Duyuru

Collapse
No announcement yet.

anafranil

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

anafranil gerçekten kurtarırmı.

kullanan varsa cevap verebilirmi...

Yorum

anafranil yan etki olarak

aşırı terleme ve cinsel isteksizlik yapıyor

Yorum

uyku yapıyormu anafranil..
        bide insan alıştığı zaman bırakmak istemiyor değilmi...

Yorum

anafranil kullanıyorum 3 haftadır yan etkisi ağız kuruması,esneme,terleme cinsel isteksizlik yapmıyor geç boşalma oluyor ilaç kullanımı yüzünden

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yellow77768
            uyku yapıyormu anafranil..
            bide insan alıştığı zaman bırakmak istemiyor değilmi...
            Evet terleme var.Fakat anafranil bende uyku yapmıyor.Yani uyku saatlerim normal sadece düzensiz bu da benim hatam.

Bir anda bırakıldığında kötü etkilenebilirsin.Fakat doktor kontrolünde azaltarak bırakıldığında bir sorun yaşayacağını zannetmiyorum.

Korkulacak bir şey yok yellow..ben 4 senedir anafranil kullanıyorum.

Yorum

Ben çok önceden anafranil kullanmıştım..Hatırladığım kadarıyla titreme ve ağız kuruluğu yapmıştı..Etkili bir ilaçtır ama doktor önermediği sürece kullanmayın..
              Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MaLTtTt
                Ben çok önceden anafranil kullanmıştım..Hatırladığım kadarıyla titreme ve ağız kuruluğu yapmıştı..Etkili bir ilaçtır ama doktor önermediği sürece kullanmayın..
                Tabiki öyle canım..Mutlaka doktora danışarak kullanıyoruz..sık sık bu konuda arkadaşları uyarıyoruz..hatırlattığın iyi oldu..

Bu arada titreme demişsin.Benim son 2 senedir ellerimde titreme başladı..hep vardı ama bu kadar gözle görülebilecek bir şekilde belirgin değildi..

Anafranilden olabilir mi.. :?:

Sebebini bulamadı doktorum..troid testleri de yaptırdım.Normal çıktı..

Sorun psikolojik ama bir türlü geçmiyor.Ben iyileşiyorum ama ellerimdeki titreme devam ediyor.. :cry:

Yorum

Bende titreme oluyordu ama hatırladığım kadrıyla doktorum buna anafranilden diyordu..Hatta sabahları gözlerim kararır gibi de oluyordu..Sorun psikolojikse büyük bir ihtimal bundandır..Ama doktorun neden söylemedi anlamadım..Sen doktoruna tekrar bir sor anafranilden mi diye...Yalnız bendeki titreme bariz bir şekilde değildi..

Bu arada bu ilaç ilk günlerde titreme yapıyordu bende..

Yorum

Şu siteye bir bak..Az önce araştırdım..Burada sayfanın aşağısında antidepresan ilaçların yan ekileri yazıyor..Tablo biçiminde açıklama yapılmış..İçlerinde anafranil de var ve tireme yapıyormuş..Yanlış hatırlamamışım ekleyim dedim

http://www.alikemalgogus.com/depression.html

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MaLTtTt
                      Şu siteye bir bak..Az önce araştırdım..Burada sayfanın aşağısında antidepresan ilaçların yan ekileri yazıyor..Tablo biçiminde açıklama yapılmış..İçlerinde anafranil de var ve tireme yapıyormuş..Yanlış hatırlamamışım ekleyim dedim

http://www.alikemalgogus.com/depression.html
                      Teşekkürler canım ilgin için..

Birazdan girip inceleyeceğim.

Bu arada benimki bariz bir şekilde belli ama o kadar dert etmiyorum..yani komplex yapmıyorum içime kapanmıyorum yine de toplum içine çıkıyorum.Üstelik benimkisi dört senedir devam ediyor.Çocukluğumda da vardı ama azdı o zamanlar.

Benimkisi psikolojik..ve yaşadığım olaylarla arttı belkide tam olarak iyileştiğim zaman ellerimdeki titremede azalıcak yani çocukluğumdaki haline dönecek.Bilemiyorum..doktorum gerçekten sebebini anlayamıyor.

Yorum

teşşekür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için..
                        anafranil hakkında o kadar bahsedildiki benim için mucizevi bir ilaç gibi..
                        umarım bende kurtulurum..
                        bazılareı yıllarca ilaç kullanıyor,zor olmalı..
                        gerçekten okb den kurtulmak nasıl bir duygu acaba..
                        çokl merak ediyorum..

Yorum

nihayet sonunda anafranile başladım.bir hafta oldu,daha yeni yani,biraz uyky yapıyor,başka yan etkisi olmadı,arasıra esneme oluyor..50 mg ile başladım.inşallah herşey yoluna girerde düzelirim,bıktım ya.son günlerde intihar etmeyi düşünüyordum,son bir haftadır öyle bir düşüncem yok..bakalım anafranil ne yapacak.zaten buda etki etmesse katlanacam artık hastalığa..

Yorum

2,5 yıl önce anafranile başladım.inanılmaz mide bulantılarım vardı dışarı çıkamıyodum.her an kusacak bayılacakmış gibi oluyordum.2 haftada kendime geldim ilacı kullandığımda.3 ay kullanıp bıraktım 6 ay sonra eskisi gibi oldum.tekrar başladım 1 yıl dvm ettim fakat azalttım son aylarda bırakmak için. ama ilaç almadığım günlerde baş dönmesi oluyordu çok kötü. malesef yine eskisi gibi mide bulantılarım başladı yine bayılacakmışım kusacakmışım gibi oluyorum sanırım bu ilacı bırakmak güç olacak.tabi herkesin bünyesi ve takıntıları farklıdır.bende olan bunlar. ama birgün mutlaka bırakıcam iyi olucam

Yorum

İlacı kafanıza göre bırakmayın arkdaşlar doktorun söyledikelrinin dışına çıkmayın..İlaç kullanırken şikayetlerinizin yok olması tamamen iyileştiniz anlamına gelmez..Kendi kendinize ben iyileştim diye bırakırsanız hastalık tekrarlar..Doktor ne zaman bırakmanızı ya da azaltmanızı söylerse ona göre azaltın ya da bırakın..Yani kısacası doktor ne derse o

Yorum

anafranil başlayalı 12 gün oldu.depresyon şikayetim azalıyor,daha rahatım.obsesiflik yönündende bir gelişme oluyor gibime geliyor,en azından eskisine göre daha iyiyim,gibi..biraz daha mutlu yum gibi..
                                önümüzdeki hafta dozları arttırmam gerektiğini söyledi doktor..
                                biraz uyku yatpıyor,ama aşırı değil..
                                bide arasıra gelen esnemeler...

Yorum

İşleniyor...
                                X