona atfettiğimiz "önem". Yani hayatımızda bazen bazı şeyler nekadar önemli iken bir zaman sonra nasıl önemsiz hale gelir biliriz. Bunun nedeni ise önemli şeylerin yerine yeni önemli şeylerin alması. Bizde OKB nin gelişmeside bence yıllarca hayatımızda önem vereceğimiz bir şeylerin olmaması ve beynin kendince önemli bir şey bulması....Bence burada anahtar bizim için önemli olan bu şeyin yerine daha önemli bir şey bulabilmemiz....Yani hayatımıza yeni bir çok önemli şeyler katıp beynimizi meşgul edebilmemiz ve mevcut tekrarları/takıntıları önemsizleşene kadar abartılı senaryolarla devam ettirmek yani özellikle yapmak istemediğimiz zamanlarda daha çok....Ben şuan bunu yoğun bir şekilde yapıyorum ve şuanki durumumda bununda etkisi olduğunu düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın hepiniz...
DayStar
Yorum
-
ilaca basladim
Selam, uzunca bir suredir bu siteye bakmiyordum..o yuzden de yanit yazamadim...bu arada ilk defa bir doktora gorundum bu sorunumla ilgili ....iste ne var ne yok bir saat boyunca anlattim. seansin sonunda ilac almam kararlastirildi. ismi de Faverin di, ilk etapta yarim dozaj icecektim yalniz daha ilk dozda aniden fenalastim…agir bir şekilde ustuste kustum, gidiyorum sandim, (birden terleme ve titreme geldi) kollarimda ve sirtimda yanmalar basladi. Sonraki gunde ilaca devam etmedim. Cunku sabah ayaga kalktigimda beynim uyusmus gibiydi…Illaki ilac kullanmali mi bilmiyorum, doktoruma da aktaricam bu durmumu ama uyusmak istemiyorum duzelicem diye. Bu tur ilaclarin yan etkileri mutlaka olacaktir okey ama bu oranda bence degmez. Bayagi bir gocertir adami bu etkiler. Evde bos oturup bu yan etkilerle bas etmek gerekiyor bana kalirsa deneme periyodunu asarken, ki bu da pek mumkun degil, hem calisip hem de ilac kullanmak. Ozetlemem gerekirse yan etkilerini yasayinca, ben rahatsizligimi unuttum sanki
Yorum
-
Faverin
Sevgili Murad,
Bu yan etkiler çok fazla. Bence psikolojik olarak etkilenmişsin sanırım buda yan etkileri arttırmış.
Yan etkilerden korkma bir kaç gün içinde hemde tamamen ortadan kalkacak!!!
Ben daha yeni effexor 150 den bir gecede faverin 100mg geçtim hiç bir sorun yaşamadım. (Tabi bünye alışık.)
Faverin ile tecrübemi seninle paylaşırım. Ama tavsiyem seninde bırakmaman. Doktoruna danış belki 50 mg ında altında başlatabilir olursa.
Birde Rhonda Byrne nin Sır kitabını okuyorum. Okumadıysan tavsiye ederim.
Slm
DayStar
Yorum
-
canım kardeşim ben bir okb li değilim ama senin bu durumun çok normal hatta çok iyi de diyebilirim nesimi iyi çok acı çekiyorum mu deyeceksin bak bu dürtüler zaten insanların hepsinde vardır fakat onlar farkında değildirler insan nefsi daima kötülüğü azgınlığı emreder ama sen nefsinle mucadele ettiğin için farkında olmadan manevi bir diriliş yaşıyorsun genellikle hepinizin durumu aynı bu haliniz sadece ruhun hakikate doğum sancısından başka hiç bir şey değil doğru olan yolu seçersen çok mutlu olacaksın dua edin inşallah
Yorum
-
Bu banada oluyordu ara sıra ama bunun bir hastalık olabileceği hiç aklıma gelmemişti içgüdülerimizin bize emrettiği bir davranış olarak düşünüyorum.Herkesle özelliklede karşı cinsle kesinlikle iletişime geçemiyordum.Doktora gittim depresyon dedi,fazla olmamakla birlikte sosyal fobi kanadının olduğunu söyledi.Efexor verdiler şu anda 225 mg kullanıyorum.Bana çok iyi geldi evet kesinlikle yan etkileri ilk başta berbat oluyor cinsel yaşamı çok olumsuz etkiliyor Niye senelerdir tedaviye başlamamışım böyle geç kalmışım diye düşündüğüm oluyor.Cinsel bölgelere bakma olayını normal olarak düşünüyorum.eğer bu senin asıl konuya odaklanmanı zorlaştırıyorsa bir uzmandan yardım alabilirsin ama öncelikle bir psikiyatra görünmeni tavsiye ederim o tedaviye ilaçlama yoksa terapiylemi devam edeceğini söyleyecektir.
Yorum
-
yanıt
fakat yan etkileri o kadar guclu ki bu ilaclarin bana verilen faverin di...kendimi kaybettim bir an da...psikolojik oldugunu sanmam ciddi olcude kuvvetli geldia ki az dozda baslamistim. ertesi gun kesin biraktim. calisirken bu tur ilaclari kullanmasi cok cok guc!
Yorum
-
Okb de düşüncenin doğru olup olmaması yada önemli olup olmaması farketmez.(bana göre tabiki)Sonuçta kafan takılmıştır....Ben birkaç aydır aklıma her ne gelirse gelsin(takıntı şeklinde) kafamdan atıyorum direk geçiyorum ve her geçen gün iyiye gidiyorum...Geçti sayılabilir...(bu benim yöntemim kesin herkeste işe yarayacağı garanti değildir ben doktor değilim hastayım...ama denemenizi tavsiye ederim...)
Okb ile ilgili hiç birşeyi takıntı yapmayın(kısır döngü olur)
Bu yazımdaki hiç birşeyi de takıntı yapmayın...
Her zaman bu siteye giremem ama benim gibi insanlara yardım edebileceğimi düşünüyorum.(yanllamayın umut taciri değilim parayla işim olmaz sadece çok çektim ve benim gibileri anlıyorum..)
Msnimi vericem sadece msn üzerinden konuşmak dertleşmek yeterli bence..
stamina999@gmail.com
Bu mesajı bir kaç yere kopyalayacağım lütfen editörler yanlış anlayıp silmesinler ben sadece bir öğrenciyim..
takıntısız günler dileğiyle
Yorum
-
OKB öyle he deyince geçmiyor
Yani ben "düşünmüyorum kafamdan atıyorum" deyipte OKB den nasıl kurtulunuluyor anlamadım. Birde kendini dine vererek falanda bu iş olmaz. Keza bunuda denedim ve inançlı bir insan olarak her nezaman camiye girsem aklıma sevişmek geldi...Bu kadar kolaymı.Kolaydıysa ben yıllardır böyle düşünüp bunun artmasına nasıl sebep oldum. Bu iş o kadar basit değil diye düşünüyorum. Olsaydı dünyada bu kadar insan hemde her çeşit biyolojik tedavi ve/veya terapi görmüş insanlar hala forum forum dolaşıp mucize aramazdı.
Ben hala OKB tedavisinden önce insanların diğer psikolojik sorunlarından arınması gerektiğini düşünüyorum. Yani depresyon, kaygı bozukluğu gibi. Mesela fobileriniz varmı, sizi sürekli kaygılandıran başka durumlar/şeyler varmı, depresifmisiniz yani herşeyi olumsuz düşünürmüsünüz, hayattan zevk alıyormusunuz gerçek anlamda, kişisel temizliğinize ve giyiminize yeterince önem veriyormusunuz, uyku düzeniniz yerindemi, yeterince sosyalmisiniz,utangaçmısınız,insanların iyiliğini kendi iyiliğinizin önündemi tutarmısınız veya çoğu insanı çokmu acımasız olarak görürsünüz,bazı dostlarınızla sadece bir yada iki yanlış davranışı yüzünden görüşmüyormusunuz, çabuk yorulurmusunuz veya başladığınız aktiviteleri yarıdamı bırakırsınız,aşk acısı yaşıyormusunuz, vs. vs....
Benim söyleyeceğim şu. Eğer yukardakilerden biri birkaçı veya hepsini yaşıyorsanız, bunlardan kurtulmadan OKB den kurtulamazsınız! Bunlar OKB ile direk alakalı şeyler değil ama bunların uzun yıllar devam etmesi OKB ye neden oluyor diye düşünüyorum. Enazından bende öyle oldu. Öyleyse bunları yok etmedende OKB yok olmayacaktır diye düşünüyorum.
Aslında bunlar depresyon/kaygı bozukluğu belirtileri ve OKB ye oranla tedavi edilmeleri çok daha kolay.
Ben bu anlamda 3 ay Efexor kullandım ( 75 sonra 150 mg/gün) ve şimdide 3 haftadır Faverin kullanıyorum 100 mg. Ben öyle yapın diye söylemiyorum sadece ben böyle yapıyorumu ve sizinle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Keza bu hastalığın ne kadar berbat bir şey olduğunu gayet iyi biliyorum ve yaşıyorum.
Şimdi OKB li olan bir hastaya hemen hemen hiç bir doktor Efexor yazmaz keza bu çok etkili bir depresyon kaygı bozukluğu ilacıdır ve OKB ye etkisi neredeyse sıfırdır. Ama ben yinede 3 ay kullandım hemde 150 mg olarak. Şimdide Faverin ile devam ediyorum söylediğim gibi. Faverin in etkisi için bir ay daha bekleyeceğim. Şimdiki durumumdaki iyileşmeyi (son 4 ay içinde) size oransal olarak kabaca şöyle ifade edebilirim;
Kaygı bozuklukları / fobiler iyileşme oranı : 80% ( iş görüşmelerindeki kaygılanma 100% , ailemin sağlığı ile ilgili kaygılarım 100%, kapalı yerde kalma korkusu 100% , karanlıkta yanlız kalma korkusu 25%)
Depresyon : 80% (kişisel temizlik ve özen 100%, olumsuz düşünceler 100%, hayattan zevk almak 100%, uyku düzeni 25%, sosyal olma 75%
OKB : 25%
Arkadaşlar, bence sizde OKB ve dışındaki tüm psikolojik rahatsızlık belirtilerinizi bir yerlere yazıp ayda bir değişimleri not edin derim. Böylece tanımanız ölçmeniz ve düzeltmeniz daha kolay olacaktır. Söylediğim gibi OKB den önce bu rahatsızlıkları mümkün olduğunca yok edin veya azaltın derim. Böylelikle OKB ile savaşmanız çok rahat olacaktır.
Sağlıcakla kalın.
DayStar
Yorum
-
Moderatör e soru
Sevgili moderatörümüz.
OKB için Efexor u digerleri ile kombine edebilirmiyiz. Ben geçmiş 9 aydır ayrı ayrı Efexor 150 , Faverin ve sonrada Anafranil 150 kullandım. Bence bu 3 üde çok etkili ama acaba birlikte denesem sizce ne olur ve ideal dozlar ne olabilir. Benim bu ilaçlara toleransım bayağı iyi keza yıllardır diğer bir çoğunuda kullandım. (Cipram depreks lustral vs..)
Yorum

murat bence önce psikoloğa görün hala olmuyor devam ediyor dersen psikayatriste gidersin.
Yorum