Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
yasamak için çalışmak gerekir bende çalışmayı sevmiyorum yapcak bişey yok 3 dklık birşey için bir ömür sıkıntı çekmeye değmez
@rbk sen sitenin en canlı üyelerindendin bu sefer baya çökmüş gördüm. çalışmak illa sıkıcı olacak diye birşey yok ki. kendi stiline kendi karakterine göre bir iş oluşturabilirsin. mesela ben müziği sevdiğim için bir yandan hobi olarak DJ'lik yapıyorum. seninde ilgi alanına göre bir meslek oluşturulabilir
yeni bebeğim var. bebekken anne babaya muhtaç oluyorlar o sebeple de tüm ilgin alakan onda oluyor. derdini anlatamıyor tek anlatabildiği dil aglamak onu anlamak içinde zaman harcıyorsun neden aglıyor.. zaman geçtikce kendi ihtiyaclarını karşılayabilecek duruma geldiklerinde ilgi azalmıyor ama alaka azalıyor. artık ihtiyaclarını isteklerini aglayarak değil konusarak hallediyorlar. soruna cevap olurmu bilmem
en çok 6 yaş ve öncesi için ve aslında hangi yaşta olursa olsun lanne babalardan ricam lütfen çocuklarınızı sevin. gerçekten ama. söyleyebilirseniz daha da güzel olur. sağlıklı sevgi ve hastalıklı sevgiyi mutlaka hissederler ama adını bilmezler.
küçücük dünyalarında küçücük elleriyle kendilerince büsbüyük size göre saçmasapan bir şey yapmayı becerdiklerinde zaferlerine ortak olun. "aferin" deyin mutlaka. işiniz neyse ona ondan sonra dönersiniz. lütfen sakın sakın "hıh onu herkes yapar, sen kolaysa şunu yap da görelim" demeyi alışkanlık haline getirmeyin özellikle de o yaşında gelişmemiş kaslarıyla yapması mümkün olmayan bir şey için. bir de lütfen uyduruk da olsa resim, çizgi, çöp adam neyse bir hevesle çizip size getirdiğinde, bir defa bile dönüp bakmadan "hıı iyi iyi, git şimdi başımdan, işim var" demeyi alışkanlık haline getirmeyin. kalemi sol eline almaya çalışırsa zorla sağ eline tutuşturmaya kalkışmayın, bunun neden yapıldığını hala anlamış değilim.
asıl en büyük ricam her ne sebeptense karanlık bir köşede oturmuş sessizce ağlıyorken görecek olursanız buz gibi sesle tepeden tepeden "napıyorsun? saçmalama" demeyin. o yetişkin değil, düşünce değil duygu dilinden konuşun onunla. şımartın falan demiyorum fakat şu var ki çiçekler bile sevgi, ilgi ister sadece su, güneş yetmez. sevgi eksik kalınca kırgın çocuk ruhumuz hasta oluyor bizim. velhasıl çocukluk dönemi mühim hadise. sevgiler..
Bebekler küçükken sadece öz bakım becerileri devrededir iç güdüsel bir sorumluluk ancak büyüdükçe düşüncelerin çakıştığını görmek insan eğitmek zorlaşır. Anlatmak, konuşmak yerine ya ötekileştirilir " bu çocuk kesin şuna çekti" ya da kendileştirilmeye çalışılır. Bu da ezik, embesil düşünmeyen insan yetiştirmektir. Doğru Anne baba olmak 0- 7 yaşından sonra kendini hissettirir öncesini hayvanlar da zaten becerir.
Yorum